Kamu a gyorsan száradó körömlakk

Kipróbáltunk hét, elvileg gyorsan száradó körömlakkot, hogy meglássuk, betartják-e, amit ígérnek. Többségük nem, vagy csak csúsztatva.

Szinte minden körömlakk-forgalmazó cég kínál gyorsan száradó terméket, csak azt nem értjük, minek, ha úgysem jön össze. Kipróbáltunk hét, más-más gyártótól származó márkát, hogy megnézzük, betartják-e, amit ígérnek. Arra jutottunk, hogy nem, de még olyan lakk is van a piacon, amire csak nagyvonalúan ráírták, hogy megfelel a célnak, és semmi mást nem lehet kideríteni róla.

A legolcsóbb körömlakk 349, a legdrágább 1399 forint volt, és bár akadtak köztük minőségi különbségek, mindegyikben csalódnunk kellett. Pedig jó, gyorsan száradó körömlakkra lenne igény: szerencsés az a nő, aki kifesti a körmét, és még van ideje egy órán keresztül nyugton ülni, úgy, hogy nem tereget, nem mos hajat, vagy mosogat el. Galériánkban részletesen beszámolunk élményeinkről.

lakkok-087
Szépek, mi? Van ott több is!

Általános tapasztalatunk, hogy a gyorsan száradóként reklámozott lakkok forgalmazói az egyrétegű felvitelre esküsznek. Tény, hogy egy vékony réteg festék gyorsabban megszárad, mint több, viszont nem fed annyira, legfeljebb a legdrágább termékek esetében.

További összefüggést fedeztünk fel az ár és az állag között: az olcsóbb cuccokat nagyon nehéz, vagy lehetetlen egyenletesen felvinni, tehát eleve nem lehet egy réteggel kalkulálni. Ilyen szempontból mindegy volt, hogy használtunk-e alatta átlátszó körömlakkot alapozórétegként.

A tesztelt hét termék tehát még egyszer, ár szerint növekvő sorrendben:

  • Essence Colour&Go, 349 forint
  • NYC In a minute, 499  forint
  • Miss Sporty, 599 forint
  • She, 799 forint
  • Manhattan Quick Dry, 799 forint
  • Rimmel 60 seconds, 999 forint
  • Astor Quick'n'Go, 1399 forint

Ezek közül nyugodt szívvel a She, a Manhattan és az Astor temékeit ajánljuk.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek