Mit tudnak a BB-krémek?

2011 egyik legnagyobb durranást jelentették a BB-krémek, amiket olyan csodálatosnak kiáltottak ki, mintha megalkották volna a fiatalság elixírjét. Boldog, boldogtalan tesztelte őket, az eladások az égbe szöktek, és a nagy kozmetikai cégek is seperc alatt piacra dobták a saját terméküket.

Először a külföldi beauty bloggerek regéltek róla, aztán tavaly a hazai oldalakon is megjelent a  csodálatosnak kikiáltott BB krém. A név nem egy márkát jelöl, hanem a Blemish Balm vagy a Blemish Base rövidítését takarja. Ezek a krémek egyszerre fehérítenek, hidratálnak, nyugtatnak, pattanást tűntenek el, és még alapoznak is.

Története szerint a krém eredetileg Dél-Koreából érkezett, ahol már 20 éve kerül ki a gyárakból, de a sikeren felbuzdulva az európai cégek is lecsaptak rá. A Garnier, a Clinique a Vichy és az Esteé Lauder egyaránt a kence sikerét igyekszik meglovagolni.

bb

A krémek általában fényvédőt, hidratálót, fehérítőt, ránctalanítót tartalmaznak, na és vitaminokat illetve antioxidánsokat. Mindenféle bőrre kaphatóak, a zsírostól a szárazig. Igazi nagyságuk abban rejlik, hogy valamelyest alkalmazkodnak a bőrszínhez, ezért csak néhány árnyalatban elérhetőek. Egy rétegben nem fednek úgy mint egy alapozó, de több rétegben használva jól fednek.

Nyáron különösen jól jön az enyhe fedés, így nem feltétlenül kell egy sötétebb árnyalatú alapozóra beruházni. A csodakrémek persze nem tudják mindegyik hatást a tökéletességig fokozni, a hidratáló krém, utána egy fényvédő majd egy alapozó kombó minden valószínűség szerint jobban hat, de azok, akiknek semmi kedvük vacakolni a rétegekkel, és sok pénzt kiadni a különféle arcápolókra azoknak tökéletes választás lehet.

Elisabeth Tanzi bőrgyógyász szerint az egész csak jól felépített marketing. „Semmi mágikus nincs a BB-krémekben, csak egy színezett hidratáló, ami néhány plusz jó tulajdonsággal rendelkezik.”

Miért kedvelt annyira a krém?

A Blemish Balm vagy Blemish Base névre hallgató krémek mutlifunkciósak, ezért felgyorsult világunkban jól használhatóak. A koreai lányok azért kedvelik, mert maszkhatás nélkül csinál egyenletes arcbőrt, és közben egy kissé fehéríti a bőrt. Ugyanezért kedvelt a világ számos más országában is.

Mit csinál pontosan?

Jól használható primerként, eltünteti a vörösséget ugyanakkor egyenletessé teszi az arcbőrt. Hidratálja a bőrt és fényvédőt is rejtettek bele. Néhány krémben heggyógyító, és ránctalanító összetevők is vannak.

Hogyan találom meg a számomra legmegfelelőbbet?

A legtöbb krémet különböző bőrtípusokra ajánlják, főleg a koreai krémekben van eltérő választék bőrtípus és probléma szerint. Mindenképp érdemes kipróbálni, hogy milyen a bőrön a színe, amely egy bizonyos fokig alkalmazkodik a bőrtónushoz, de nagy csodát nem érdemes tőle várni.

Hogyan kell használni?

A krémet reggel kell felkenni, akár több rétegben is. Szem alatti karikák esetén érdemes több rétegben alkalmazni, ugyanez a helyzet pattanások esetén. Este le kell mosni, mert hiába a jó hatás, a pórusokat eltömíti, ezért éjszakára nem ajánlott a használatuk

stockfresh 887866 smiling-hand sizeM

Melyik a legjobb?

A Krémmánián a termékeket értékelő felhasználók szerint a Missha M Signature Real Complete BB-Krém a legjobb, 5 csillagot kapott a tesztelőktől. A mindenhol elérhető Garnier csak hármo csillagra értékelődött, hiába övezte hatalmas reklámkampány, a fogyasztók elégedetlenek. A Skin 79 névre hallgató krémtől sincsenek oda a felhasználók, viszont legalább jó drága.

Melyik mennyi?

Garnier B.B. Cream Miracle Skin Perfector 2199 Ft/50ml

Missha M Signature Real Complete - 4720 Ft/20 gramm

Clinique Age Defence BB Cream SPF30 6700 Ft/40ml

MAC Prep + Prime BB Beauty Balm SPF35 - ősztől lesz kapható Magyarországon 30 dollár/40ml

Skin79 - 5470Ft

VICHY Neovadiol Lumiere - 6390 Ft/40ml

Oszd meg másokkal is!
Mustra