no

Így nézzük mi nők a meccset

A meccs elejétől fogva koncentrálunk arra, melyik csapat milyen színű, ha épp nem alszunk el a meccsen. És persze többször el kell magyarázni, hogy a kapu előtti kis fehér izé az a büntetőpont.

tk3s mon069168

“Tartottam egy kiselőadást a csajomnak arról, hogy ilyen Eb kábé ‘96 óta nem volt. Hogy ez az Eb milyen jó, bár a meccs amit néztünk, baromi unalmas volt, belealudt. Félálomban volt amikor magyaráztam neki, és persze semmit nem jegyzett meg, csak annyit mondott, hogy aha, és utána visszaaludt” – mondta a Díványnak a 31 éves Péter és hozzátette, tényleg nagyon lelkesen magyarázta a csajának, miért is jó ez az Eb.

A Dívány nem reprezantív körkérdésre adott válaszokból kiderül, elég gyakori, hogy a csajok belealszanak egy-egy meccsbe, még ha iszonyú izgalmas is éppen. És aztán persze szívinfarktus közeli állapotba kerülnek, ha a férfi felüvölt, hogy "bazmeg kapufa, ezt kihagyni", vagy egyszerűen csak örül egy gólnak, telitorokból. Mert hát ugye ilyenkor teljesen mindegy, mennyire fáradt, milyen erős migrénje van vagy épp mennyire fájón menstruál a nő, Eb van, és kész.

tk3s 1230704

Általában nem kötelező nézni a meccset a pasikkal, a nők mégis megteszik, és párkapcsolati kötelességből valamennyire belefolynak az eseményekbe. Végighallgatják a pasik hosszantartó értekezését egy-egy csapatról, kedvenc játékosaikról, a gólok számairól, az esélyekről, és hogy miért az adott csapatnak kell drukkolni. “Reggel az ébredés után hosszan elmondta, mi van az angolokkal. Aztán panaszkodott, hogy miért nem figyelek. Tényleg érdekes dolog volt, de már egyáltalán nem emlékszem” – mondta a Dívány kérdésére Márti, aki igyekszik megjegyezni pasija kedvenc játékosainak nevét, azok szerzett góljait, de általában elfelejti. “A meccs elején direkt megkérdeztem, melyik csapat milyen színű, de elfelejtettem a hosszabbításra, pedig direkt koncentráltam.”

A csajok könnyebben ismerik fel a játékosokat a cipőjük színéről, vagy a magánéletükről, a focistafeleségekről, és persze akkor, ha az illető kiemelkedően jóképű. “Ő volt Cheryl Cole csávója, de a szemét megcsalta. Az ő felesége Coleen Rooney, rendszeresen szerepel a címlapokon, bikiniben, vagy épp terhesen, vagy hogy hogyan bulizik, miközben a férje keményen edz.” Olyan csaj is akadt a válaszadók közt, aki betéve tudta pasija kedvenc csapata összes játékosának nevét, még azt is, hogy kit honnan igazoltak le. Akad olyan csaj is, aki annyira követi a focimeccseket, hogy akár be is öltözik a meccsre. "Van brazil és spanyol ruhám, de nem mez, mert az undorító. Egy brazil boss greenem van, ami mondjuk fiúknak készült, de az m-es jó belőle, mert nincs s-es. A spanyolt még kint vettem Andalúziában, csajos ruci, piros sárga és van hozzá csomó kiegészítőm" – írta a Díványnak Juli.

csajok ranjongók 000T TRDV732214
Felix Hoerhager

A legtöbb megkérdezett csaj a játék szabályaival sincs tisztában, sőt, a játékosokkal sem. Így az is megtörténik, hogy azt kérdezgetik sűrűn a pasiktól, miért nem játszik például az angolok csapatában David Beckham, a franciáknál hol van Thierry Henry. Nemcsak ezt, de azt is többször el kell magyarázni a meccsek alatt, hogy például mi az a kis négyzet (büntetőpont) a kapu előtt – így van ezzel a 36 éves Imre. "Az én barátnőm nem nagyon szurkol. Ha itthon nézzük a meccset, oda sem figyel, vagy olvas, vagy pakol vagy elalszik közben. Legalábbis csöndben van. Olyan, mintha figyelne, miközben magyarázok, de kábé minden alkalommal ugyanazokat a szabályokat kell elmagyaráznom, például a tizenegyest."

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek