#ÉLETEM

Horváth Lili mártogatós szósszal teszi vonzóvá a zöldségeket

2012. augusztus 16., csütörtök 16:15 |

A Nestlé támogatásával futó Sztár Szuperanyu elnevezésű játékunk keretein belül nem csak az olvasóinkat, hanem a hírességeket is próbára tesszük. A megmérettetésben Farkasházi Réka, Fésűs Nelly, Horváth Lili, Gubás Gabi és Szekeres Nóra vesz részt. Most azt mutatjuk be, hogyan küzd meg a reggeli kihívásokkal, milyen ételeket tesz az asztalra Horváth Lili színésznő.

Horváth Lili
Fotó: Talabér Tamás

A színésznő családjánál jelentős különbségek vannak a hétköznapi és a hétvégi reggelik között. „A reggeli készülődés miatt hétköznap nincs annyi időnk, hétvégén jobban megadjuk a reggeli módját. Olyankor a férjem is otthon van, és több időnk van rá” – mondta Horváth Lili, hozzátéve, ez nem azt jelenti, hogy a gyors készülődés miatt akár egy munkanapon kimaradna a reggeli.

„Hétköznap általában gabonapehely, tej, kakaó, müzliszelet kerül az asztalra. A kedvenc a csokis-kakaós, de ha natúr, akkor egy kis mézzel dobom fel az ízét” – mesélte a 4 éves Áron és a 6,5 éves Ádám édesanyja. „A kisebb fiam imádja a zöldségeket, gyümölcsöket, a nagy kevésbé. Most, hogy szezonja van, mártogatóst szoktam készíteni. Uborkát, répát, karalábét vágok össze, és ehhez készítek például majonéz  vagy joghurt alapú mártogatós szószt” – vázolta fel, hogyan teszi népszerűbbé a zöldségeket. Sokszor kapnak apróra felvágott sajtdarabkákat is almával, amit szintén nagyon kedvelnek.

Míg a gyerekek kaptak az óvodában reggelit, nem volt probléma, ha esetleg valamelyikük kevesebbet evett. Azonban Ádám szeptembertől iskolás lesz, és ott a tízórai lesz az első étkezés. Horváth Lili épp ezért elmondta, onnantól még fontosabb és hangsúlyosabb lesz a reggeli nagyobb gyermeke számára. „Új rendszer lesz, korábban kell kelni, csomagolni kell neki ennivalót” – mesélte. Fia kedvence a rántottás szendvics, ami ugyan nem áll el sokáig, de az első óraközi szünetekben nagyon jól jöhet.

A színésznő családjának hétköznap kevesebb ideje van reggelire, így nem meglepő, hogy hétvégén teljesen másképp zajlik a családi reggeli. „Együtt terítünk, többféle étel kerül az asztalra. Ilyenkor van idő ham & eggsre, sonkás vagy sajtos toast készítésére. Nagyon szeretik a paradicsomot mozarellával, kicsit megfűszerezve, de a kedvencük a lágy tojást kikanalazni.”

A színésznő gyerekei nem válogatósak, azonban nagyon különböző az ízlésük. A kisebbik fia a zöldségeket, gyümölcsöket szereti, a nagyobb a tésztás ételekért, a halért rajong. „Szerencsére az ovis kosztot is imádják, nagyon jó evők” – tette hozzá. A színésznő szerint ebben talán az is közre játszhat, hogy minden étkezés alkalmával együtt eszik a család, és csak igen ritkán vacsoráznak a gyerekei a tévé előtt, mesenézés közben.

„Nem akarom arra szoktatni a gyerekeimet, hogy a televízió előtt ülve is egyenek, mert ez egyenes út a chipsmajszoláshoz” – mesélte, majd hozzátette: arra is figyel, hogy mit rágcsálnak a gyerekei két étkezés között. A sós ropogtatni valót kölesgolyóval váltotta ki, míg az édességet a müzliszelettel, ami ugyanúgy édes, de emellett a rostossága még egészséges is.

Szuperanyu pályázat

Keressük a Szuperanyukat, akik átlátnak a reggeli készülődés káoszán és szembenéznek a nagy reggeli kihívással. Egyedi történeteket és fotókat várunk olvasóinktól, arról, hogy mi fér bele egy átlagos reggelbe. Mi kerül a családi asztalra? Hogyan lehet időt nyerni mindenre? A pályázatokat a következő hetekben a szuperanyu.palyazat@gmail.com e-mail címre várjuk. A pályázatnak tartalmaznia kell egy 10 soros leírást és legalább egy fotót. Beküldési határidő: 2012. augusztus 29.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta