#ÉLETEM

8 fekete öves szépségtipp

2011. március 11., péntek 08:32

Ha úgy érzed, bármire hajlandó lennél azért, hogy ne ráncosodj, akkor neked szól az összes tanács, amit egy bőrápolási szakértő állított össze. Az csak az első lépés, hogy arra is figyelned kell, melyik oldaladon alszol el.

Az MSN szépségápolási rovata rájött, a ráncok megelőzése jóval fontosabb egy nő életében, mint bármi a világon. Ezért felkértek egy szakértőt, hogy szedje pontokban, mit kell tenni, mire kell odafigyelni, ha nem akarunk úgy kinézni, mint egy kínai harcikutya. Jó szórakozást!

Ne aludj el sminkben

Ha lefekvés előtt nem tisztítod le az arcod, a smink alatt az arc egész éjjel a nappal levált bőr és olajok keverékében fog pácolódni. „A bőr nem képes lélegezni, regenerálódni és leválasztani az elhalt bőrfelszíni sejteket” – mondja Pratima Raichur bőrápolási szakértő.

Ne aludj mindig ugyanazon az oldalon

Nem tudjuk mindig megválasztani arcunk melyik oldalán alszunk, de ha tartósan csak az egyik oldal ér a párnához, apró ráncok állandósulnak azon a részen – állítja Dr. Jeanette Graf, New York-i bőrgyógyász.

Ne mosd az arcod túl meleg vízzel

Az arc hajszálerei nagyon vékonyak és rugalmasak, ezért gyorsan válaszolnak a hőhatásokra. Forró vízben az arc kapillárisai elpattanhatnak, ezért mindig langyos vízzel mosd.

Ne dörzsöld a szemed környékét

A szemkörnyéki bőr a legvékonyabb, legérzékenyebb terület az arcon. Nagyon finoman kell bánni vele: minél inkább dörzsölöd, annál jobban megereszkedik. Mivel itt nincsenek olajmirigyek, a bőr nem olyan rugalmas, mint más területen. Ismételt dörzsölés, húzgálás után – például, ha a kontaktlencse berakását erőlteti – a bőr permanensen megnyúlhat és finom ráncok jelenhetnek meg rajta.

Ne moss hajat arctisztítás nélkül

Ha érzékeny a bőröd, a pórusai könnyen eltömődhetnek a sampontól és a hajról lekerült piszoktól, ami főként a hajvonal környékén pattanásokat okozhat. Jól távolíts el minden szennyeződést az arcodról, miután leöblítetted a haját.

Ne használj túl sok hidratálót

A túlzásba vitt hidratálás fordítva sülhet el. A fölösleges krém nem szívódik be a mélyen fekvő szövetekbe, így a bőr nem tud lélegezni és a pórusok eltömődnek – mondja Raichur. Ezért alkalmanként ez eredmény bőrszárazság, a várt hidratáltság helyett.

Ne használj szívószálat

A fintor előhozza a korai ráncokat. Az ismételt arckifejezések, mint a száj összehúzása, finom redőket okoz az ajkak körül, amik idővel állandósulnak. Megoldás: felejtsd el a szívószálat és igyál közvetlenül a pohárból.

Ne hordj túl szoros copfot

Minél szorosabb a copf, annál nagyobb eséllyel hullik ki a haj. Ha szorosan hátrakötöd ráadásul a tarkó felé tolódik a fejbőröd. A jó hír, hogy a változás nem állandó, az elveszített hajszálak idővel visszanőnek, ha újra lazán kezded hordani a hajad.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.03.11 13:17:08rianna

  A szívószál kérdése valóban kardinális probléma :D

 • 2011.03.11 13:38:30Pilu

  Fekete(,) öves ruha.
  Feketeöves karatés.
  ?????

 • 2011.03.11 14:25:12hotaru

  Vagy ezek helyett inkább békéljünk meg a tudattal, hogy a fiatalság múlandó.... és ez így van rendjén.

 • 2011.03.11 18:29:49FAQlyás Menyét

  "Ne mosd az arcod túl meleg vízzel" Állítólag a (forró, párás) arcszauna rendszeres használata jót tesz a bőrnek, egy idő után szabad szemmel is észrevehető a pozitív változás.
  "A fintor előhozza a korai ráncokat." Pedig egy nő direkt fintorokra építette az arc öregedését késleltető módszerét (arcizomtorna, ha jól emlékszek).

 • 2011.03.11 18:31:28DoRasty

  hogy ez mekkora hülyeség...

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta