5+1 nem szokványos ajándék anyák napjára

Anyák napjára a virágcsokor, ha elcsépelt is, kötelező. Még a legmodernebb anyukák is örülnek neki – igen, akkor is, ha úgy tesznek, mintha egyáltalán nem lenne fontos a számukra.

stockfresh 246051 chocolate-box sizeM

Annak viszont, hogy mit adunk a virágcsokor mellé, érdemes egy kicsit utánagondolni. Biztos, hogy a doboz desszertbonbon a legjobb ötlet? Nem tűnik úgy egy kicsit, hogy anyuhoz menet gyorsan beugrottunk a Tescóba, bonbon a bevásárlókocsiba, anyák napja letudva?

Az anyukák legnagyobb része megérdemli, hogy évente egyszer ennél egy kicsivel többet gondoljunk rá. Következzen néhány ötlet, amivel helyettesíthetjük a bonbont.

1. Nem kerül sokba: csokikülönlegesség

Ha mégis csokoládé, akkor két dolgot javaslok. Az egyik egy kis nyomozómunka: derítsük ki, mi történik az anyunak adott csokikkal általában. Ott lapulnak a kamrapolcon, arra várva, hogy továbbajándékozzák őket? Apu hasában végzik a pályafutásukat? Esetleg valamelyik gyerek/unoka örül neki? Ha a fenti kérdések egyikére is igennel válaszolt, akkor semmiképpen ne csokit válasszon anyák napi meglepetésként. Ha viszont a szóban forgó anyuka valóban szereti a csokit, akkor az legyen különleges. Nem érdemes egyetlen kézműves csokis céget sem kiemelni, majdnem mindegyikük szuperfinom csokikat készít, és ha a keresőbe beírjuk, hogy kézműves csokoládé, számtalan találat bukkan fel. Ezek a csokik persze jóval drágábbak a hagyományosnál, de már a csomagolásuk is nagyon szép, a kivitelezésük pedig olyan (virágszirmok, gyümölcsdíszek, stb.) hogy ránézni is öröm. Egy tábla 1500 és 3000 forint körüli áron szerezhető be, és egyrészt egyszer van egy évben anyák napja, másrészt ennyit igazán rá lehet szánni az anyukánkra.

stockfresh 1272191 red-currant-and-mint-with-chocolate sizeM

2. Nem lehet melléfogni vele: fürdőkollekció

Nemcsak az anyukák, hanem a nők legalább 99 százaléka imádja az ilyen-olyan illatos fürdőcuccokat. Ezekben az a jó, hogy számtalan variációban és árfekvésben kaphatóak, szóval akár mi magunk is összeválogathatjuk a csomagot. Ha magunk szeretnénk készíteni a díszcsomagolást, akkor a kis szalmakosarat legjobb valamelyik 100 forintos boltban beszerezni, mert teljesen egyszerű példányokat lehet kapni fillérekért, amiket, ha úgy tartja kedvünk, be is festhetünk. A Douglas üzletekben a díszcsomagolás ingyenes, a legkülönlegesebb fürdőtermékek pedig szerintem a Lush-ban vannak. (Csak sajnos jó drágán: egy igazán klassz pezsgő fürdőgolyó kb. 1300 Ft, és ha valaki bemegy oda, biztosan nem csak egyet vásárol.) De hasonló profilú üzletek a Stenders, az újonnan nyílt első magyar Body Shop az Arena Plázában, vagy a körúton lévő Myropolium is.

stockfresh 568502 basket-of-strawberries sizeM

3. Egészséges és különleges: gyümölcskosár

Egyszer valaki küldött nekem egy gyümölcskosarat a névnapomra. Szerencsére a munkahelyemre érkezett a küldemény, mert a hatalmas kosárban majdnem 10 kiló gyümölcs volt szépen elrendezgetve – segítőkész kollégáimmal kooperálva azonban sikerült megakadályozni, hogy megromoljanak. Utána sikerült kinyomoznom a céget, amelyik ezzel foglalkozik, és magam is küldtem már ilyet jónéhány rokonnak, barátnak. Ma ez a cég sajnos már nem létezik, és mindössze egyetlen helyet találtam a neten, ahol kész kosarat lehet rendelni. Ugyanakkor nem nagy ördöngösség az sem, ha magunk készítjük el a kosarat és futárral küldetjük el. Nagyméretű kosarat sok helyen beszerezhetünk, a gyümölcsöket pedig bármelyik zöldségesnél összeválogathatjuk. Inspirációért nézze meg a Google képkeresőjét.

4. Apunak is egyben: tanfolyamest

Hasznos és emlékezetes ajándék lehet – de már a magasabb árkategóriában – befizetni a mamát egy főzőiskolai, esetleg bor-, csoki- vagy sajtszakértői estre. Természetesen egyedül senki nem érezné jól magát egy ilyen rendezvényen, ezért vagy el kell kísérni őt, vagy aput is befizetni vele. Ha ilyen nagyobb értékű ajándékra esik a választás, akkor össze lehet fogni a testvérekkel és közösen finanszírozni az ajándékot. Főzőiskolából temérdek van, csokitanfolyamon magam is vettem már részt és nagyon jól éreztem magamat Szántó Tibornál, de van sajt, kávé, bor és pálinka tanfolyam is, egy estések, kifejezetten az érdeklődő laikusoknak.

tk3s 13330018

5. Fitneszklub belépő

Nem a legjobb ötlet úgy adni fitneszbelépőt, mintha nevelni akarnánk az anyukánkat, hogy tessék, itt az ideje elkezdeni a sportot. Csak akkor adjunk ilyesmit, ha hallottunk már tőle olyat, hogy jaj de szívesen kipróbálná a jógát/pilatest/zumbát. És lehetőleg akkor se ismeretlen helyet válasszunk, amit a netről néztünk ki, hogy ott majd biztosan jól fogja érezni magát. Ha eddig nem járt fitnesz klubba, akkor nem fogja, ezért a legjobb, ha oda fizetjük be kipróbálásra ahová magunk is járunk, és el is kísérjük. Simán persze, hogy az anyuka sportos és már eddig is járt konditerembe. Ebben az esetben a belépő szólhat egy csúcskategóriás másikba, hogy azt is kipróbálhassa.

+1 Menjünk együtt színházba/koncertre/moziba

Ritkán fordul elő, hogy a család együtt vegyen részt valamilyen programon, pedig ez igazi közös élmény, és a legtöbb anyuka pont a felnőtté vált gyerekeivel együtt töltött időt szokta kevesellni. Így annak egészen biztosan minden anyuka örülni fog, ha ilyen közös programot szervezünk, az már szinte mindegy is, színház, koncert vagy a mozi az a program. Persze azért nem teljesen mindegy, ezt is érdemes odafigyelve kiválasztani. Sajnos a színház kényes ügy, mindig van olyasvalaki a családban, aki utálja, de azért lehet próbálkozni. Ha koncertjegyre esik a választás, akkor nyilván olyasmit kell kinézni, amit a szülők szeretnek. Talán mind közül a mozi a legjobb választás: sok film jöhet szóba, és biztosan akad köztük olyan, amelyiket minden családtag hajlandó megnézni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra