Melyik milliárdos hobbija a legmenőbb?

Könnyen találnak szórakoztató hobbit magának az, akinek dollármilliárdjai vannak: az Amazon tulajdonosa és a Virgin lemezkiadó-vállalat feje olyan kedvteléseket keresett magának, amiről halandó ember nem is mer álmodni, a Facebook alapító Mark Zuckerberg viszont csak mandarinul tanul. Mélytengeri búvárkodás, hajókázás a legnagyobb óceánokon, rekorddöntögetés, és még sok más izgalmas hobbi alább – szavazzon, önnek melyik kedvtelés tetszik legjobban!

Jeff Bezos

tk3s a17261 007
Nicolas Khayat

Az Amazon főnöke nagy örömmel jelentette blogján, hogy megtalálta az Apollo 11 öt motorját az Atlanti óceán mélyén, 4300 méteren. A milliárdos könyvkereskedő nagy űrutazás fanatikus, ezért indult el megkeresni az F-1 motorokat, melyek a Hold felé repítették 1969-ben az Apollo 11-et, és pár percig működtek csak, míg a második modul le nem vált az űrhajóról. „5 éves voltam, amikor megnéztem az Apollo 11 kilövését a tévében, ez volt a nagy tudomány-rajongásom kezdete. Azt egyelőre nem tudjuk, milyen állapotban vannak a motorok, 40 évig áztak sós vízben” – írja Bezos. A motorokat ha felhozzák az óceán mélyéről, kiállítják majd, na de ez már a mi szempontunkból mindegy is: ön szerint mennyire menő Jeff Bezos hobbija?

Sir Richard Branson

A Virgin Group vezetője a csúcsdöntési kísérletek megszállottja, szerencséjére pénze is van rá: az Atlanti-óceánon vitorlással átkelés közel 7 napos rekordját ugyan nem döntötte meg, de megpróbálta, többször is - írja a cbc.ca. Aztán hőlégballonos rekordokat célzott meg. Ha épp nem kedvtelésből csinál furcsa és drága dolgokat, a Virgin reklámozásáért hajt át tankkal New Yorkon, és az űrturistáskodás technikáján dolgozik: valószínűleg a Virgin lesz az első vállalat, ami űrreptetést tud majd vállalni.

tk3s evhr 00826508

Jeff Taylor

A Monster.com feje is a rekordokra állt rá, ő egy léghajó mögött vízisíelt 5,3 kilométeren keresztül, amivel lenyomta az addig csúcstartó Bransont. Milliárdosok egymás közt, ugye…

Mark Zuckerberg

Melyik a legjobb hobbi?

A Facebook alapítója puritánságáról híres: nem jár modellel, nem vesz drága hollywoodi házat, nem röpköd vadászrepülőn. Csak mandarinul tanul, pulit tart, és megfogadja, hogy egy éven át minden nap nyakkendőt visel. Jó milliárdoshoz méltón nemrég persze kitalálta, hogy ő majd vadászni fog, hogy olyan állatot ehessen, amit leölt. Tehát szorgosan tanul lőni, és már elvágta egy kecske és egy tyúk nyakát is, csak hogy gyakorolja az ölést. Nem olyan szimpatkius, mint az űrutazás-mánia, de nem is kerül annyiba. Ön szerint melyik jobb milliárdos-hobbi?

Bob Parsons

A GoDaddy fejese is vadászattal piheni ki a domain-kereskedés fáradalmait, ő Zimbabwében öl elefántot – akárcsak Donald Trump fiai, akiket már rengeteg állatvédő utál. A Trump testvérekkel ellentétben ő 2011-ben videót posztolt az elefánt-nyúzásról, ami eléggé dugába döntötte azt a sztorit, miszerint ő humanitárius túrán van az afrikai faluban és a lakosokat támadó titokzatos kór ellen küzd. Alábbi videót csak erős idegzetű olvasók nézzék meg, sok benne a vér:

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek