Így pippásítsa a saját fenekét

Álom, álom, régi álom, és a vágy a nyár közeledtével csak fokozódik. Minden évben szeretnénk elérni, hogy olyan formás legyen a fenekünk, mint Pippa Middletonnak, és természetesen sosem sikerül. Ennek ellenére a remény hal meg utoljára, így összegyűjtöttük a leghatékonyabb videókat, melyeket speciálisan a fenék formálására fejlesztettek ki.

Kitartást sajnos nem tudunk mellékelni a cikkhez, se igazi sikertörténetet, legalábbis nem a cikkszerző részéről. Ennek ellenére számos beszámoló, leírás, fotó és videó bizonyítja, hogy a testünkből szinte mindent ki lehet hozni, csak az a fránya monotonitás, szenvedés, izomláz és izzadás ne lenne. Ezt elkerülni szinte lehetetlen - csodaszerek nincsenek, még a NASA-nak sem sikerült kifejleszteni ezt a mocsok sok munkával simán abszolválható a feladat. Csak némi - jó, sok - lemondás és rengeteg munka szükségeltetik hozzá.

tk3s bm pippabum 01046291
Alexia Fodere / Barcroft Usa

Nehéz választani, hogy a legjobb hatást a borzalmasan nehéz Insanity vagy a hasonlóan kibirhatatlan Jillian Michaels 6 weeks 6 packja, esetleg a lazának csöppet sem mondható P90x-nek lehet-e odaítélni? A három egész testet átmozgató, 90, illetve 42 napos program során hihetetlen változásokon megy át a test, és jó esetben ennek hatására belül is megmozdul valami.

Jillian Michaels

Jillian Michaels neve egy-két éve tűnt fel a fogyókúrás oldalakon. A csajok folyamatosan ezt a programot emlegették. A 2 szintből és egyenként 35 percből álló torna megdolgoztat minden izmot, égeti a zsírt, és a hasizmokra külön odafigyel. Közepesen unalmas és közepesen megterhelő. Csak súlyzók és egy matrac kell hozzá, és persze a fránya kitartás. A személyi edzőként pénzt kereső hölgy piacra dobta a 30 day shred és a Body Revolution DVD-it is, melyek hasonlóan ajánlhatóak kezdőknek, nem túl nagy túlsúly esetén.

Insanity

Nem úgy, mint a véleményem szerint csak kommandósok vagy idegenlégiósok által teljesíthető Insanity, amit egy Shaun T nevű embernek köszönhetünk. Ha túléljük a 9 hetes programot, akkor Béres Alexandra és Rubint Réka állóképességét és alakját szerezhetjük be, de igazán csak középhaladóknak vagy jó állóképességgel rendelkezőknek ajánlott. A program egy felmérő teszttel kezdődik, ami csak 17 perces, de ezalatt is totál ki lehet dőlni. A tesztet egyébként a program során kéthetente kell megismételni, a fejlődés jól nyomon követhető. A DVD-k egymásra épülnek, és a 9 hét alatt 10 DVD-t kell ismételni váltakozva. A DVD-k interval és erősítő edzést is tartalmaznak, hosszuk 30-55 perc közt váltakozik. A súlyzón és a matracon kívül csak vízre lesz szükségünk. Aki ezt végigcsinálja, az előtt le a kalappal, az internet szerint ez sokaknak sikerült, bármilyen hihetetlen is.

P90X


Hasonlóan elmebeteg mozgásforma, melyet Tony Horton álmodott meg. Sikerét jelzi, hogy számos blogger vezet naplót fejlődéséről, néha egészen elképesztő eredményeket produkálva. A férfiak számára is ajánlott torna 12 részből áll, és választható klasszikus, dupla vagy fogyasztó verzió belőle. A kemény kardio és interval edzés egy óráig tart bemelegítéssel és levezetéssel együtt. Jól személyre szabható, és extra figyelmet lehet fordítani a problémás részekre. Sikere kézzel fogható, ezt is a Beachbody cég forgalmazza, akárcsak az Insanityt. Kellékek nem igazán kellenek hozzá, az elején pedig elképzelhetetlennek tűnik, hogy valaki még súlyt is vegyen a kezébe, és úgy csinálja a gyakorlatokat.

Pilates Weight Loss

Akik nem hajlandóak ugrabugrálni, vagy valamilyen sérülés miatt nem végezhetnek túl dinamikus mozdulatsorokat, azoknak sem kell lemondaniuk a feszes testről. A Pilates és más vállfajainak a segítségével lehet szuper alakot elérni, és még izzadni sem kell érte. Az amazon eladási sikerlistáját vezető DVD-n Karen Garica mutatja meg a tökéletes fenék titkát. A több blokkból álló edzés bemelegítő, egyes izomcsoportokra ható és levezető részt egyaránt tartalmaz, a gerinc extra átmozgatásával egyetemben, amely senkinek nem árt, aki ülőmunkát végez. A látható eredményre többet kell várni, mint az izzasztó tornák esetében, cserébe más izomcsoportok erősödnek meg vagy kapcsolódnak be a mozgásba.

Brazil Butt Lift

Ha egy tornát Alessandra Ambrosio szupermodell reklámoz, akkor az biztos nagyon jó. A brazilok világhírű fenekét célként meglebegtető Leandro Carvahlo három DVD-n keresztül mutatja meg, hogyan lesz kicsi, formás és feszes popónk. A feneket megmozgató gyakorlatok mellett kardió és comberősítő feladatokat is lehet abszolválni, miközben három gyönyörű testű lány végzi játszi könnyedséggel a gyakorlatokat. A honlapon számos sikersztori olvasható és nézhető meg, kérdés, hogy mennyi munka van mögötte?

Bodyrock.tv

Az online elérhető gyakorlatokat egy Zuzana nevű lány mutatja be a népnek, azzal az ígérettel kecsegtetve az egyszerű halandót, hogy olyan teste lesz, mint neki. Ehhez persze mocsok sokat kell dolgozni, és a melle biztosan nem a tornától lett olyan, amilyen, de a napi váltakozó gyakorlatokat rendszeresen csinálva hihetetlen eredményeket lehet elérni. Zuzana hasának leképezéséhez sok idő kell, de a napi 15-30 percen át végzett torna hatása már néhány hét alatt látható, és ez nagyon motiváló tud lenni. A mozgássor nagy előnye, hogy interneten ingyen elérhető bárki számára, és egyszerűen követhetőek a gyakorlatok. Zuzana főleg labdát, súlyzót és homokzsákot használ, de nem kell megijedni, a legtöbben az elején ezt úgysem képesek megemelni. Az edzések során az 50 másodperc mozgás, 10 másodperc lihegés érevényesül, ettől folyamatosan ég a zsír. Zuzana minden hónapban új kihívást keres, és biztató szavakkal buzdítja a fittségre vágyó népeket.

TUdjuk, hogy számos mozgásforma és videó közül lehet választani, és biztosak vagyunk benne, hogy számos, igen kedvelt torna kimaradt ebből a merítésből. Szívesen tanulnk, ezért várjuk a tippeket: önök mire tornáznak legszívesebben?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek