no

7 műdolog, amit lehet utálni

Mindenkinél más számít túlkapásnak, ízlés kérdése, kinek tetszik a festett köröm, a töltött száj, de azért van pár olyan női szépségápolási technika, amitől a többség falra mászik. Van, akinek a műmell a határ, és van, aki szerint már a lakkozott köröm is túl természetellenes. Szavazzon, ön mitől szalad ki a világból! Adjon 1 pontot annak, ami nem zavarja, 10 pontot annak, amire rá se bír nézni, és mondja el véleményét kommentben!

1.Műhaj

A hajpótlástól elvileg hosszú, sűrű, tehát szexis frizurája lesz annak, aki százezer forintot el tud verni egy minőségi hajpótlásra. A legtöbb valóságshow-celebnőn látunk műhajat, tehát biztos van, akinek tetszik, mégis, sokaknak van ellene kifogása: mert műhatású, mert aki viseli, általában más túlkapásra –műköröm, műmell– is hajlamos. Aki műhajat hord, annak ráadásul meggyengülhet az eredeti haj, mivel a pótlások pluszsúlyt jelentenek a hajhagymáknak. De ez nem annak a problémája, aki nézi: szóval, önnek bejön a műhaj?

stockfresh 680104 funny-gothic-girl-with-umbrella sizeM

2. Túl erős smink

„A sminket is el kéne már felejteni, ott a szappan, egy tiszta arc sokkal vonzóbb mint egy kifestett...” – írja egyik kommentelőnk, szombi. Bár ő épp olyan végletesen gondolkozik, mint az, aki mink nélkül a boltba se megy le, a make-up blog nem reprezentatív felmérése szerint igenis vannak olyan smink-túlkapások, amiket utálnak a férfiak. A listát a túlzásba vitt pirosítás vezeti, de a vörös rúzs is csak címlapokon vonzó, igazából semmire nem jó – például ha barátnőnk kifesti száját, nem tudjuk megcsókolni, ugye. Egy másik sminkes vadhajtás az extrém műszempilla, mely nem csak baromi feltűnő, de tönkre is teheti a pillákat. Persze műszempillából is van ezerféle, de úgy általában, mennyire tartja fontosnak, hogy a nő ki legyen sminkelve? Zavarja a látványos smink, de egy szolid arcfestéssel nincs problémája? Ha utóbbi adjon 10-ből 5 pontot ennek a kategóriának.

stockfresh 403631 witch sizeM

3. Sminktetoválás

A make-up blog fent említett felmérése szerint a pasiknak abszolút vörös posztó a tetovált száj, szemöldök „Nekem a tetovált szemöldök a legbénább, attól minden nő ronda lesz. Van olyan, hogy egy jó nőnek meg van csinálva a szája vagy a körme, de ha a szemöldöke, akkor csak csúnya lehet. És az a leginkább természetellenes, mert a többi valahogy egy egészséges vagy szexuálisan túlfűtött nőhöz kapcsolható (vastag száj, erős smink, sok haj), de a szemöldököt nem is értem, miért kell megcsináltatni” – írja Andor. „A tetovált szemöldök az egyetlen, ami idegesítő, a többit leszarom, a műmelleket pedig támogatom!!!!!” – írja Paszkál,a ki biztos 10 pontot ad ennek a kategóriának a hátborzongatás-faktorára.

stockfresh 1051165 woman-with-a-tattoo sizeM

4. Lakkozás és műköröm

„A világ legjobb nőinek nincs műkörme, de még hosszú saját sem nagyon, ez mindent elmond. Iszonyú gáz” – írta kommentelők, GGerg, műkörömtesztünk alatt. „A legtaszítóbb dolognak tartom a műkörmöt, de még a túl hosszú nemmű körmöt is. Nem is értem, hogy egyáltalán miért jó?” – kontráz ár csíra. Igazából mi azt nem értjük, miért vált ki olyan éles vitákat minden körömlakkról, műkörömről szóló cikkünk. Az emberek fele élni se tud színes, vagy porcelán körmök nélkül (már 5 évesen se), egy másik részük pedig –állítólag– ódzkodik a festett körmű nőktől. Ön melyik kategória? Ha nagyon utálja a festett körmöket is (hát még a műkörmöt, jujj!), adjon 10 pontot, ha nem tud műköröm nélkül élni, adjon 1 pontot!

stockfresh 1148282 placing-nails-manicure sizeM

5. Festett haj

Egy ízlésesen kiszőkített/bebarnított haj nem tudjuk, kit zavar, de persze a hajfestésnek is van olyan mértéke, ami bárkit: például a rózsaszín-fekete-narancs színben pompázó, trendin felnyírt (akár halált is okozó?) frizura épp úgy taszító lehet, mint egy nagyon csodálkozóra tetovált szemöldök. Aztán vannak olyanok, akik teljesen elutasítanak mindennemű festést, na, nekik kell ez esetben a 10-esre nyomniuk. Aki maga is festi a haját és az sem zavarja, ha paradicsommadarak veszik körül, kifejezetten tetszik neki ez a sokszínűség, az adjon 1 pontot a kategóriának.

stockfresh 948199 colorful-portrait-of-a-beautiful-redhead-lady

6. Mindenféle feltöltés: mell, száj, etc.

A plasztika-láznak vannak külső és belső okai is, külső oknak ismét a celebeket említenénk, belső oknak pedig ott az önbizalomhiány. De ez mindegy is, az a lényeg, hogy ön mit gondol, mikor meglát egy felfújt szájú lányt: azt, hogy jaj de szép? Vagy mondjuk egy nagyra szilikonozott mell láttán elborzad? Ha elvből, meggyőződéssel és mély utálattal elutasítja a plasztikázott nőket, na akkor adjon 10 pontot erre a kategóriára. Ha egy csinosan feltöltött, nem túl nagy kebel ellen semmi kifogása, adjon 1 pontot!

stockfresh 1191253 plastic-surgery-concept---young-woman-getting

7. Átverős fehérnemű

A pasik egy része –sőt, valószínűleg nagy része– kivan a kitömött melltartóktól, amikben a felszedett nő egész a vetkőzésig néz ki jól. Ugyanekkora átverés a testformáló fehérnemű is, mert ugye összejövünk egy dögös, vékony derekú nővel, aztán otthon kiderül, hogy nem is olyan vékony. Persze van, akit ez nem visel meg egyáltalán, örül, hogy választottja szépen mutat társaságban, otthon meg rajta mit fogni, de lehet, hogy önt épp rohadtul idegesíti, hogy nem lehet tudni, kinek mekkora fenek vagy melle van. 10 pont jár, ha ön szerint be kéne tiltatni az alakformáló fehérneműket, és 1, ha önnek vagy párjának tele van a fiókja szivacsos melltartókkal.

stockfresh 953838 wearing-bra sizeM
Érdekességek