#ÉLETEM

Alapszerszámok a kisebb vészhelyzetekhez

2012. október 2., kedd 13:14

Mindenkinek, eljön az életében az a pillanat, amikor elromlik a lakásban valami. A legtöbben ilyenkor automatikusan szerelőt vagy egy férfi ismerőst tárcsáznak, holott számtalan problémát önerőből is megoldhatnának, ha lenne megfelelő szerszámuk. Éppen ezért összegyűjtöttük azokat a szerszámokat, amik jól jöhetnek a kisebb vészhelyzetek elhárításánál.

Csavarhúzó készlet

Az alapkészlet elengedhetetlen eleme, számtalan módon használható az alapértelmezett ki- és becsavarozáson túl. A legjobb gyakorlati példa talán a beragadt sminkkészlet felfeszítése.

Fogó

A kisebb méretű jól jön az ékszerek javításához, míg a nagyobb méret csapok elzárásához, megnyitásához nyújthat segítséget.

Kalapács

Multifunkciós eszköz: többek között székláb fikszálásához, szegek beveréséhez, exektől kapott régi emlékek porrá zúzásához nyújt hathatós segítséget.

Imbuszkulcs készlet

Bár az ikeás bútorokhoz mindig jár, nem árt egy több méretből álló készletet beszerezni. Erre több okból lehet szükség. Költözéskor valószínűleg már nem lesz meg a bútorokhoz mellékelt példány, ráadásul egyes társasházakban a mérőóra-szekrényeknél használható a legnagyobb méretű kilincs helyett.

Ragasztószalag

Profik alkalmazhatják kábelek összeragasztásához, a kevésbé profiknak pedig jól jöhet költözéskor, csomagoláshoz kifejezetten praktikus.

Zseblámpa

Áramszünet idején, éjszakai izzócserekor nélkülözhetetlen.

Tartalék izzók

Fontos, hogy ne csak egy darab legyen. Arra külön oda kell figyelni, hogy a lakásban milyen foglalatú lámpatestek találhatóak, és aszerint kell vásárolni tartalék izzókat.

Pillanatragasztó

A törött tárgyak újjávarázsolásához, ékszerek gyors megjavításához kiváló.  Emellett a legnagyobb hasznát a műkörmösök vehetik. Bár nekik valószínűleg mindig van otthon ebből a csodaszerből.

Szegek, csavarok

Készletben érdemes beszerezni őket, így bármilyen szituációra előre felkészülhetünk. A csavarok nagyon jól jönnek például akkor, ha a szétszerelt ventillátorból eltűnnek az elsőre lényegtelennek tűnő alkatrészek.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta