A légdobolás az új zumba: a legidiótább fitnesztrendek

Amikor azt hiszed, már tényleg nem tudnak mit kitalálni, hogy bevedd, a mozgás mindig mókás, előállnak egy műanyag dobverővel, és izmos nők kezébe adva sugallják, hogy ezzel neked is sikerülhet. Az új őrület a légdobolás, erre a bolondkaravánra pattantunk fel, és szedtük össze a többi blődséget.

Mi a Díványnál hajlamosak vagyunk abban hinni, hogy a legcélszerűbb dolog testünk karbantartására a bevitt ételmennyiség és a testmozgás arányos kombinációja. Az edzés viszont hosszú távon csak úgy elviselhető, ha valamennyire élvezzük is.

A sport izgalma mindenkinek mást jelent, és mi el is hisszük, hogy van, aki örömöt talál a futásban vagy abban, hogy gépeken mozgatja a tagjait egy edzőteremben, de mi inkább az olyan aktív tevékenységekre esküszünk, melyek elsősorban örömforrásként szolgálnak, és mintegy mellékesen tesznek jót a testünknek is. Ebből fakadóan nagyon nyitottan állunk minden új edzésformához, de van pár olyan trend, melyek láttán azért kiakadt a lolméterünk. Szinte fizikai fájdalmat okoz, hogy hely hiányában nem rakhatjuk melléjük a leghaszontalanabb diétákat.

A legújabb: Pound (szabad fordításban légdobolás)

A módszer kidolgozói, Cristina Peerenboom és Kirsten Potenza - természetesen Los Angeles-i illetőségű lakosok - nagyon is hisznek abban, hogy a föld püfölése kiváló alakot eredményez. Merthogy itt erről van szó. Állítják, hogy a nonsztop mozgásnak köszönhetően 9000 kalóriát égethetünk el egyetlen óra alatt. A dobverőt Ripstixnek nevezik, és nagyon meggyőzően reklámozzák, hogy ezek használatával olyan tónusos testünk lesz, mint nekik. A videót elnézve - melyet melegen ajánlunk nem csak az új edzésformák iránt érdeklődőknek, de a bizarr videók rajongóinak is - a módszer elég sok mindent kölcsönzött a Pilates-ből, úgyhogy akár működhet is, mi ki fogjuk próbálni, már csak azért is, mert elég jó stresszlevezető tevékenységnek tűnik.

Rúdtánc

Abban az országban, ahol "glam modelleket" kérdeznek minden egyes könnyed reggeli műsorban erkölcsi, életviteli kérdésekről, és ahol számos épelméjűnek tűnő lány vágyik pornósztár karrierre, nem is olyan meglepő, hogy ilyen népszerű a rúdtánc. Tényleg unásig hallottuk, hogy ez tulajdonképpen testedzés, ezt nem is kérdőjelezzük meg, mert még a jógát életvitelszerűen űző kollégákról sem tudjuk elképzelni, hogy képesek lennének olyan bravúrokra, mint amilyenekre a rúdtáncot űző lányok igen. Ugyanakkor nem tudunk életszerűtlenebb mondatot elképzelni, mint hogy "Ma később érek haza, édes, edzésem van, tudod, rúdtánc!" Jó, igazából mióta láttuk, hogy a playmate castingra hús-vér apukák kísérik el lányaikat, tök simán el tudjuk képzelni mégis.

Antigravitációs jóga

A jóga eme különleges módját hirdető fotók pont olyanok, amilyeneket soha, semmilyen formában sem szeretnél viszontlátni magadról. És igen, ha nekünk választani kéne, hogy milyen kép kerüljön ki rólunk a netre, előbb választanánk a fürdőben-lefotóztam-a-pucér-seggem fotókat. Persze szemétség, mert igazából látunk potenciált ebben az egészben, valahogy mégis furcsa olyan edzésformát választani, ami a gravitációval száll szembe. No de elég arra gondolni, milyen klasszul tudtuk nyújtani az izmainkat a játszótéri eszközökön kiskorunkban, mégis, mi minimum viccesnek találjuk az antigravitációs jógát.

Vízalatti futógép

Az amerikaiak rájöttek, hogy nyáron őrült fárasztó tud lenni minden kardio gyakorlat, így kifejlesztették a vízalatti futógépet. Az a helyzet, hogy bármilyen elképesztően vicces is nézni valakit, miközben ezt csinálja, tény, hogy víz alatt nincsenek akkora terhelésnek kitéve az ízületeink, így a futást egészségügyi meggyőződésből kerülők számára is kiváló alternatíva. Ráadásul mérhetően több kalóriát égetünk így el, mintha a felszínen csinálnánk. Ugyanakkor nem túl környezet- és energiabarát megoldás, és kicsit visszás ilyen trendeket adoptálni egy olyan világban, ahol millióknak nem jut víz - és ha már itt tartunk, étel sem, amitől elhízhatnának.

A végére is értünk nem túl jóindulatú összeállításunknak, innen szeretnénk karba tett kézzel figyelni, ahogy az acsarkodó Zumba, jóga és PortDeBras facebook csoportok egymásnak esnek - vagyis inkább ne. Nekünk tök mindegy, csak mozogjatok, lányok!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek