#ÉLETEM

Hogyan égessünk kalóriát a strandon?

2012. augusztus 5., vasárnap 12:00

Mivel a nyaralás nem azt jelenti, hogy mozgás és étkezés terén maximálisan elengedhetjük magunkat, a strandon is rengeteg mód van rá, hogy fizikailag formában tartsuk testünket. Összegyűjtöttük azokat a strandon végezhető mozgási lehetőségeket, melyeket, ha naponta akár fél órán át játszunk, nem lesznek túlzott gátlásaink, ha megkívánunk utána egy adag finom fagylaltot. 100 g vizes fagyiban ugyanis csak 85 kalória van, a krémfagylaltban 188 kcal, míg a 100 g jégkrém 160 kcal-t tartalmaz.

Strandröplabda: A strandröplabdázással kétszer annyi kalóriát égetünk el, mintha a füvön vagy tornateremben játszanánk. Egy órás strandröplabdázással 484 kalóriát égetünk el, de a röplabda amúgy is a legjobb alakformáló, kiválóan edzi a lábat és a feneket.

Frizbi: A Magyarországon 1941-ben, Amerikából meghonosodott játékkal fél órányi dobálással mindössze 100 kalóriát égethetünk el. Hasonló eredményt, 92 kalória veszteséget érünk el ugyanennyi ideig tartó úszódeszkázással, másnéven Boogie Boardozással is.

Égessen kalóriát nyaralás alatt is
Égessen kalóriát nyaralás alatt is
Fotó: Stockfresh

Racketball: A fallabda szabadban űzhető ága a racketball, ami a parton játszható sportok nagy klasszikusa. A több strandoló bevonásával játszható játékhoz erősebbnek is kell lenni, de megvan az eredménye, 184 kalóriát égethetünk vele fél óra alatt. A homokban való gyorsgyalogláshoz még eszköz sem kell, ebből fél óra 116 kalória mínuszt jelent.

Kerékpár: A biciklizés az egyik legnagyszerűbb módja a mozgásnak, már napi fél óra bringázással megnövelhetjük az állóképességet, amellett, hogy megmozgatja a test izomzatait és kíméli az izületeket. Negyed órányi tekeréssel 323 Kcal-t, harminc perccel pedig 720 Kcal-t égetünk el.

Görkorcsolya: Egy órányi görkorcsolyázással 408 kalóriát dolgozhatunk le, ami azt jelenti, hogy akár dupla adag krémfagylaltot is megehetünk edzés után. A görkorcsozás alaposan megdolgoztatja az izmokat, az egyik leghatékonyabb zsírégető módszerként tartják számon.

stockfresh 62355 want-to-ride sizeS
Fotó: Stockfresh

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta