Hat ok arra, hogy miért jó vörösbort inni

Amellett, hogy egy pohár vörösbor rendkívül jól ellazít és kikapcsol, számos jótékony hatása is van: magas az antioxidánstartalma, öregedésgátló, és véd a daganatos megbetegedések ellen. Bónusz: ha mégsem sikerült volna meginni, itt van 5 vegyszermentes módszer a kiömlött vörösbor eltávolítására.

Ha valakinek nem elég indok, hogy a jó vörösbor finom, annak itt van további hat indok arra, miért érdemes napi egy pohárral meginni:

  1. Jó az öregedés ellen
  2. Hatásos a kardiovaszkuláris betegségekre
  3. Bizonyítottan véd a daganatos megbetegedések ellen
  4. Zsírégető hatása van
  5. Serkenti az emésztést és a keringést
  6. Jótékony hatással van az immunrendszerre

Az ideális napi mennyiség férfiaknál két-három, míg nők esetében egy-két deciliter.

Ha mégse iszik bort, legalább egyen szőlőt

A piros szőlő tele van az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminnal. Kiváló magnézium és B-vitamin  forrás, mely segít a stressz leküzdésében, és enyhíti a menstruációs görcsöket is.

tk3s 56-1016511259

A héjában illetve magjában lévő ásványi anyagok méregtelenítik a szervezetet és jó hatással bírnak a gyomorbántalmakra. Nagy mennyiségben van bennük kálium, C-vitamin és biofla­vonoidok. Rendszeres fogyasztásával megelőzhető az érelmeszesedés és csökken a daganatos betegségek kialakulásának esélye. Lé formájában enyhíti a székrekedést, és fogyókúrához is kiváló. Gazdag antioxidánstartalma miatt használják szívesen alapanyagként kozmetikumokban is: tonizálja, hidratálja a bőrt, rendkívül jó öregedésgátló hatású.

Bónusz: 5 módszer a vörösborfoltok ellen

A szőlő és a vörösbor számtalan jó tulajdonsága mellett egy rossz is helyt kapott: rettentő nehéz őket eltávolítani textilekből. Pedig létezik könnyű és olcsó vegyszer nélkül tisztítás.

Az első és legfontosabb teendő, hogy a kifröccsent vörösbort egy ronggyal vagy papírtörlővel fel kell itatni. Ezek után jöhet bármelyik az alábbi praktikák közül.

tk3s 12640029(1)
  1. Dörzsölje be a foltot szódabikarbónával és tizenöt-húsz perc elteltével, tiszta vízzel alaposan öblítse ki.
  2. Hígítson két deciliter vízben két evőkanál szalmiákszeszt és ezzel dörzsölje be az anyagot. Harminc perc után, mosógépben mossa ki.
  3. Citromlé és konyhasó keverékével szórja be a foltot. Harminc perc után, a szokásos módon mossa ki.
  4. Dörzsölje be a foltot szódavízzel (jó a szénsavas ásványvíz is) és fújjon rá bőségesen borotvahabot. Miután a hab megszáradt, kefélje ki az anyagból.
  5. Tizenkét órán keresztül áztassa aludttejben az anyagot, majd öblítse ki mosószer nélküli meleg vízben. Miután teljesen megszáradt az anyag, mosógépben a megszokott módon mossa ki.

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Mustra