8 fekete öves szépségtipp

Ha úgy érzed, bármire hajlandó lennél azért, hogy ne ráncosodj, akkor neked szól az összes tanács, amit egy bőrápolási szakértő állított össze. Az csak az első lépés, hogy arra is figyelned kell, melyik oldaladon alszol el.

Az MSN szépségápolási rovata rájött, a ráncok megelőzése jóval fontosabb egy nő életében, mint bármi a világon. Ezért felkértek egy szakértőt, hogy szedje pontokban, mit kell tenni, mire kell odafigyelni, ha nem akarunk úgy kinézni, mint egy kínai harcikutya. Jó szórakozást!

Ne aludj el sminkben

Ha lefekvés előtt nem tisztítod le az arcod, a smink alatt az arc egész éjjel a nappal levált bőr és olajok keverékében fog pácolódni. „A bőr nem képes lélegezni, regenerálódni és leválasztani az elhalt bőrfelszíni sejteket” – mondja Pratima Raichur bőrápolási szakértő.

Ne aludj mindig ugyanazon az oldalon

Nem tudjuk mindig megválasztani arcunk melyik oldalán alszunk, de ha tartósan csak az egyik oldal ér a párnához, apró ráncok állandósulnak azon a részen – állítja Dr. Jeanette Graf, New York-i bőrgyógyász.

Ne mosd az arcod túl meleg vízzel

Az arc hajszálerei nagyon vékonyak és rugalmasak, ezért gyorsan válaszolnak a hőhatásokra. Forró vízben az arc kapillárisai elpattanhatnak, ezért mindig langyos vízzel mosd.

Ne dörzsöld a szemed környékét

A szemkörnyéki bőr a legvékonyabb, legérzékenyebb terület az arcon. Nagyon finoman kell bánni vele: minél inkább dörzsölöd, annál jobban megereszkedik. Mivel itt nincsenek olajmirigyek, a bőr nem olyan rugalmas, mint más területen. Ismételt dörzsölés, húzgálás után – például, ha a kontaktlencse berakását erőlteti – a bőr permanensen megnyúlhat és finom ráncok jelenhetnek meg rajta.

Ne moss hajat arctisztítás nélkül

Ha érzékeny a bőröd, a pórusai könnyen eltömődhetnek a sampontól és a hajról lekerült piszoktól, ami főként a hajvonal környékén pattanásokat okozhat. Jól távolíts el minden szennyeződést az arcodról, miután leöblítetted a haját.

Ne használj túl sok hidratálót

A túlzásba vitt hidratálás fordítva sülhet el. A fölösleges krém nem szívódik be a mélyen fekvő szövetekbe, így a bőr nem tud lélegezni és a pórusok eltömődnek – mondja Raichur. Ezért alkalmanként ez eredmény bőrszárazság, a várt hidratáltság helyett.

Ne használj szívószálat

A fintor előhozza a korai ráncokat. Az ismételt arckifejezések, mint a száj összehúzása, finom redőket okoz az ajkak körül, amik idővel állandósulnak. Megoldás: felejtsd el a szívószálat és igyál közvetlenül a pohárból.

Ne hordj túl szoros copfot

Minél szorosabb a copf, annál nagyobb eséllyel hullik ki a haj. Ha szorosan hátrakötöd ráadásul a tarkó felé tolódik a fejbőröd. A jó hír, hogy a változás nem állandó, az elveszített hajszálak idővel visszanőnek, ha újra lazán kezded hordani a hajad.

Oszd meg másokkal is!
Mustra