#ÉLETEM

A béna ruhák miatt nem edzenek a nők

2012. április 26., csütörtök 17:59

Brit tudósok felmérték, miért nem edzenek a nők: az egyik legfontosabb érv az, hogy az edzőcuccaikban hülyén érzik magukat. Persze a motivációhiány is hátráltatja az egészségesebb életmód bevezetését, meg az önbizalomhiány miatti féktelen nassolás. Ismertetjük a felmérés eredményeit (a százalékok összeadva sosem adnak ki pont 100%-ot, nyilván azért, mert egy kérdésen belül több választ is meg lehetett jelölni a kérdőíven), aztán bemutatunk pár magánvéleményt itthonról: szégyenérzet itt is van, de attól még eljárunk sportolni.

A 30 fölötti nők 90 százalékát zavarja, hogy az edzéshez kapható lycra cuccokban minden felesleges kiló kiválóan látszik, ezért aztán sokan inkább el se kezdenek edzeni – derült ki egy brit felmérésből. Persze a motivációhiány is otthon tartja a túlsúlyos asszonyokat, nem csak a többet takaró edzőruhák hiánya, de azért elég meggyőző az, hogy 10-ből 9 nő zavarban van edzés közben a teste miatt.

Edzés helyett inkább esznek

A felmérés egy másik eredménye szerint 3-ból 2 nő tart attól, hogy beég sport közben, mert nem tudja követni a csoportos edzést. 10-ből 6 nő azért érzi kínosan magát edzés közben, mert izzad, rezeg a hája és vörös lesz az arca az erőfeszítéstől, ráadásul a nők 2/3-a úgy érzi, hogy a többiek ellenségesen viselkednek vele.

A nők fele bevallotta, hogy épp ezek miatt jár hajnalban vagy késő este edzeni, a megkérdezettek másik fele pedig csak otthon hajlandó tornázni az önbizalomhiány miatt. És ha már az önbizalomhiánytól olyan rosszul vannak, akkor mivel dobják fel magukat? 71 százalékuk nassolással, 57%-uk közösségi oldalakon tespedve, kétharmaduk pedig (nyilván egy jó kis nassolás és/vagy Facebookozás után) elmegy aludni.

A felmérést vezető intézet, a Mind vezetője, Beth Murphy szerint már azzal sokat segít a felmérés, hogy megtudják a nők, nincsenek egyedül problémájukkal, és valószínűleg azok is kisebbségi komplexussal küzdenek, akik szerintük ferdén néznek rájuk az edzőteremben. Murphy szerint ebben is sokat segíthet, ha bevonunk egy barátot, és együtt kezdünk el edzeni: idővel csökken a súlyfelesleg, nő az önbizalom, és nem lesz ciki lycra cuccokban gyúrni.

Minket nem a ruha zavar

És ha már a briteknek ilyen problémái vannak, megkérdeztük ismerőseinket, ők hogyan érzik magukat sportolás közben. A ruhakérdés furcsamód senkit nem zavart –főleg nem 30 fölött–, nem úgy, mint az ismeretlen edzőtermi gépek, vagy a vörösödő fej.

„Zavar, ha megbámulnak (az erőgépekhez ezért nem merek odamerészkedni), vagy ha nem tudom, hogy kell használni ezeket a nagy, mindentudó kondigépeket, akkor nem szeretek odamenni, hogy nyilvánosan szerencsétlenkedjek” – írja Andrea. Nóra fehér bőre miatt érzi kínban magát, de az önbizalomproblémák nem tartják vissza attól, hogy rendszeresen biciklizzen.

„Egy spéci szettet kellett összeraknom bringázáshoz, mert a bőröm vékony és hóka, ami azzal jár, hogy egy kilométeres tekerés után lilásvörös az arcom. Szóval az én edzőcuccom a légáteresztős, vékony, rétegzett izé, de még így is nagyon kipirulok, ami eléggé zavar.
Amíg jártam ilyen-olyan edzésre, engem is zavartak a lábamra, seggemre tapadó ruhák, így jobb híján a feszes nadrághoz apám nekem combközépig érő pólóit nyúltam le. Eleve frusztrál, ha mások látják, ahogy testmozgok, ha szóban nem is, fejben mindenki geci” – mondja a lány, akivel a brit nők 60%-a együttérez.

Gabi is erősítené a brit felmérés eredményét, csak őt épp 30 fölött kezdte nem érdekelni, hogy öltözik edzésre: „Kövér vagyok, mindig az leszek, ez azzal jár, hogy az ember hülyére parázza magát, miben hogy néz ki. A gimiben a kötelező testicuccban mindig iszonyúan éreztem magam és körülbelül az óra felére oldódtam fel, de ehhez kell ám az önirónia. Később jógára és callaneticsre jártam, általában egyszerű nadrágban, atlétában és pólóban, rétegesen felöltözve és igyekeztem színben harmonizáló cuccokat felvenni, mert attól nekem belül kicsit jobb, hogy még ha van is rajtam 10 kiló felesleg, akkor is kinézek valahogy. 30-nak lenni azért is jó, mert ezek a parák elmúlnak, és ma már nem érdekel, hogy áll rajtam, amiben futni járok, a lényeg, hogy ne fázzak meg, ha izzadok és kényelmes legyen” – mondja Gabi.

Büdös vagyok? És a körömlakkom?

„Engem az zavar, hogy mindig úgy érzem, büdös vagyok. Ezért aztán még az öltözőben befújom magam rengeteg izzadásgátlóval, de még így is büdösnek érzem magam, nagyon szar, ezért aztán inkább futni járok a szabadba, nem megyek aerobik órára” – mondja Reni. Éva nem ilyen szégyellős szagok terén, sokkal jobban kezeli a helyzetet:

„Pár éve jógázom, mezítláb vagyunk, szóval a lábkörömlakkra is figyelni kell, és ez elég "intim", mivel a tanár sokszor úgy segít, hogy ránk fekszik vagy áll. Általában 27-28 fokos teremben nyomjuk, szóval mindenkiről folyik  víz, és engem eleinte zavart, hogy szegény tanárnak így kell fogdosnia meg rámfeküdnie, de aztán beszéltünk erről, és nekik ez oké. Mondjuk, arra mindenki nagyon figyel, hogy büdös soha senki ne legyen”.

Mégis, akkor mit vegyünk fel edzésre?

„Fontos, hogy minden kényelmes legyen, ne feszüljön jobban a kelleténél, és ne lógjon ki semmink, hiszen így a sportolásra tudunk összpontosítani. Sokan megkérdezik, hogy miben jöjjenek edzésre, mert attól félnek, hogy a többi lány csinosabb, divatosabb lesz, pedig ez nem erről szól, hanem önmagunkról” – nyugtatott meg mindenkit Béres Alexandra egy korábbi cikkünkben, melyben alaposan megnéztük, hol, milyen sportruha kapható. Béresnek igazán hihetünk, szóval tényleg nem kéne ráparázni az edzőruha kérdésre: az a fontos egyedül, hogy kényelmes legyen.

Annában egyébként felmerült a kérdés, ami valószínűleg mindannyiunkban: Miért nem vesznek a britek olyan ruhát, ami nem feszül a testükre, ha ez ekkora problémát okoz nekik? Mert valóban, elég egyszer kimenni a Margit szigetre futni, boldog-boldogtalan lycra nadrágban és szűk felsőben nyomul.

Ennek egyik oka az lehet, hogy a legmenőbb sportruházat-gyártók szinte csak testhezálló cuccokat árulnak. Megnéztük a Nike és Adidas honlapját, kevés olyan tréning vagy futónadrág volt, ami nem direkt szűk, testresimuló fazonban készült. Jó megoldás lehet, ha nem márkás cuccok közt keresgélünk, hanem beérjük egy mezei tréninggatyával. Egy jó sportmelltartó fölé pedig nem kell szoros pólót húzni, tehát a deréktáji hurkáinkat sem kell feltétlenül közszemlére tennünk.

„A szűk cucc parát én úgy oldom meg, hogy gatyából nem veszek szűket. Amíg jártam konditerembe, addig sem a többiek zavartak, csak az, hogy utáltam minden ott töltött percet” – mondja Éva. „Én a feszes ruhák miatt nem aggódom, általában olyan mozgásformákat űztem, amelyekhez egy bő póló és egy hétköznapi tréningnadrág (hosszú vagy térdközépig érő) is megfelelt” – teszi hozzá Kati. Galériánkban megnézheti a márkás edzőcucc kínálatot, kommentben pedig elmondhatja, önt mi zavarja edzés közben?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.04.26 18:23:51badabum

  Azért nem járnak mert lusták mint a disznó...... akit meg zavar hogy piros lesz a feje meg izzadt a ruhája az edzen a csipszes zacsival......attól szép rózyaszínû marad és gömbölyû :))

 • 2012.04.26 18:34:40zitamita

  a cikk írója nem röhögte el magát írás/fordítás közben?
  inkább az a gáz, ha egy nő egy csepp izzadság nélkül fejezi be az órát, azt jelenti, hogy kb semmit nem csinált...

 • 2012.04.26 18:47:34mildi

  badabum,
  vagy azért, mert nincs egy épkézláb konditerem 20km-en belül.
  pedig én járnék szívesen. otthon, szőnyegen elég unalmas. meg azért a kézisúlyzó+fitnesslabda párosítás nem egyenlő egy profi géppel

 • 2012.04.26 18:57:24hegyilany

  Nekem olyan az arcom futás után, mint egy szép piros tulipán. Ha valakinek ez vicces, hát egészségére, röhögjön egy jót! :)

 • 2012.04.26 19:17:17Theodoro

  a szűk ruhák csak azokat a csajokat zavarja szerintem akiket az tart össze.
  kipirosodsz? na bumm, a férfiak meg milyen pofákat vágnak a súlyok emelgetése közben? velejár.
  de amugy ja üljetek a tv előtt zabáljátok a csipszet, aztán sírjatok, hogy "nincs egy rendes pasee se"

 • 2012.04.26 19:57:22tea fan

  Jó ég.
  Az edzőteremben mindenki, aki _dolgozik_, és nem csak úgy tesz, mintha, úgy néz ki, mint a mosott szar. Na jó, igen csekély számú kivétellel.
  Ergo, ezek az emberek nem mások frizuráját és fenékméretét bámulják.
  Aki meg igen, annak a véleménye nem számít, mert ő is csak alibiből jár oda.

 • 2012.04.26 20:01:06tea fan

  Theodoro

  Azt azért hozzátenném, hogy az "alibikondizók" (azok, akik talpig sminkben vannak, és edzés végén ugyanúgy néznek ki, mint az elején) rendszerint jól néznek ki. Nem tudom, hogy csinálják, mert biztos nem sporttal. Gondolom, koplalnak.

 • 2012.04.26 20:06:58Fenimore

  Egyrészt: sok túlsúlyos, kivörösödött, küszködő ember jár edzőterembe, dicséretes, amit csinálnak, tesznek az egészségükért, és az megerőltető. Soha nem nevetném ki őket. Amúgy meg nem kell vele foglalkozni, akkor nevessen, ha meglátja a kitartó munka végeredményét.

  A ruhák néha valóban zavarba ejtőek, de nekem pl hozzátartozik az edzéshez, hogy feszesek, hiszen az a cél, hogy ne akadályozzon a mozgásban. Az edzőcucc meghozza a hangulatom az edzéshez, pedig nem nézek ki tökéletesen benne :)

  Ha valaki edzés közben is azzal foglalkozik, hogy mások mit szólnak hozzá, akkor valószínűleg a motivációja is téves: amiatt lefogyni, hogy mások ilyennek-olyannak lássanak, nagyon nehéz, ez a motiváció nem szokta meghozni a várt eredményt. Ha magadért, egészségedért, életminőségedért csinálod, akkor a többiek nem érdekelnek... Úgyhogy a fejekben kell itt rendet tenni.

  Ugyanakkor megkérdezném, hogy csak engem zavar-e a "geci" és "szar" szó a cikkben. Bakker, azért egy színvonalat tartsunk már! Elhiszem, hogy így mondta a riportalany (egészségére), de ilyen esetekben lehet tompítani az éleket.

 • 2012.04.26 20:07:11suo tempore

  mér kell szűk ruha? én sosem olyanban mozgok, mégis túlélem vhogy...

  akit meg zavar a jóindulatú nőtársaság, az fusson, ússzon, biciklizzen, súlyzózzón, tajcsízzen, vagy mittomén

  a büdösség ellen ott a szódabikarbóna, egy kis aloés krém a hónalja, arra egy csipettel elmorzsolni és semmi szag nem lesz, ráadásul az izzadságmirigyek kivezetését sem tömi el, tehát víz az lesz, csak nem büdös

 • 2012.04.26 20:10:00Fenimore

  Ja, és amúgy meg akit csak az zavar, hogy hogy néz ki, járjon azonos neműekkel konditerembe. Csajok, irány a női kondi, ott majd senki nem bámulja a tomporotokat!

 • 2012.04.26 20:22:46Bartush

  Szúk ruha? Aki a divat miatt jár edzeni, annak mindegy, tegye csak... spinningre járok, elég egy kényelmes puha nadrág és egy póló, nem muszáj sátorlapot felhúzni, de nem is kell szűknek lennie. Nem vettem spéci biciklis ruhát, mert fölösnek tartom, fő a kényelem és a jó anyag. Hát igen, szag az van, de edzés után szépen letusol az ember, és elmegy a szag. Egyébként is baj lenne ha nem izzadna az ember (nem csak edzéskor) Amit nagyon fontosnak találok, az a jó cipő. Mindegy milyen edzésre jársz, de megfelelő és kényelmes cipőt kell választani, ez nem feltétlen méreg drága.

 • 2012.04.26 20:28:46A Tyne folyó déli partja

  azt mesélje el nekem valaki, hogy miért is kötelező szűk ruhában edzeni. speciel én melegítőben járok, pedig nem is vagyok kövér.

 • 2012.04.26 20:29:57tea fan

  Fenimore

  "Ja, és amúgy meg akit csak az zavar, hogy hogy néz ki, járjon azonos neműekkel konditerembe."

  Szerintem épp ellenkezőleg. Koedukált terembe kell menni, mert ott többségben vannak a férfiak, és ők nem bámészkodni mennek oda.
  Úgy vettem észre, elismerik és értékelik, ha egy nő is rendesen edz, nem csak megszellőzteti magát a "tárogatón".

 • 2012.04.26 20:31:53Zuzapörkölt

  szeretem ha büdös a **** egy kicsit

 • 2012.04.26 20:58:16Alaister Grand

  Én azért nem járok, mert tele van emberrel.
  Büdös is, meleg is. Ráadásul zajos. Mindig bömböl valami tré rádióadó, amitől viszketeg leszek.
  Az öltözők szűkek és kényelmetlenek, a legtöbb helyen a kutyámat nem mosnám meg, nem hogy nem zuhanyoznék.
  Szóval, az edzőterem szar hely. Nem járok és kész.

 • 2012.04.26 21:03:39Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.

  szük a ruha mi, azér nem jár nem kondizni. hát ez naonjó. nemám lusta, meg inkább tévézik, ááááá... szűk a ruha. ügyes :)

 • 2012.04.26 21:16:23zidana

  engem legjobban az zavar, ha a zuhanyzókra még egy függönyt sem képesek feltenni, én sem akarok idegen embereket zuhanyozni és törölközni látni, és ők se lássanak engem.

 • 2012.04.26 22:07:25Fenimore

  tea fan: van igazad, én arra gondoltam, hogy aki tetszeni akar mindenáron, és azt érzi az edzőruhában, hogy azt nem tud, az kiküszöbölheti a tetszeni akarást az egynemű konditeremmel. Szerintem a cikk is arra gondolt, hogy nem akarják a nők, hogy edzés közben a hapsik a hurkáikat stíröljék. Mondjuk van, aki attól is feszeng, ha egy mókus megnézi.

 • 2012.04.26 22:15:47Tééé

  Járok heti 3-4x, de utálom, hogy tönkremegy a hosszú frizurám és hogy télen izzadt/vizes hajjal megyek ki az utcára utána.
  Állandóan hajat kell mosnom, ha nem akarom lófarokban hordani... :(
  Zuhanyozni meg nem fogok ott, hazakocogok sportcuccban, majd otthon...
  Tényleg rondák a női sportcuccok, vagy fekete unalom, vagy cicamica-rózsaszín cukiruci. Az első marad.
  Fura, amennyire nem zavar, hogy fenékben szűk naci van rajtam, annyira igen, hogy nagy a mellem, ami sport közben hááát izé... naszóval azt megnézik a fiúk, úgyhogy plusz egy vékony melegítőfelső kell a topra. Legalább kiizzadom magamat...
  :)

 • 2012.04.26 22:54:06panka

  Hát nem tom... engem semmi sem zavar az edzőteremben. Én azért járok oda, hogy jól érezzem magam, ne nyígjon a fülembe egyik gyerek sem, az agyamba meg jöjjön az endorfin. A fogyás az nem érdekel, szerintem egyszerűbb nem megenni azt a szelet csokit, mint másfél órát tekerni, hogy ledolgozzam. Úgyhogy színtiszta élvezetből járok, majd pont egy cicanadrág, vagy valakinek a sanda pillantása fogja elrontani az örömömet, höhö.
  Amúgy meg a kevésbé ügyesekről és a dagikról az a véleményem, hogy ha kitartóan mozognak, akkor megügyesednek/lefogynak, de ha nem, akkor úgy maradnak, úgyhogy hajrá, tök jó, hogy ott vannak ők is. Hülye lennék azt kritizálni, aki tesz is valamit az egészségéért!

 • 2012.04.26 23:30:20Theodoro

  tea fan jaj ne is mondd, múltkor volt két kis csaj, nem voltak több, mint 18, konkrétan hasazás közben is pofáztak, tényleg be nem állt a szájuk a hasprések alatt. de ami a legdurvább volt, a nadrág, az a mostanában divatos, aminek nincs segge, ilyen buggyos, sajnos nem tudom a nevé, olyan mintha egy pulóvert húztál volna a lábadra. kész voltam, majdnem beszóltam, de úriember vagyok :)

 • 2012.04.26 23:31:03pause

  dear god! kit erdekel a ruha de tenyleg...ugyanugy ahogy az se erdekel hogy ki hogy izzad a gepen vagy hogy ki nezi meg a (jelenleg) 52es seggem..izzadni megyek,szagoljatok:P na jo,azt nem szeretem amikor az oltozoben arcbafujnak mindenfele sprekkel,amik ugye eleg nehezen szelloznek ki,az utcan meg a szmogot kapom,ugyhogy ennyit kibirok:)

 • 2012.04.27 08:11:51etelä

  én azt nem értem mér kell feltétlenül teremben sportolni? menjenek ki a szabadba, ingyen is van, jó idő van...vagy ússzanak, az a legjobb aközben még izzadni sem lehet

 • 2012.04.27 08:19:02rhubarbjelly

  én buggyos gatyában kezdtem el futni, rosszul voltam a simulós futónadrágoktól, aztán egyszer kipróbáltam egyet, azóta a buggyost elő sem vettem, akadályoz a mozgásban, ha meg nézni akarnak, hadd nézzenek, szabad országban élünk (vagy mi) azt néznek, amit akarnak.

 • 2012.04.27 10:10:42Szőkeherceg-bombanője

  Az édesdrága önbizalomtól duzzadó, jajde egészséges életet élő, edzeni járó kommentelők arról felejtkeznek el, hogy egy kövér embernek néha már az is komoly fegyvertény, hogy az utcára kimenjen úgy, hogy ne azzal foglalkozzon folyton, hogy hol mi lóg ki, kinek van nagyobb feneke/combja/bármije. És igyekszik a hétköznapi életben is olyan ruhákat viselni amelyek takarják mindenét. Edzés közben pedig hajlik a test, fodrozódik a háj, és még izzad is az ember, remek komplexusgeneráló helyzet. :) Lehet mondani, hogy de hát minek hízott el, ez így van, de maximálisan meg tudom érteni, ha valakit pont az akadályoz meg az edzőterembe járásban, hogy ott nála csupa szebb, csinosabb nők vannak. Vagy legalábbis úgy képzeli. :)

 • 2012.04.27 13:27:30tea fan

  etelä

  Mert a konditermi bizonyos esetben hatékonyabb, mint amit egyébként egy átlagember a szabadban csinálhat, illetve fogalmazzunk úgy, hogy másra jó. Egyébként meg ízlés dolga. Én utálom az ugrabugrálást, az uszoda túl messze van (tovább tart odaérni, meg -vissza, mint leúszni x km-t),a konditermi edzést meg szeretem, és motivációt is találok benne.
  (Viszont teremben aerobikozni, na azt nem.)

 • 2012.04.27 13:35:51tea fan

  Szőkeherceg-bombanője

  Ezt a félelmet megértem, főleg, hogy nekem is efféle komplexusaim voltak világéletemben, akkor is, amikor - visszagondolva - jól néztem ki, és egy deka felesleg nem volt rajtam (sőt).
  De sosem tapasztaltam lenézést a túlsúlyos emberek felé, szerintem azok, akik komolyan edzenek, értékelik, ha egy túlsúlyos emberen is látják az igyekezetet.

 • 2012.04.27 13:58:34qakar

  Amikor bejön egy kicsit ducibb nő az aerobik órára, az első ami megfordul a fejemben, hogy nem fogom őt túl gyakran látni és így is van. Pedig nagyon szép, hogy el mert jönni és megpróbálta, csak általában az akaraterőt legyőzi a frusztráció.
  A ruha tökmindegy milyen csak ne akadályozzon. Az edző is izzad, nem értem nekünk miért lenne ciki.
  Viszont a zuhanyzókat én sem értem: miért nincs ajtó, vagy függöny? Ezért én kikerülöm a dolgot. Közeli termet választottam és otthon oldom meg. Legalább a cucc is kevesebb.

 • 2012.04.27 14:18:52BariKarika

  az az erdekes, hogy angol nokrol beszel a cikk...akkor leszogeznem, hogy az angolok-irek olyan ruhakban jarnak el bulizni ( 85-100 kilocskas lanyok, feher(!) pamut, minden hajhurkat kiado ruhakat kepzeljetek el) hogy nem hinnem, hogy a ruha az akadaly egyszeruen elkefelt LUSTAK!!!
  az viszont teny, hogy harminc felett konnyebb az elet, parakat levetkozzuk, es rohogunk pl zumbaora utan, hogy mindenki ugy izzad a seggen, mindenen, mintha vizelettartasi problemai lennenek :))) Mozogni jo, a parton szoktam futni, a pasik baromira megneznek ( nem, nem vagyok bombano, 73 kilocska korul vagyok most az 170cmhez) ha setalok ram sem bagoznak :) Ja, es merek beszolni, mert voltam 100kilo en ledolgoztam, nem, nem volt egyszeru, akarat kerdese...most ezt a flelesleges 8 kilocskat kell ledobni, a passzosban akkor passzosban :)

  Szőkeherceg-bombanője: 100kilosan panikbeteg is voltam, akkor is az illeton mulik, hogy mit tesz magaert, szar kifogas...panikbetegseg egyik legjobb ellenszere, menj elebe a dolgoknak, csinald azt amitol felsz ( ok, akinek nagyon brutal panikbetegsege van az usem tudja megcsinalni) nekem kozepesen eros volt, egyszer ket hetig nem mertem az utcara sem kimenni....

 • 2012.04.27 14:31:07Szőkeherceg-bombanője

  A helyzet az, hogy nem vagyunk egyformák. Van aki képes tenni magáért (lásd BariKarika - le a kalappal), más meg képtelen. Van ilyen.
  tea fan: Általában érzek a társadalomban egy elítélést, lenézést a kövérekkel szemben. Mind akaratgyenge, szar alaknak van titulálva, lustának és a többi. És mivel a kövérség kívülről remekül észrevehető :), ezért az első benyomást mindjárt el is intézi az illető magának. :)
  És a másik vetülete a dolognak, hogy sok nő csakugyan tetszelegni jár le edzőterembe, ahol nagyon is számít neki, hogy milyen ruhában van. Na most egy kövér még ha akarná se tudná felvenni divatban a versenyt, mert az ő méretükben nem is igen vannak edzős cuccok. Lényeg, hogy meg tudom érteni az angol hölgyikéket. :)

 • 2012.04.27 23:15:26tildy:)

  sportsdirect.com. Szallit Magyarorszagra is. es nem csak teshezallo ruhak vannak.

 • 2012.04.28 20:19:28A Tyne folyó déli partja

  "ha nem tudom, hogy kell használni ezeket a nagy, mindentudó kondigépeket, akkor nem szeretek odamenni, hogy nyilvánosan szerencsétlenkedjek”"

  meg kell kérdezni a teremben fel-alá mászkáló alkalmazottakat, azért vannak ott. de nekem segített már vendég is, nagy dolog megkérdezni...

  amúgy, én még sose néztem, hogy ki miben edz, elég nekem az, hogy a feladatra koncentráljak. aki az edzés miatt megy oda, az leszarja, hogy miben edzenek a többiek.

 • 2014.03.01 18:59:31v2peti

  A 80-as években még rengeteg színes fényes lycraruhás csajt lehett látni, a mai tréningruhák többsége jóval szolidabb.
  Amúgy meg pont a szűk lycrauha az, amiből gyorsan elszáll az izzadtság és a szag.

  Na meg, aki annyira szégyenlős, az miért nem megy olyan helyre, ami kizárólag nőknek van fenntartva?

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta