#ÉLETEM

Füvet szívtunk, és azt mondtuk, sose leszünk kispolgárok

2011. június 20., hétfő 07:48

A mai tinédzsereket már mi sem értjük, pedig nem telt olyan sok idő azóta, hogy felnőttnek gondoljuk magunkat. A mai harmincasok kamaszként az öltözködéssel, a versolvasással, a dobozba pisiléssel akartak kitűnni a többiek közül. Lehet, hogy mi is a My Vipen égettük volna magunkat, ha létezett volna már az oldal, de mivel nem létezett, így ezt a cikiséget megúsztuk. És senki nem tolhatja 60 évesen az arcunkba, miket csináltuk fiatalkorunkban, mert nincsenek rá írásos vagy vizuális bizonyítékok.

„Tinédzserként azt képzeltem, tök kúl leszek, ha teszek az öltözködési szokásokra, és a bátyám két-hárommal számmal nagyobb ingeibe megyek iskolába. A másik iszonyatosan nagy hülyeség az volt, amikor azt gondoltam, attól leszek nagyon különleges, ha elkülönülök a többiektől, magányosan bámulom az eget, a mezőt, az akármit. Egy pillanatra sem tűntem mások szemében titokzatosnak, inkább csak egy nettó elmebetegnek, aki nem képes szocializálódni. Ma már nagy ívben kerülöm azokat, akik benne ragadtak egy ilyen trackben” – mondta Anna, aki hiszi nem egy-két felnőtt ember küzd még a kamaszkorban felvett viselkedési szokásaival.

Van, aki a mai napig büszke magára

Annáról hamar kiderült, hogy nem volt egyedi eset, más is próbált azzal kitűnni a tömegből, hogy eljátssza a magányost. Gábor is élt vele, de hasonlóan sikertelen maradt ezzel a műsorszámmal. Ezért új produkciókat eszelt ki, amik közt még ma is akad néhány nagy kedvence .

„Azt hittem menő leszek, ha a Levi's 501-es farzsebébe begyűrök egy piros vagy kék Levi's kendőt, illetve, ha a farzsebemben hordom a cigarettát, szigorúan a kemény dobozos piros Marlborót. A kedvencem az volt, ahogy Slash a nagy mesztic szájával szívta a cigit, és én is igyekeztem úgy tartani a számat, és úgy kifújni a füstöt, ahogy ő tette. Attól is vagánynak éreztem magam, hogy Fradi meccs után az aluljáróban elindítottam a "Nyilasi Tibi, Nyilasi Tibi" kórust. Erre a mai napig büszke vagyok.”

Gábor azt is megemlítette, nagyon vagánynak tartotta, amikor kisbarátaival tejes dobozokba vizeltek, majd visszazárták, és kidobták az iskolaudvarra. Persze nem mindenki ment le aljasba, a lányok általában a gyengédebb vonalat képviselték/ik. „Én nagyon sokáig Guns n' Roses fun voltam, úgy hordtam a hajam, mint Axel, volt kendőm is, szegecses bakancsom, bőrdzsekim - apukám kinőtt bőrkabija - és szegekkel kirakott karkötőm. A hajam a hátam közepéig ért, jól lenyaltam, egy tincset pedig csibesárgára hidrogéneztettem, és volt egy olyan pólóm, amin lövésnyomok voltak, és folyt belőle a vér” - emlékezett vissza Erika, aki ma már a virágokat kötöget, és röhög az egykori magán.

A tincseim úgy összeálltak, mint a gomba spórái

Ferenc középiskolában zöld vadászmellényt hordott - nagyon csinos - mintás flanelinggel, és egy vékony láncot a kordnadrágján, mint a deszkások. „Mindehhez 5 számmal nagyobb, hatalmas, szarbarna, piaci made in Erdély cipőt. A ruhatáram olyan képet alkotott rólam, hogy egy földön kívüli lény vagyok, aki be akar épülni az emberek közé, és majdnem sikerült is, csak a részletekre nem ügyelt. A frizurám úgy nézett ki, hogy középen sebészi pontossággal kettévágva és kétfelé fésülve, lenyalva, mint egy komornyiknak. A tincsek úgy összeálltak a fejemen az olcsó zselétől, mint a gomba spórái. A szemetebb lányok azzal szórakoztak, hogy összekócoltak, de nekik lett rosszabb, mert utána mehettek kezet mosni, mert koszosak lettek a jó kis Velmetinától.”

Gerda őszinte imidzzsel nyitotta a kamaszkort, mivel 13-14 évesen mindenkinek megmondta, ha valami nem tetszett neki. Később nála is bekövetkezett a fura divatozás, mivel 15-16 évesen egy német műsorvezető lett a példaképe. „A csaj mai szemmel totál idiótán öltözött, de akkor én még előtte ilyet senkitől nem láttam, úgyhogy másoltam is bőszen. Kombiné a póló fölé, magamra biztosítótűzött gyerekszoknya, térdig felhasított szárú farmer és a barátnőm vágta a hajam - ocsmány volt. Egyszer, amikor tiszta feketére festettem a szemem, akkor nem ismert meg a rajztanár, kérdezte, ki az új osztálytársatok? Volt, amikor reggel nem volt időm kifesteni, be is szólt a magyartanár, hogy tudja Gerda, aki mindig festi magát és egyszer nem, akkor attól meg fogják kérdezni, hogy beteg-e vagy mi baja?”

Gerda emellett külföldi magazinokkal haknizott az iskolában, persze mindenki elkunyerálta megnézegetésre, de mégsem lett a társaság középpontja, mert felsőbbrendűségi érzés telepedett rá. „Azt mondtam, az a bulizás meg berúgás, amit művelnek, az mennyire alpári, és hogy na én ilyet nem. Ezzel persze kimaradtam egy csomó mindenből, ezt már mondjuk kicsit bánom, bár kétségtelen több agysejtem és méltóságom maradt ép, mint nekik” – tette hozzá.

Csehszlovák tornacipőben voltak csak hajlandóak mutatkozni

Lívia két barátnőjével 13-16 éves korukban orosz matrózpólóban - kék-fehér csíkos - és csehszlovák tornacipőben voltak csak hajlandóak mutatkozni. „Olyan szűk farmerekben nyomultunk, amikben csökkent a vérkeringésünk. Ezt követően egyforma oroszlánfrizurát daueroltattunk magunknak, és vastagon festettük a szemünket feketére. Csak a hetvenes évek rockzenéjét hallgattuk, mint Rolling Stones és Deep Purple. Ciki, de bírtuk a P. Mobilt, ami akkoriban nem volt, ezért csak álmodoztunk róla, hogy a koncertjeikre járunk. Helyette Hobón és Beatricén nyomtuk, később csak Hobón, bár tőle kicsit tartottunk, mert mindig kipécézett magának embereket, és porig alázta őket a koncerten. Mondjuk leginkább olyanokat, akik nem akartak másfél órán át József Attila-verseket hallgatni, hanem követelték a Kopaszkutyát, de mi irodalomkedvelő kispicsák voltunk, jöhettek a versek.”

Laci a lányok szemében iszonyú vonzó fiú lehetett, mert csak feketében ment az utcára, ugyanis ha volt rajta szín, rosszul érezte magát. „Mindenhez valamilyen ideológiát találtam ki, az öltözködéshez azt, hogy a fekete mindent magába szív. Hogy pontosan mit, és ez miért jó, azt már nem tudom. Annyi biztos, hogy 40 fokban is fekete farmer-bőr hosszúkabát kombóban mászkáltam. Type O Negative és a Fields of the Nephilim zenéit hallgattuk a piacos kétkazettásból. Szigorúan valahol a téglagyári tó mellett, messze az ellenséges, meg nem értő emberektől. Ja, olyan füvet szívtunk az érzéshez, ami csalán-parlagfű keveréke volt. Valamelyik szerb egyetemista vert át vele minket. Elpattintottuk és azt mondtuk, hogy soha nem leszünk kispolgárok. Meg verseket olvastunk fel: Baudelaire Egy dög és Poe sötét baromságai voltak a topon.” Laciról elképzelni sem tudjuk, hogy a My Vip-nemzedékben, hogyan kísérelt volna meg kitörni a kispolgári létből.

Ti milyen kamaszok voltatok?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.06.20 08:42:33Na_mi_van?Semmi?

  Ezeket a kamu neveket kicsit változatosabban is kezelhetnétek. Kb minden postban Anna, Gerda, Hildegard és egyéb trendi nevek sorakoznak.
  Guns'n'Roses FUN? LOL

 • 2011.06.20 09:10:00Enok mester

  Zavar van az időben. Nyilasit és a Guns'n'Roses-t pár év elválasztja egymástól. Aki kamaszként Slash-t akarta utánozni, az nem kiabálhatta FTC-meccs után Nyilasi nevét, mivel az akkorra már nem hogy nem a Fradiban játszott, hanem szögre is akasztotta a cipőt. Ennyit a cikk hitelességéről.

 • 2011.06.20 09:12:08insane6

  Anyám óvónő volt, és a másik óvónéni nem ismert engem. Egyszer amikor felmentem az oviba anyámtól pénzt kérni, az ablakból figyeltek, ahogy szakadt gatyában, bőrkabátban rajta farmermellény, sörbontóval a nyakamban, seggig érő hajjal közelítek. Óvónéni mondja anyámnak, nézd már azt a hátrányos helyzetű gyermeket... Anyám bazsalyogva odavetette, ez az én fiam...

 • 2011.06.20 09:14:35TrollEmber

  A Guns n' Rosest a legszélsőségesebb kommersznek tartottuk, ami ELLEN kell lázadni

 • 2011.06.20 09:18:54Rongy Rázó

  According to Greta

  [link]

 • 2011.06.20 09:25:24arnyjaro

  Enok mester:
  Nagy tévedés. Igenis kiabálták abban az időben. Nem azért mert Ő volt a sztárjátékos, hanem mert Öt akarták az FTC vezetőedzőjének. Ennyit a tájékozottságodról. Ha nem tudsz valamit akkor psssszzzt.... Ne égesd magad, csak azért hogy a hangod hallasd :P

 • 2011.06.20 09:31:49Wackor

  @Enok mester:
  Sőt: Nyilasi edzőként bajnok: 1991-1992 idényben, akkor pedig a Gunsnak igencsak ment a szekér.

 • 2011.06.20 09:37:27fofo72

  ráadásul más ember mondta Nyilasit, és más a Guns-t, ki mondta, hogy egy időben volt a kettő?
  Nekem tetszik a cikk, nem túl mélyenszántó, viszont szórakoztató. Sajnos (legalábbis ebből a szempontból sajnos) én elitgimnáziumba jártam, a legnagyobb kilengésem a piros harisnya volt.

 • 2011.06.20 10:01:21Enok mester

  Tényleg, Nyilasi ekkor edző volt, erről megfeledkeztem, kösz.

 • 2011.06.20 10:03:21Doki

  Bocsánat. Egy kis korrekció a cikkhez. A matróztrikó bolgár volt. Én néggyel is büszkélkedhettem. Szófiai textilgyár terméke volt :-)

 • 2011.06.20 10:07:19AnasztáziaTas

  nekem is tetszik, jó visszaemlékezni ezekre a dolgokra. Mi is rockerek voltunk, meg nem értettek természetesen. Jó időben a "kör"-ben ültünk a ház előtt, hidegben a panelház tizenegyedik emeletén szotyiztunk. És a haverom onnan lett ismert, hogy az utcán két házzal odébb lehetett hallani, amikor leböfögött a kilencediről.. :))

 • 2011.06.20 10:48:14Woofer

  "Guns n' Roses fun voltam"
  /facepalm.

 • 2011.06.20 10:53:05Wackor

  @fofo72: fradista eberünk úgy próbálta szívni a cigit mint Slash, szóval egy időben volt a kettő.

 • 2011.06.20 11:09:09MEDVE1978

  Régen volt. Minden generációnak kell lázadnia és a legtöbbeknek az marad meg, hogy milyen hülye utat választott és milyen hülye módon tette.
  Évekig én is folyamatosan feketébe öltöztem. Egy időben le nem lehetett vakarni rólam a fekete nadrág, fekete póló, fekete cipót. A póló általában valamelyik Metallica, Sepultura vagy Slayer cucc volt.

  Ráadásul igazi különcként nem is nagyon olvadtam bele a gimis társaságba és még általános sulis haverokkal lógtam, nomeg, ami még rosszabb MAGUS szerepjátékoztam. Rengeteg hétvégém ment rá. Vicces módon egyszerre voltam kocka és rocker. Csak kb. 18 évesen jutott el az agyamig, hogy ha így folytatom puncit majd csak magazinokban látok az életben... Szerencsére főiskolásként már volt eszem váltani.

  Az is érdekes lesz, hogy majdani gyerekemmel hogyan kezelem ezt majd. Hogyan viszonyulok ahhoz, hogy függővé válik a számítógéptől és a játékoktól vagy éppen a közösségi oldalaktól...
  Szép meccs lesz majd.

