Horváth Lili mártogatós szósszal teszi vonzóvá a zöldségeket

A Nestlé támogatásával futó Sztár Szuperanyu elnevezésű játékunk keretein belül nem csak az olvasóinkat, hanem a hírességeket is próbára tesszük. A megmérettetésben Farkasházi Réka, Fésűs Nelly, Horváth Lili, Gubás Gabi és Szekeres Nóra vesz részt. Most azt mutatjuk be, hogyan küzd meg a reggeli kihívásokkal, milyen ételeket tesz az asztalra Horváth Lili színésznő.

Horváth Lili
Talabér Tamás

A színésznő családjánál jelentős különbségek vannak a hétköznapi és a hétvégi reggelik között. „A reggeli készülődés miatt hétköznap nincs annyi időnk, hétvégén jobban megadjuk a reggeli módját. Olyankor a férjem is otthon van, és több időnk van rá” – mondta Horváth Lili, hozzátéve, ez nem azt jelenti, hogy a gyors készülődés miatt akár egy munkanapon kimaradna a reggeli.

„Hétköznap általában gabonapehely, tej, kakaó, müzliszelet kerül az asztalra. A kedvenc a csokis-kakaós, de ha natúr, akkor egy kis mézzel dobom fel az ízét” – mesélte a 4 éves Áron és a 6,5 éves Ádám édesanyja. „A kisebb fiam imádja a zöldségeket, gyümölcsöket, a nagy kevésbé. Most, hogy szezonja van, mártogatóst szoktam készíteni. Uborkát, répát, karalábét vágok össze, és ehhez készítek például majonéz  vagy joghurt alapú mártogatós szószt” – vázolta fel, hogyan teszi népszerűbbé a zöldségeket. Sokszor kapnak apróra felvágott sajtdarabkákat is almával, amit szintén nagyon kedvelnek.

Míg a gyerekek kaptak az óvodában reggelit, nem volt probléma, ha esetleg valamelyikük kevesebbet evett. Azonban Ádám szeptembertől iskolás lesz, és ott a tízórai lesz az első étkezés. Horváth Lili épp ezért elmondta, onnantól még fontosabb és hangsúlyosabb lesz a reggeli nagyobb gyermeke számára. „Új rendszer lesz, korábban kell kelni, csomagolni kell neki ennivalót” – mesélte. Fia kedvence a rántottás szendvics, ami ugyan nem áll el sokáig, de az első óraközi szünetekben nagyon jól jöhet.

A színésznő családjának hétköznap kevesebb ideje van reggelire, így nem meglepő, hogy hétvégén teljesen másképp zajlik a családi reggeli. „Együtt terítünk, többféle étel kerül az asztalra. Ilyenkor van idő ham & eggsre, sonkás vagy sajtos toast készítésére. Nagyon szeretik a paradicsomot mozarellával, kicsit megfűszerezve, de a kedvencük a lágy tojást kikanalazni.”

A színésznő gyerekei nem válogatósak, azonban nagyon különböző az ízlésük. A kisebbik fia a zöldségeket, gyümölcsöket szereti, a nagyobb a tésztás ételekért, a halért rajong. „Szerencsére az ovis kosztot is imádják, nagyon jó evők” – tette hozzá. A színésznő szerint ebben talán az is közre játszhat, hogy minden étkezés alkalmával együtt eszik a család, és csak igen ritkán vacsoráznak a gyerekei a tévé előtt, mesenézés közben.

„Nem akarom arra szoktatni a gyerekeimet, hogy a televízió előtt ülve is egyenek, mert ez egyenes út a chipsmajszoláshoz” – mesélte, majd hozzátette: arra is figyel, hogy mit rágcsálnak a gyerekei két étkezés között. A sós ropogtatni valót kölesgolyóval váltotta ki, míg az édességet a müzliszelettel, ami ugyanúgy édes, de emellett a rostossága még egészséges is.

Szuperanyu pályázat

Keressük a Szuperanyukat, akik átlátnak a reggeli készülődés káoszán és szembenéznek a nagy reggeli kihívással. Egyedi történeteket és fotókat várunk olvasóinktól, arról, hogy mi fér bele egy átlagos reggelbe. Mi kerül a családi asztalra? Hogyan lehet időt nyerni mindenre? A pályázatokat a következő hetekben a szuperanyu.palyazat@gmail.com e-mail címre várjuk. A pályázatnak tartalmaznia kell egy 10 soros leírást és legalább egy fotót. Beküldési határidő: 2012. augusztus 29.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek