#ÉLETEM

Túlélni a Dukan diétát, második felvonás

2012. augusztus 28., kedd 20:44

Összefoglalva az eddigieket: a születésnapomra kapott könyv kiolvasása után belevágtam az úgynevezett Dukan diétába, hogy megszabaduljak az elmúlt néhány év alatt rám szaladt 6 kg feleslegtől. Nem a magazinokban, vagy az elektronikus sajtóban fellelt – ki tudja, mennyire valódi - pozitív sztár példák győztek meg (ezekről egyébként korábban nem is hallottam), hanem a családomban előforduló konkrét esetek.

tk3s h 01569212

Anyósom és sógornőm így adtak le jó néhány kilót, emellett kifejezetten jól érzik magukat, sokat sportolnak, és végre beleférnek régi ruhadarabjaikba...

A első öt napon, az úgynevezett Nyitó szakaszban a lehetőségekhez képest tisztán fehérjét fogyasztottam, azaz húst, halat, tengeri herkentyűket és tojást rengeteg vízzel, gyógyteával, és némi light üdítővel öblítve.  Igaz, nem pénztárcakímélő módban üzemeltem, de legalább könnyedén és kellemesen szabadultam meg másfél kilótól (58,4 kg-ról 56,9 kg-ra).

A Lépegető szakasz

A következő időszak, azaz a Lépegető szakasz lényege hogy egyik nap csak fehérjét ehetek, mint a Nyitó szakaszban, másnap viszont zöldségekkel is dúsíthatom az étrendemet. Nem fogyaszthatok viszont magas keményítő tartalmú zöldségeket: krumplit, szárazbabot, lencsét, kukoricát és rízst sem. Dukan azt mondja, hogy ebben az időszakban, lassuló tempóban, de valóban mennek le a kilók... És tényleg?

Nem fogok most senkit azzal kínozni, hogy 35 napi étrendemet leírom, álljon itt az első néhány nap, a többi pedig nagyjából ugyanilyen volt.

A fogyókúrám hatodik napja hétvégére esett. Eufórikus hangulatban keltem (56,9 kg), végre ehettem ugyanis zöldségeket! Borzasztóan hiányoztak nekem, miután a normális étkezéseim nagy részét korábban ezek tették ki. Reggelire semmi mást nem is kívántam, mint paprikát, uborkát és koktélparadicsomot. Isteni volt. Ebédre is csak egy kis maradék sonkát ettem tojással, úgyis tudtam, hogy anyósoméknál nagy szülinapi vacsorát kapunk. Mivel a családi Dukan-őrület innen ered, nem is hagytak pácban. A pulykasonkás orosz uborka leves (majdnem) minden hozzávalója megengedett élelmiszer volt (a krumpli pedig könnyedén kipöckölhető), ebből duplán szedtem, másodiknak friss salátát kaptam öntet nélkül. Délelőtt végre beszereztem a zabkorpát is, innentől minden nap megettem két evőkanálnyit. Tudom, furcsán hangzik, de magában fogyasztom, és nagyon jól esik, ez biztos a szervezetem válasza a szénhidráthiányra.

A hetedik napon megint csak fehérjét ehettem, a napom mégis nagyon jól indult 56,4 kg-mal keltem ugyanis!  Reggelire összedobtam egy rántottát (hozzá a szokásos kávé), kicsit később megindultam futni a Margit-szigetre. Igaz, hogy három hete nem voltam (két hét nyaralás, plusz a nyitó szakasz alatti visszavett terhelés), de hát fél évig mégis csak heti háromszor róttam egy-két szigetkört, ezért nagyon meglepett, hogy ennyire nem megy. Hat perc után majd' meghaltam, beiktattam egy három perces sétát, még egy ilyen etapot nyomtam, aztán nyanyatempóban lekocogtam a maradékot. Ijesztő a leépülés, de annál nagyobb a kihívás, hogy visszaküzdjem magam a korábbi félmaratonos formámra. Tízóraira ettem egy tonhal konzervet (saját lében), az ebédet pedig férjemmel közösen költöttem el egy kis étteremben. Egy szelet sovány marhát választottam, és megkértem a pincért, hogy lehetőleg olaj nélkül süssék... A szakács nyilván röhögött egyet, remélem azért nem köpött rá. Mindenesetre finom volt, és én megnyugodtam, hogy amit lehetett, megtettem.  Vacsorára lecsúszott egy doboz túró. Persze ezek mellett folyamatosan, és egyfolytában iszom. Napi kábé 2-3 liter folyadékot, nagyrészt vizet és koffein mentes teát, de lecsúszik egy-két doboz édesítőszeres üdítő is. Mentségemre legyen mondva, ezt eddig is fogyasztottam. Szeretem, és kész.

A nyolcadik nap megint csak fogyással keltem, 56,1 kg-ot mutatott a mérleg. A tendencia abszolút csökkenő, és ez nagyon feldobott. Reggelire megint egy kis pulykasonkát ettem, hozzá uborkát és paprikát, ebédre pedig egy kis túrót megint csak friss zöldségekkel. Vacsorára sütöttem egy nagyobb adag töltött tököt (a hagymát nagyon kevés víz folyamatos pótlásával párolom üvegesre, így kiküszöbölöm az olajat, erre nyomattam egy paradicsomot és paprikát, ezt kevertem össze a darált pulykahússal, kaporral és töltöttem a finoman megpárolt tökre, majd együtt vissza a sütőbe kicsit). Imádta az egész család. Megint rávettem magam a 0,5%-os tej beszerzésére. Korábban a neten tájékozódtam, hogy még létezik ilyen, de úgy tűnik csak szellem formájában, mert a boltok polcain nem találom (legalábbis a CBA, Spar, Tesco, Auchan és Kaiser's általam végigjárt boltjaiban nem). Végül megrendeltem a G-Robytól.

A kilencedik nap megint kevesebbet mutatott a mérleg: 55,9. Ezt a számot szerintem vagy két éve nem láttam... Reggel a sonka-kávé kombó után elmentem futni, de 30 perc után megint rettenetesen elfáradtam.

Szépen sétáltam tovább a szigeten, meg haza, így végül egy órás lett a sportprogram. Utána megsütöttem az előző nap vásárolt májat (pici hagymával, megborsozva, pirospaprikázva, olaj nélkül), ezt ettem ebédre és vacsira. Nagyon sok vizet ittam és két doboz kóla lájtot. Este vigyáztak a gyerekekre, így a férjemmel elmentünk egy kicsit borozgatni. Én ásványvizet ittam mindenhol, az egyik helyen pedig megosztottunk egy sonka tálat. Nagyon jól éreztem magam.

A tizedik nap reggel 55,8 kg-ot mértem. Megint fogytam, bár lassult a tempó. Persze Dukan figyelmeztet, hogy a szervezet megszokja az új étrendet, és lelassítja az anyagcserét. Erre viszont van egy jó ellenszer, úgy hívják, hogy SPORT. Így aztán megint elmentem futni, de csak a rakpartra (hogy ne tegyem ki magam megint csalódásnak) összesen 25 percet kocogtam nagyon lassan. Ez nagyon kellemes volt. A futás nekem nem jelent plusz időt a napirendemben, mert ilyenkor igazából a kutyánkat sétáltatom, akinek ennyi idő reggelente mindenképpen jár.

Az egész diéta alatt most először éreztem, hogy valami nem jó: kicsit mart a gyomrom. Valamivel több zabkorpát fogyasztottam, hátha az segít.  A férjem szerint  „gyógyszerszagú” a szám, de Dukan erre is felhívja a figyelmet. Sokat rágóztam.

Ebédre fűszeres csirkemellett grilleztem a teraszon, finom zöldsalátával körítettem, pici balzsamecettel ízesítettem.

Délután pedig megött a tej! Éljen! Rohamszerűen tört rám az édesség utáni vágy, készítettem is magamnak madártejet (édesítőszerrel). Katartikus élmény volt...

Tizenegyedik nap: 55,9 kg. Jaj. Szó volt arról a könyvben, hogy a zöldségnapok után jöhet egy kis visszaesés (fokozott vízraktározás), de akkor is kár. Elmentem megint futni, és jó hírem van: bár hikomat tempóban, de szépen lefutottam a szigetkört.

TSD 5772
Fotó: Kováts Dániel

Ez a nap kizárólag a fehérjéké: sonkát ettem reggelire, tonhalkoznervet ebédre, és megint készítettem madártejet uzsonnára-vacsorára. Szinte ölni tudnék érte. A fesztített tempótól éjjel gyakorlatilag beleájultam a kanapéba.

A tizenkettedik nap megint többet mutatott a mérleg: 56,3 kg.  Ne már, miért? Megint csak azt gondolom, a szervezetem erősen védekezik. Nem baj, előbb-utóbb csak tovább csökken a súly, csak ki kell tartani (Dukan szerint, én meg majd meglátom). A reggelim a szokás: sonka sok zöldséggel és tejeskávé. A gyerekeket átvittük anyósomékhoz, ott is ebédeltünk. A menü túrós csusza volt, én pedig kaptam egy doboz sovány túrót, amit a kertben frissen szedett zöldségekkel majszoltam be.

Este lementünk a tanyára kicsit kipofozni a házat. Én este kilenctől hajnali négyig komplett kifestettem az egyik szobát. Vacsorára megettem két, még otthon készített keménytojást (éjjel kettőkor pedig, a plafon festésének megkezdése előtt egy tonhal konzervből merítettem energiát. Biztos, ami biztos, elkezdtem multi vitamint és C vitamint szedni, aggasztott, hogy ilyen régen nem ettem gyümölcsöt.

A tizenharmadik nap reggelén nem mértem a súlyom, a tanyán ugyanis nincsen mérleg.  Kora délutánig festettem az előszobát, a konyhát, stb... Rettentően elfáradtam, ez durvább sport, mint a futás. Miután a ház tök üres, és a hűtőt sem üzemeltük be, szinte mindegy, hogy fehérje nap van... Egy kis neszkávét ittam magában. Ebédre – mikor már teljesen kipurcantunk – elmentünk egy halsütödébe.  Én kaptam egy roston sült fogasfilét magában. Estefele pedig gyakorlatilag elfelejtettünk enni, annyit dolgoztunk.  Lefekvés előtt benéztünk a helyi kiskocsmában tartott falunapi buliba, ahol három üveg ásványvízzel tök nagyot táncoltam. A fogyáson kívül lesz még egy hozadéka ennek a diétának: rájöttem, hogy úgy is lehet nagyot tombolni, ha nem iszom egy kortyot se.

Az első nehézséggel már itthon, a 14. napon kellett megbírkóznom, miután vacsorára kagylót rendeltem (okosan, ezer fokban...). Valószínűleg volt baja, mert estére egészen durva hasfájásom lett, ami komoly hasmenésbe csapott át. Másnap erős késztetést éreztem a diéta feladására és átállásra a sós krumpli-ropi (anti-dukan) gyomorkímélő üzemmódra, de gondoltam várok még, hátha javul enélkül is. Annyit kedveztem magamnak, hogy felfüggesztettem a futást, a zabkorpa adagomat duplájára emeltem, a tejből visszavettem, natúr csirkemellet majszoltam, és beszereztem probiotikumot, meg gyomorvédő gyógyteát. Még két napig tompa fájdalmat éreztem, ami harmadnapra teljesen elmúlt. Mindezek hatására a 17. nap reggelére 55,1 kilót mutatott a mérleg (ami már 3,3 kg mínusz az induláshoz képest).

Összességében

Nem folytatom az étrendem boncolgatását, lényeg, hogy igazán nem volt bonyolult betartani a szabályokat. A kilók szép lassan, dekáról-dekára olvadtak le rólam, a legtöbb reggel élmény volt a mérlegelés. Időnként pedig örömmel kaptam elő a régi ruhákat, amik  három éven keresztül nem jöttek fel rám.

53,5 kilónál viszont megállt a tendencia, és nagyon nem akart mozdulni a mérleg. Ha hihetek a Dukan könyvnek (és miért ne?), akkor valószínűleg elértem az optimális, vagyis inkább tartható testsúlyomat. Végül is, szültem két gyereket, és eltelt konkrétan 8 év azóta, hogy utoljára ötvenkettőegészvalamennyit mutatott a mérleg.... Amúgy pedig mindenki döbbenten kérdezte, hogy minek diétázom, amikor tök jól nézek ki, és hát igazuk is volt. Tényleg elértem azt a külsőt, amire vágytam. A narancsbőr gyakorlatilag eltűnt a lábamról, a karom csinos lett, a hasam is visszament a helyére. Büszkén hordok rövid sortot és ujjatlan felsőt, sőt, vettem egy nagyon szűk (szinte sztreccs) ruhát, és tényleg jól áll.

De nem csak én, a férjem is nagyon elégedett a diétámmal. Soha nem piszkált a néhány felszedett kiló miatt, de amikor lement, láttam, mennyire tetszik neki az eredmény. És bizony a szexuális életünkre igazán élénkítő hatással volt a változás...

Amiről a könyv nem beszél eleget

Az egész diétának egyetlen neuralgikus pontja van (amiről úrinő nem szívesen beszél...): a széklet hiánya. Ez egyébként az egyetlen olyan jelentős tényező, ami a könyvben szerintem nem kapott a szerepének megfelelő hangsúlyt. A gyomorrontásomat leszámítva ugyanis bő egy hónap alatt kétszer jött magától az ihlet, egyébként rá kellett segítenem. A Dukan által javasolt parafin olajat folyamatosan fogyasztottam (balzsamecettel salátaöntetnek), de ez nem hozta meg a várt hatást, úgyhogy – egy hét nihil után - egy patikában kértem tanácsot, így jutottam mályva teához. Na, az viszont óramű pontossággal múködik, ha este megittam egy csészével, reggel fél órát töltöttem a WC-n. Azért ez se túl kellemes, ezért csak 3-4 naponta éltem vele, közte viszont továbbra sem történt magától semmi. Remélem, a Megszilárdító szakaszban helyreáll a dolog, mert eddig soha nem volt problémám ezzel.

Na, de a csattanó még hátravan, hiszen csak bökte a csőrömet az ötvenkettőegészvalamennyi kilós álomsúly, ha már ilyen közel van... Adtam magamnak még maximum két hetet, és szorgalmasan folytattam a diétát, futottam majdnem minden nap 25 percet, és vártam az eredményt. Nem sanyargattam magamat, ettem rendesen, egyszerűen csak betartottam azt a néhány szabályt, ami egyébként már teljesen belém kódolódott. ÉÉÉÉS....

Jelentem, a mai napon, 40 napos Dukan diéta után sikerült! 52,7 kg-ot mutat a mérleg, ez összesen 5,7 kg fogyást jelent, ami a kiindulási testsúlyom majd' 10%-a.

És mivel ünnepeltem meg? Reggel besétáltam a zöldségeshez, és vettem magamnak egy tálca málnát...  Ezzel pedig elindítottam a harmadik, úgynevezett Megszilárdító szakaszt, amelyik Dukan szerint létfontosságú ahhoz, hogy ne jelentkezzen a jojó effektus.  Ez minden leadott kiló után 10 napot jelent, azaz most két hónapig élek az új játékszabályok szerint.

Ígérem, erről is beszámolok majd!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.08.29 11:03:09atrazin

  Ahogy a cikk alapján olvasom ehhez vagy szabin kell lenni, vagy kell egy megfelelő férj aki eltart amíg hobbidiétázok.

 • 2012.08.29 12:03:13Jozsó_

  atrazin@

  Ez inkább ilyen mentegetőzés szerűség, hogy miért nem fog menni. A dolog lényege (ennek és más hasonló diétáknak is), hogy drasztikusan csökkenteni kell a szénhidrát mennyiséget. Nem fogyókúra szerűen, hanem életmód szerűen. Persze a cikkíró csajnak egy szinten tök mindegy 6 kilót bárhogy le lehet adni (úgy értem, akinek olyan a szervezete, hogy csak 6 kiló rakódik rá, ha nem figyel) annak teljesen mindegy, hogy mit csinál úgy is lemegy. (én is ilyen vagyok. Egész életemben nem volt súly problémám, aztán így 40 után egyszercsak elkezdtek feljönni a kilók. Végül elegem volt belőle, egyszerűen azt csinálom, hogy reggeli után 13 óráig nem eszem és csak egyszer vacsorázok. Hülye szabály, de mivel alapvetően valószínűleg rendben van az anyagcserém ezzel is le tudtam adni kb. 13 kilót.

  Viszont feleségem más tészta. Mióta ismerem +- 30 kg eltérés is volt már. Ő kezdte el nagyon komolyan ezt a szénhidrát mentes diétát (nem nevesítve, hogy most konkrétan melyik, egyszerűen a szénhidrát értelmetlen ki lehet hagyni az étrendből jelleggel. Talán a paleoból merítve a legtöbbet).

  És itt térek vissza arra amit írtál. Ha ő 4 gyerek (+férj) meg tudja csinálni, akkor bárki meg tudja. Kajára többet nem költünk, a konyhában nincs kint tovább mint eddig.

  És a dolog működik.

 • 2012.08.29 12:26:05David Bowman

  És a cicik?

 • 2012.08.29 12:59:21RAMBO

  @Jozsó_

  Az általad leírt módszerhez elképesztően hasonló módon szabadultam meg 8 hét alatt 8 kilótól (102,5>>>94). Tornázok még mellette, hasizom naponta 60 felüléssel, kétnaponta 60 fekvőtámasszal.

  Viszont gyümölcsöt eszek, a rost és a vitaminok miatt nem hagynám ki. Akár kétszer is naponta, nem félek a benne található cukortól - felhasználom a tornázás során.

  A fogyásban a legjobb dolog, hogy sokkal könnyedebbnek, fürgébbnek érzem magam. A fogyókúrával egyidőben tettem le a cigit is (remélem végleg), ettől is sokkal jobb a közérzetem - pedig ez önmagában hízlalna.

  A cikkben leírt diéta sztem atom gáz, nyilván hatásos, de ilyen mértékű rosthiány simán vezethet MMA tünetegyütteshez (amikor a szervezetben pangó kaki a bélgyulladását okozza). Parafinolajat ételbe csak elképesztően igénytelen ember tesz - nincs is rá épkézláb magyarázat, hogy vajon miért nem jó az oliva az egyébként impregnálásra és kenőanyagként használt szer helyett.

 • 2012.08.29 13:17:58romaniarulez!

  Kedves nipe! Nem kiolvastad, hanem esetleg elolvastad. Feltéve, ha nem nehezen kiolvasható kézírással írták....

 • 2012.08.29 13:21:56romaniarulez!

  A rízs pedig rizs...
  De sebaj, a magyar nehéz nyelv, nem is megy mindenkinek.

 • 2012.08.29 14:43:51badabing

  ez egy PR-cikk... köze nincs a valósághoz

 • 2012.08.29 15:36:09zoldmandula33

  azt hittem, keményebb kommentek jönnek, de csak a helyesírással/stilisztikával vagytok elfoglalva...ennyire nyár van?:)
  hol vannak a múltkori kommentelők?

 • 2012.08.29 17:58:49tejcsokoládé

  ha eddig is kevesebbet ettél volna, és futottál volna, ugyanígy lefogysz, csak nem hívod dukan-nak. amúgy meg baromi egészségtelen.

 • 2012.08.29 18:21:19agresszív hájfej, legalább mozgott aznap valamit

  Azért nem bírsz futni mert nulla szénhidráttal nincs mit égetni csak magadat, és pont ezért nem is jött a kakesz se, ahogy olvasom zsiradék se volt itt semmi, márpedig attól szorulás van. De aki fogyózás közben hashajtót szed, az nem nagyon okos. Konklúzió: nincs csodadiéta, normálisan kell enni, nem kell megbolondulni, nem kell kukacnak lenni, de rendszeresen mozogni nem árt. Ráadásul aki diéták betartásával éli mindennapjait az boldog ember soha nem lesz.

 • 2012.08.29 20:23:25chatte

  Az 58 kiló olyan sok, hogy ilyen horror-diéta kell? Milyen világ ez? Mellesleg normális étkezés, kicsit kevesebb szénhidrát + mozgás elég lenne. Ha meg ilyen diétán vagy és nem akarod a következő 50 évben is folytatni, amint újra szénhidrátot kezdesz enni, a szervezet tartalékolni fog és pufinak fogsz látszani. Tapasztalat. Pedig nálam 63 kiló volt az álomsúly. Egészségesnek kell lenni és kész. Egyébként aki 58 klósan nem érzi jól magát a bőrében és nem érzi magát elég nőnek, az lüttyedt cicikkel, 52 kilósan se fogja Még mielőtt valaki ellőné a csak irigykedek stb. poént, isten őrizz.

 • 2012.08.30 00:45:54Advanced Flight

  Ekkora f*ságot életemben nem olvastam. Naponta súlyt mérni? 10 nap alatt lelassuló anyagcsere? OMG!
  Ennyi erővel akkor én meg azt mondom, hogy van egy szuper diétatippem, amivel 10 perc alatt akár fél kilót is lehet fogyni: menj el szarni. :-)

 • 2012.08.30 00:47:00Advanced Flight

  tejcsokoládé: na, ez az.

 • 2012.08.30 05:55:17lenoardo999

  A diéta egyébként működik, a leghatásosabb része valóban a szénhidrát-szegény táplálkozás, hashajtóra semmi szükség. Kisebb akaraterőre van szükség, mint a többinél, mivel fehérjéből bármennyit ehetünk, így fizikai éhezés nincs.

 • 2012.08.30 09:39:50triatlon

  hurráá ismét egy csoda ,-amitől ismét dagatabb leszel..jön a jo-jó effektus...
  diéta-éhezik a test...minusz 5-év az életedből....

  Minden túlsúlyos dagat nőnek: nem lustálkodni hanem mozogni ,
  Futni -Bringázni-Úszni Mozogni ....
  Havi 1-2kg amit szépen le lehet adni ....

  Én még étlen rossz étvágyú kövér-dagat nőt nem láttam....

 • 2012.08.30 10:41:20Dualla

  Lassan három hónapja csinálom, és tizenhárom kilótól szabadultam meg.

  A Dukan-diétát mindenki egy újabb "csodadiétának" tartja, ehhez képest én úgy érzem, hogy inkább megtanít "normálisan" táplálkozni. Mindig mondják ugye, hogy együnk sok zöldséget, együnk sok gyümölcsöt, de nekem személy szerint szükségem volt erre a fehérjés szigorra ahhoz, hogy ne csak legyintsek ezekre a dolgokra, hanem tényleg tudatosan vágjam fel magamnak a paradicsomot. Sokkal többet főzök, mióta elkezdtem, és sokkal jobban odafigyelek arra, hogy mit eszem.

  Jövő héten lépek át a harmadik szakaszba, és bár mindeddig nem ettem túl sok gyümölcsöt, már nagyon várom. Ráadásul most, hogy már csinosabb vagyok, végre lesz merszem lemerészkedni az edzőterembe, és ha már így elhatároztam magam, lerángatom a páromat is ;).

 • 2012.08.30 12:27:06E-leonora

  Amilyen rosszul indult az első részben, a végeredmény példás. Lehet szidni ezt a diétát, de aki csinálta/ja az tudja,hogy működik. Nagyon változatosan lehet étkezni. Nekem 10 kiló ment le. A könyv kitér a jo-jo effektusra is, jó tanácsokat adva. A többi diétában nincs után követés. Lefogytál...ügyes vagy, a többi a Te dolgod. Dukán tanácsokat ad a megtartásra is.

 • 2012.08.30 20:01:14tea fan

  triatlon
  " Én még étlen rossz étvágyú kövér-dagat nőt nem láttam...."
  Én igen. Pajzsmirigy-alulműködésnek, hipofízis adenómának, inzulinrezisztenciának (és még akad néhány) hívják a dolgot.

 • 2012.08.30 20:02:10tea fan

  triatlon
  " Havi 1-2kg amit szépen le lehet adni ...."

  Ennél jóval többet is, ha az ember egészséges és eleget mozog.

 • 2012.08.30 20:55:21David Bowman

  Modikám! Azért én kommentáltam volna a gundeles cikket, ugyanis betévedtem oda.

 • 2012.08.30 20:56:36David Bowman

  Csak nem tudtam meg, mi lett a kedves diétázó cicijével. Ha a cicijéről és az arcáról fogyott le, akkor ...ja.

 • 2012.08.31 10:10:15kate beckett

  Kedves Hozzászólók!
  Csak,hogy megvédjem a cikk íróját. Én tavaly találtam rá erre a diétára. Akkor már 87kg voltam 26 évesen. Átolvastam,vállat rántottam és belekezdtem. Nem volt könnyű főleg az első napokban,főleg úgy,hogy dolgoztam. Két műszakban 12órában. Nem voltam szabin és nem tartott el a férjem sem amíg "hobby diétáztam ". Viszont sokat segített. Ami úgy gondolom minden nőnek/ férfinak jár aki úgy érzi nincs megelégedve magával és diétára adja a fejét. Nekem segített a férjem 12órás nappali műszak után vacsorával várt azzal amit a diéta engedett,segített a családom akik külön nekem főztem. De nem kell nagy dologra gondolni,fasírt kenyér hozzáadása nélkül,rakott kel rizs nélkül stb. Bevallom nagy volt az erő bennem,de szükségem volt a szeretteimre is akik bíztak bennem,támogattak. Kb.8hónap kellett ahhoz,hogy Dukan segítségével 25kg adjak le. A súlyomat azóta is tartom és jól érzem magam. Odafigyelek arra mit eszek és sportolok. A cikk írójának gratulálok a kitartáshoz a negatív kommentelőknek ajánlom próbálják ki akár Dukant akár más diétát és csinálják végig. Majd meglátják kommentelni könyebb mint végig csinálni a diétát!

 • 2012.09.01 17:38:36zoldmandula33

  nna, az első útbaeső tesco expresszben sikerült vásárolnom 0,1%-os tejet ma, pedig igazán nem is kerestem. igaz, nem tartós, csak 2hétig áll el, mától számítva, a hűtőpultban állt hegyekben.
  szóval miért is nem sikerült mondjuk a budaörsi nagyban ugyanez?
  btw 215huf/liter...

 • 2012.09.01 17:40:51zoldmandula33

  hehe, kate beckett:)
  mármint a neved tetszik. castle rulez!:)

 • 2012.09.03 00:12:04nipe

  A mellem fogyott, de nem bánom, sőt..., maradt még elég (most C kosár helyett most B vagyok).
  Igen, közben én is megtaláltam a "friss" 0,1-es tejet a Tescoban. Azért örülök jobban a tartósnak, mert nincs annyi hely a hűtőnkben, hogy többet egyszerre ott tartsak. Márpedig ritkán járok nagy bevásárolni, nagy mennyiségben fogyasztom viszont a tejet. Nasi helyett ugyanis koffeinmentes kávévariációkat készítek (tejhabos, jegeskávé, stb.).
  Ha valakit érdekel, közben felfedeztem, hogy az ALDI-ban szuper cuccok vannak a diétához: nagyon finom a csirke sonka, és a csökkentett zsírtartalmú "cottage cheese", főleg a snidlinges...
  Gratulálok Dualla, E-leonora és kate beckett! :)

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta