Farkasházi Réka korábban kel a családi reggelikért

A Nestlé támogatásával futó Sztár Szuperanyu elnevezésű játékunk keretein belül nem csak az olvasóinkat, hanem a hírességeket is próbára tesszük. A megmérettetésben Farkasházi Réka, Fésűs Nelly, Horváth Lili, Gubás Gabi és Szekeres Nóra vesz részt. Elsőként azt mutatjuk be, hogyan küzd meg a reggeli kihívásokkal, milyen ételeket tesz az asztalra Farkasházi Réka színésznő.

Farkasházi Réka
Kövesdi Réka

„Mindig reggelizünk, hétköznap és hétvégén egyaránt. Leülünk együtt az asztalhoz, mert gyermekkoromban ezt láttam, és ezt a szokást viszem tovább” – mondta el a Díványnak a kétgyermekes anya, Farkasházi Réka. A színésznő egyetért a reggeli fontosságára felhívó kampánnyal. Véleménye szerint a finom és tápláló reggeli elengedhetetlen része a nap elindításának, és elképzelhetetlennek tartja, hogy a családja reggelizés nélkül induljon el otthonról. Ezt olyannyira fontosnak tartja, hogyha kell, inkább fél órával hamarabb felkel, hogy reggel minden rendben menjen.

Elmondása szerint hagyományos reggeli kerül az asztalra, mint például virsli, péksütemény, kalács, rántotta, szezonális gyümölcsök, frissen facsart gyümölcslé. Kisfia a gabonapelyheket szereti, abból is a csokis a favorit. Farkasházi Réka elmondása szerint törekszik a változatos étrend összeállítására. Szerencsére a hároméves lánya, Rebeka és nyolcéves fia, Benjamin nem válogatós, így nincs nehéz dolga. „Van olyan, hogy rosszabbul esznek, vagy valamit egyáltalán nem esznek meg, de ez benne van a pakliban” – tette hozzá.

Farkasházi Réka négy hónapja gluténmentes diétát tart. A Barátok közt című sorozat egykori szereplője nem a lisztérzekénység miatt döntött így, természetgyógyásza javaslatára választotta ezt az étrendet. „A rendszeresség híve vagyok a táplálkozásban, naponta ötször eszem. Igyekszem odafigyelni arra, hogy változatos étrendünk legyen, és az ételeket lehetőség szerint jó minőségű alapanyagból készítsem el. Számomra ezek az alapelvek nagyon fontosak” – nyilatkozta.

Ez az életmódváltás vezetett ahhoz is, hogy jobban odafigyeljen arra, milyen ételek kerülnek az asztalra. „A diéta kezdete óta még inkább figyelek rá, hogy minden, ami a tányérunkra
kerül, egészséges legyen, szerencsére nyáron a sok gyümölcs és zöldség nagy
segítségemre van ebben” – mesélt az életmódját érintő változásokról.

Szuperanyu pályázat

Keressük a Szuperanyukat, akik átlátnak a reggeli készülődés káoszán és szembenéznek a nagy reggeli kihívással. Egyedi történeteket és fotókat várunk olvasóinktól, arról, hogy mi fér bele egy átlagos reggelbe. Mi kerül a családi asztalra? Hogyan lehet időt nyerni mindenre? A pályázatokat a következő hetekben a szuperanyu.palyazat@gmail.com e-mail címre várjuk. A pályázatnak tartalmaznia kell egy 10 soros leírást és legalább egy fotót. Beküldési határidő: 2012. augusztus 29.

Oszd meg másokkal is!
Mustra