 • 2011.06.20 11:10:42Avatar

  [link]

 • 2011.06.20 11:49:50Agatha

  Én még mindig szerepjátékozom. Talán nem nőttem fel? :) Meglehet, a társaság is fiatal felnőttekből áll (18-25 év környékén)... :) De persze, a kamaszkorban feketében jártam, elkezdtem novellákat-regényeket írni, és rengeteget lógtam a suliból. De szép is volt... :D

  A cikk nagyon tetszett, kellemes hangulatú volt, és legalább tudom, hogy nem csak én voltam hülye kamaszként... :D

 • 2011.06.20 12:10:08Darkcomet

  Én a nyolcvanas években punk voltam. Taréj, bakancs, láncok, ahogy illik. Ráadásul az abban az időben eléggé veszélyes mulatság volt, nem igazán nézte jó szemmel a rendszer az ilyen fiatalokat. Utána a nagy techno időszak jött, Front 242, Front Line Assembly, Skinny Puppy és hasonlók. Ezekből mára csak a bakancs maradt, a mai napig is csak ebben érzem jól magamat, pedig már elmúltam negyven.

 • 2011.06.20 12:14:10catshannon

  nekem az a furcsa, ahogy sokan megtagadják azt, amilyenek voltak.
  amúgy, valamit csak azért utálni mert mainstream lett (bár én se bírom, ha valamit mindenhol nyomnak, nade hasonlítsuk össze ennek mai és '92-es szintjét...), szóval az elég nagy fail tud lenni néha. a gnr esetében például.

 • 2011.06.20 12:31:26Archenemy

  én sem értem, mi ez a nagy elhatárolódás ifjúkori önmagunktól. Én azóta tizenöt évvel idősebb, húsz kilóval több családos apa vagyok, mégsem érzem úgy, hogy jajaj az nem is én voltam.

  olyan voltam, én voltam az is. Bakancs még mindig megvan, de már csak télen hordom. Fekete ruhák mellé időnként becsúszik pár szín. Ennyi.

 • 2011.06.20 12:37:49penelope garcia

  Mi van? Dobozba pisilés? Ebben mi a kúl? Ez csak láma.
  Meg a füvezés? Lámaság.

 • 2011.06.20 13:16:59therest

  Én ha visszanézek, nem látok semmi kivetnivalót, a zenék amiket hallgattam a mai napig ütősek. Pont a kedvenc bandám van a szöszi csajon, az első képen.
  Én is szerepjátékoztam, haverokkal, sokszor szesszel, fűvel, és ez nem akadályozott meg a lányok utáni kajtatásban. És bár sokat változtam, szívesen emlékszem vissza ezekre az időkre, és ha tehetem, a spanokkal múltidézünk kicsit, de nem csak szavakban, hanem tettekben. :)

 • 2011.06.20 13:17:38Spanish VVax

  penelope garcia : na az az igazi lámaság, idejönni, befikázni, érdemben nem hozzászólni. Minek vagy ??

 • 2011.06.20 13:18:16fofo72

  @Wackor: tényleg, összekevertem a Guns-os csajjal. Mindegy. Viszont szombaton költözéskor előkerültek Use Your Illusion kazettái, azóta az megy a kocsiban.

 • 2011.06.20 13:25:31Momina

  Egyenruhás elitgimiben a lázadás addig terjedhetett, hogy az egyen leányköpeny helyett a bátyám kinőtt fiúköpenyét vettem fel. Na meg, hogy egy ideig dacból bal kézzel írtam órákon, mert megtanultam bal kézzel írni, mert mi van, ha eltöröm egyszer a jobbot és nem fogok tudni leckét írni :) Ezen a férjem a mai napig vinnyogva röhög.

 • 2011.06.20 13:27:51kéne 1 nick

  Most akkor a bátyja ingeibe járt, vagy iskolába?

  Vagy megint csak egy magyarból többször bukott idióta kapott publikálási lehetőséget?

  "hamar kiderült, hogy nem volt egyedi este"
  De nappal igen?

  "Gábor is élt vele"
  Annával?

  "majd visszazárták, és azt kidobták az iskolaudvarra"
  Mit?
  Talán meg kéne tanulni magyarul, mikor kell és mikor nem kell használni a mutató névmást. Itt pont nem.

  "agyon sokáig Guns n' Roses fun voltam"
  Meg angolul is.
  Vagy sík idiótaként nem használni angol szavakat, ha nem tudjuk, mit jelentenek.

  "és röhög az egykori magán"
  Magyarul ezt sem így mondják.

  "mivel 13-14 éves mindenkinek megmondta"
  A magyar ismeri a képzőket.

  "orosz matróz pólóban", "rock zenéjét"
  Meg az összetett szavakat is.

  "kék fehér csíkos", "József Attila verseket", "My Vip nemzedékben"
  Meg a kötőjelzést is.

  "szűk farmerekben nyomultunk, amiben"
  Meg a számbeli egyeztetést is.

  "elszorult a vérkeringésünk"
  A cikkíró meg az értelmetlen szóösszetételeket.

  "több agysejtem és méltóságom maradt ép"
  Egy embernek hány méltósága van?

  "toppon"
  Aha...

  Ja, a vesszőt nem sorminta helyett találták fel.

  "Laciról elképzelni sem tudjuk"
  Én meg azt nem tudom elképzelni, hogy ilyen félanalfabéták hogyan kaphatnak engedélyt arra, hogy cikket írjanak.

 • 2011.06.20 13:34:02kéne 1 nick

  Darkcomet:
  "nem igazán nézte jó szemmel a rendszer az ilyen fiatalokat"
  Simán csak ártalmatlan barmoknak tartották őket.
  Nem alaptalanul.

 • 2011.06.20 13:43:51Nem Máté

  Az milyen szánalmas már, aki most megveti azt az egykori önmagát, amely megvetette a jelenlegi kispolgári önmagát:)

 • 2011.06.20 13:49:00N_Gabber

  Ez a cikk most arról szól, hogy 25-30 felett egy teljesen átlagos, "normális" sablon életet lehet csak élni, egyéniség nélkül? Én mindig is rocker voltam és mindig is az maradok. De ettől még rövid hajam van, adok magamra, normális melóm van stb. Viszont továbbra is van converse cipőm, bakancsom, katonai ruháim, meg egy csomó tetoválásom. Ja, és folyamatosan járok koncertekre, meg a haverokkal sörözni stb. Ha jól értem, ez a cikk ezt mind elítéli? Mindenki legyen kockára faragott jógyerek, vagy mi? Szánalmas...

 • 2011.06.20 13:50:54suzy q

  kéne 1 nick biztos újságíró szerettél volna lenni, csak sajnos bénán írsz, és nem kellesz sehova. gondolom innen a nyelvtannáciság. amúgy elég bénaság idejönni és fikázni egy cikket.

 • 2011.06.20 13:51:19Darkcomet

  kéne 1 nick: Azt te csak úgy hiszed. A besúgó hálózatnak köszönhetően heti-havi rendszerességgel zaklattak minket a rendőrök, félévente egyszer simán bevittek minket 24 órás kihallgatásra. Amikor fölköltöztem pestre, a rólam gyűjtött dosszié hamarabb volt fönt az ifjúság védelmi alosztálynál, mint én magam. Még meg sem száradt a tinta a személyi igazolványomba, ahová a lakcímváltozást kellett bevezetni, már be is idéztek adategyeztetésre. Tudod, az előző rendszerbe még kockázatos volt lázadozni, kétszer is meg kellett gondolni, hogy ki akarsz-e tűnni a nagy átlagból vagy nem. Pláne vidéken.

 • 2011.06.20 14:02:22budai zöld

  Darkcomet:
  Hát igen, amikor még a Front 242, stb.-t hívták technónak, nem a lakossági tuccogást.
  Ezt ma már tényleg csak az hiszi el, aki ott volt.

 • 2011.06.20 14:14:20kéne 1 nick

  Darkcomet:
  Ez biztos jól hangzik, és aki nem volt benne, az talán el is hiszi.
  Én viszont benne voltam.
  Igaz, bevittek olykor pl. közterületen italozásért 1-2 órára - de semmi durvulás -, de egyébként a kutya nem zaklatott komolyabban.

  suzy q:
  Ennél nagyobb bénaság talán már csak idejönni, és fikázni egy hozzászólást.

  Kizártak a lúzerházból, mert már oda is sok volt, amilyen vagy, és most itt töltöd az időt?

 • 2011.06.20 14:15:29kéne 1 nick

  suzy q:
  Egyébként a cikknél hozzászólásokat jobbakat írok, lúzerkém. :-)

 • 2011.06.20 14:31:08árnyékgyuri

  Évekig mindig piroson mentem át (megvártam) mert nekem nem kell a szaros zöldjük... de az anyjukat nézzék birkának... de inkább elkerültem a zebrákat. Személyim, egyéb igazolványom szintén nem volt vagy 2-3 évig. Ma már nem lehetne megcsinálni.

 • 2011.06.20 15:05:39kéne 1 nick

  árnyékgyuri:
  Ez valamikor az 1800-as évek elején lehetett. :-)

 • 2011.06.20 15:26:18penelope garcia

  Spanyol,
  ez volt az érdem.
  Dobozba pisilni lámaság.
  Érteeeeem?

 • 2011.06.20 15:51:06bababajaga

  15 évesen, amikor megkaptam az első Marten's bakancsomat, elhatároztam, hogy én nagymamaként is olyat fogok hordani hosszú szoknyával, mert az milyen hippi :) ja, és kitaláltam azt is, hogy nekem nem lesz olyan rövid pünkösdirózsa-hajam, mint az átlag 50-esnek, hanem meghagyom hosszúra őszen is. Ki tudja mi lesz belőle, de bakancsot ma már csak túrázáshoz hordok :)

 • 2011.06.20 16:00:40trey82

  insane 6:

  bocs de mit jelent az h "bazsalyogva"?

  egy ideje mar kulfoldon elek es felek h elfelejtek magyarul... koszi

 • 2011.06.20 17:12:30kéne 1 nick

  trey82:
  mosolyogva, somolyogva

 • 2011.06.20 19:01:05Clarimonde

  hosszú fekete csipkeruha+fekete acélbetétes itt is megvolt, ráadásul rajzszakkörös is voltam, és természetesen minden reggel elkéstem a suliból. Amúgy én két irányban is lázadtam, a kortársaimat akkoriban azzal borítottam ki, hogy nem voltam hajlandó füvezni.
  az igazat megvallva tizenpár év után sem sokat változott a helyzet, továbbra is nagyon jól esik mind rajzolni, mind darkos bulikban bohóckodni kb. évente kétszer, csak a külvilág reakciója vált sokkal érdektelenebbé, meg sok más dolog sokkal érdekesebbé. De a legnagyobb becsben álló cipőm továbbra is egy fekete lakk martens :]

 • 2011.06.20 19:28:32testlife

  Nem Máté, ott egy hatalmas pont!

 • 2011.06.20 19:32:50édeskisvirág

  anyukám múltkor előszedett a régi képeket...na az csuda volt, az egyiken épp madonna örült voltam és úgy néztem ki, mint ő a kétségbeesve keresem susant c. filmben
  [link]

  aztán jött a suzanne vega korszakom, és viszonylag későn hobo, kispál és a többi...igazából most egy pillanatra el is gondolkodtam , hogy a madonna korszakomat, hogy élte túl a hajam a rengeteg camea hajlakktól, de örülök, hogy megvolt és habár kevés barátom volt, és kilógtam azért azt a kort nem cserélném el :)

 • 2011.06.21 00:31:14baliquez

  91 körül pécsi punkként volt hogy rendőr rám szólt: vegyem le a szemüvegem hogy ne kerüljön szilánk a szemembe amikor orrbaver. Volt hogy futottunk, volt hogy utolértek. Nem csak vertek, verekedés is volt. Azóta rájöttem hogy sokkal viccesebb ha törvénytisztelő állampolgárként szopatom szanaszét a mindenkori rendszer láncos kutyáit, pláne megbüntethetetlenül. Szerintem aki valódi anarchista az sosem változik meg, hiába húz magára maszkokat. Kicsit többet kell számolni és mérlegelni, nem érzelemből cselekszik az ember mint egy nő.

 • 2011.06.22 06:33:44peteratti

  Igen nekem is volt hasonlo elemenyem de az mar az elso este baszasban vegzodott. Hatalmas szőrős pinaja volt a holgynek. Oly annyira hogy amikor beleturtam abba a dus bozontba akkor az ujjaim melyen eltuntek benne. Raadasul gyonyoru hatalmas picsaja volt neki. Amikor bedolt akkor a pinaszőr vastagon kialt a fenek vonaltol ugy 10cm-re. Hatalmas latvany Ilyet meg nam lattam. Borzalmason jo volt beleturni abba a hatalmas bozontba. A bugyijat ugy kitomte a punciszőr hogy a bugyi felso resze elalt a hastol ugy 2cm-re.
  Hatalmas pinaszőr. Hatalmas elvezet.Mondtam is neki hogy elindulhatna Nemetorszagban a ketevente megrendezett szőrős pinaju nők versenyen. Biztosan dobogos lenne.

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta