Hollywoodi tippek a fiatalság megőrzésére

A modellvilág mikroklímája különösen felerősíti rettegésünket a visszafordathatatlan öregedéstől. Nincs is mit csodálkozni azon, hogy éppen ezért Los Angelesben születnek meg a legkétségbeesettebb és legviccesebb kísérletek a fiatalság meghosszabítására.

A negyvennyolc éves Demi Moore bőre vitathatatlanul az egyik legszebb Hollywoodban, amihez Bruce Willis exe piócákat használ. Igazi, vérszívó piócákat - írja az MSN. Ezeket ugyan nem az Indul a bakterházból ismert Piócás ember teríti, de a funkciója ugyanaz, mint annak idején, amikor a közönséges orvosi piócát (Hirudo Medicinalis) a vér lecsapolására használták. „Ezek igazi, nagy formátumú vérszívók, amik nagyszerű segítséget nyújtanak az embernek a vér méregtelenítésében” – mondja Moore.

Víz, tej, semmi rock&roll

Eva Longoria is a méregtelenítési vonalat választotta, csak ő nem élősködőkkel, hanem vízzel: a színésznő naponta minimum három liter vizet iszik meg, mert állítása szerint ezzel nemcsak az izmait tonizálja megfelelően, hanem a méreganyagokat is kimossa a szervezetéből. Longoria egyébként nem sima vizet iszik (az már tényleg elképesztően snassz lenne arrafelé), hanem szűrt és elektrolitekkel dúsított SmartWatert.

Az egykori topmodell, Cindy Crawford a vizet kissé másképp használja: ő tej és víz keverékével mos arcot, mert meggyőződése szerint ez hidratálja a legjobban a bőrét. Ezen kívül a legnagyobb figyelmet a kezére és a dekoltázsára fekteti, mert pontosan tudja, hogy ez a két pont árulkodik csak igazán az ember koráról. „Los Angeles tele van nagyszerű formában levő hatvanasokkal – amíg az ember hátulról nézi őket, mert amint meglátom a ráncos kezüket vagy a nyakukat, rögtön lehet tudni, hogy milyen öregek” – mondta az Allure magazinnak adott interjújában.

Sör, jóga, lol

Catherine Zeta-Jones fiatalságát a hajában őrzi, vagy legalábbis ő ezt gondolja, ezért főként annak az ápolására fektet nagy energiát. Sörrel és mézzel mossa meg rendszeresen, és ugyan utána napokig olyan szaga van, mintha egy söröshordó alján aludt volna, megéri a szenvedés, mert a haja mindig nagyon szépen csillog. A színésznő ezen felül abszolút magáévá tette Zsugabubus ars poeticáját is („minden nap egy alma, és a doktor alma”), mert az étkezések után mindig megeszik egy almát, ami nagyon szépen tisztítja a fogait.

Jennifer Aniston spirituálisan gondolkodik és a jógában hisz – vagy legalábbis abban a sok nyújtással járó, és mély légzőgyakorlatokat tartalmazó tornában, amit ma a Coelhón iskolázott Nyugat szeret jógának nevezni, mert úgy nagyobb a marketingértéke. Aniston tanára, Mandy Ingber hangsúlyozta, hogy a Jó barátok Racheljeként ismertté vált, és azóta is nagyjából abból profitáló színésznő jól ismerte fel, hogy a jóga a spirituális és a fizikális találkozási pontján van, ezért különösen alkalmas a fiatalság megőrzésére – ezért is jár heti négy-ötször edzeni. Persze két ászana között pumpálja a vasakat is, vagy épp a futópadon izzad – sose lehet tudni, hogy mi jön be, ugye.

Nicole Kidman mindent megtesz, hogy óvja a hibátlan bőrét, ami némiképp érthető, hiszen korábban a lábán bőrrákot diagnosztizáltak. A színésznő előtte sem volt az a napozós típus, azóta viszont egyáltalán nem megy napra, úgyhogy egész évben kitűnően tudja hozni egy jóféle vámpír kinézetét. Ha a szabad levegőt semmiképpen nem tudja elkerülni, mert éppen ezercsilliárd dolláros gázsiért melózik, akkor százas faktorú krémmel keni be magát vastagon, aminek nyilván a produkció sminkesei örülnek a legjobban.

Heidi Klum zsírban utazik – na nem sokban, de Klum állítja, hogy a túlságosan leszálkásított test és arc sokkal öregebbnek néz ki, ráadásul ijesztőbb is egy bizonyos kor fölött, mint az, ha van egy vékony zsírréteg az izmokon. Klum szerint a soványság legalább öt-tíz évvel öregít az ember kinézetén – persze nem árt hangsúlyozni, hogy volt szupermodellként ő valószínűleg egész mást ért soványság alatt, mint az emberek nagy része.

Oszd meg másokkal is!
Mustra