5 tehetséges híresség – Neked ki a kedvenced?

A Forbes összeállította az elmúlt év legsikeresebb hírességeit felvonultató 100-as listáját, mi pedig ebből választottunk ki 5 olyan, különböző műfajokban nagyot alkotó férfit, akikre felnézhetünk. Hugh Laurie, Jay-Z vagy Rafael Nadal a legszimpatikusabb számodra? Szavazz!

A Forbes nemrég közétette szokásos évi százas listáját, amelyen a 2010. május és 2011. május közötti időszak legmeghatározóbb és legsikeresebb hírességeit rangsorolja. A sorrendben közrejátszott az ez idő alatt a markukat ütő pénzösszeg, a sajtómegjelenések száma és a netes népszerűség is, így talán nem is annyira meglepő, hogy az első helyen Lady Gaga landolt. Mi most erről a listáról választottunk ki 5 olyan férfit, akik a saját műfajukban kiemelkedőt alkottak, és nem feltétlenül a külső adottságaik miatt szeretjük őket. A tehetség és a kitartás remek példái ők: szavazz, hogy számodra ki a legszimpatikusabb!

1. Hugh Laurie, mert miért maradna ki

Színész fronton meglehetősen nehéz volt eldöntenünk, hogy kit emeljünk be válogatásunkba, végül a szerkesztőségi többség akarata szerint a megkerülhetetlen Hugh Laurie-ra esett a választás. Ma már nem olyan ritka jelenség, hogy valaki egy sorozat főszerepének köszönhetően válik világhírűvé, Hugh Laurie esete viszont messze kirí az ilyen sztorik közül. Bár korábban már jó pár filmben és sorozatban felbukkant (A vasálarcos, Fekete Vipera, Stuart Little), az igazi nagy áttörést a Doktor House sorozat hozta meg számára.

Angol létére remek amerikai akcentussal hozza a szerepét, sajátos macsóságával nők millióit hódította meg világszerte, emellett egyáltalán nem elhanyagolható szempont, hogy humoristaként, íróként (The Gun Seller – A balek, The Paper Soldier) és zenészként is megállja a helyét. (Ráadásul antropológia és archeológia szakon végzett Cambridge-ben.) Májusban megjelent Let Them Talk című jazz és blues-albuma a brit listák második helyén debütált. 1989 óta házas, felesége Jo Green, 3 gyerekük van.

2. Jay-Z, a remek üzletember

A férfi, aki meghódította Beyoncét. Persze ez önmagában még nem lenne elég ahhoz, hogy a Forbes számon tartsa: a rapper-üzletember az egyik legsikeresebb és legnagyobb bevételeket produkáló hip-hop-előadó, körülbelül 50 millió albumot adott el világszerte és 13 Grammy-díjat zsebelt be. A New Jersey Nets részvényese, de érdekeltségei vannak a 40/40 bárhálózatban is. Tavaly novemberben Decoded címmel önéletrajza jelent meg, idén márciusban pedig az üzletember-énjét mutatta meg Empire State Of Mind című biográfiájában. Utcasarokról a sarki irodába: ő tényleg egy olyan figura, aki a semmiből tornázta fel magát a milliomoslétbe. Neked bejön?

3. Rafael Nadal, a kisfiús sportember

A színészek és zenészek mögött természetesen a sportolók sem maradnak el a nők megőrítése terén. A mallorcai születésű Rafael Nadal első a férfi tenisz-világranglistán, 2010-es US Open-győzelmével, legfiatalabbként az open erában, mindössze 24 évesen teljesítette a Carrier Grand Slamet (tehát mind a 4 Grand Slam-tornát megnyerte). Kisfiús ábrázatára, szerény mosolyára és méretes izmaira a Giorgio Armanitól kezdve a Nike-n keresztül sokan felfigyeltek. Szeretitek őt?

4. Steven Spielberg, a nagyöreg

Végül, de nem utolsósorban a nagyöregek közül is beemelünk kettőt, hiszen ők aztán végképp adnak okot arra, hogy felnézzünk rájuk. Spielberget senkinek nem kell bemutatni, sokan nőttünk fel az ő mozijain: olyan opuszokat adott a világnak, mint az E.T. – a földönkívüli, az Indiana Jones-széria, a Hook, a Cápa, a Jurassic Park vagy a Schindler listája, az újabbak közül pedig a Ryan közlegény megmentése vagy az A.I. – Mesterséges értelem. Bár az utóbbi évek filmjei nem arattak osztatlan sikert, a rendező-producer még mindig ontja magából a jobbnál jobb ötleteket. Utolsó filmjét közel 3 éve rendezte, 2011-ben viszont két filmmel tér vissza, a megható War Horse-szal és a Tintin kalandjaival, emellett tévésorozatok producere (Terra Nova, Falling Skies) is. Felesége Kate Capshaw színésznő, akivel az Indiana Jones és a végzet temploma című filmben dolgozott együtt. 7 gyereke van, ebből 4 saját és 3 adoptált.

5. Howard Stern, a kompromittáló

Az extravagáns amerikai rádióslegenda '86 és 2005 között sugárzott műsora révén vált világhírűvé, nemrég - a nyugdíjazásáról szóló pletykák ellenére - 2015-ig meghosszabbította a szerződését jelenlegi rádiójánál, a SiriusXM-nél. A szókimondásáról és sokszor kompromittáló stílusáról ismert Sternt nem a külsejéért szeretjük: kicsit olyan, mint Ozzie Osbourne, csak egy fokkal fiatalabb kiadásban. Szerénysége bizonyítékaként csak „King of All Media”-ként emlegeti magát, hiszen a rádiózás mellett rengeteg tévés show-t is vezetett. Provokatív exhibicionizmusának két önéletrajzi könyv, a Private Parts (Intim részek) és a Miss America is teret adott, előbbiből remek kis film is készült. Nagy sakkozó hírében áll, és bár azt hihetnénk, hogy ez nem igazán fér össze a személyiségével, a transzcendentális meditáció lelkes híve. Első feleségével, Alison Berns-szel közel 20 évig voltak házasok, 3 gyerekük született. Stern 2000-ben kezdett el randizgatni Beth Ostrosky modellel, akivel végül 2008-ban mondták ki a boldogító igent.

Érdekességek