Előző életemben parasztlány voltam - celebek a vidéki életről

Vera Farmiga, Roseanne Barr, Reese Witherspoon, Elizabeth Hurley és Gwyneth Paltrow is igyekszik vissza a természetbe. Persze mindenkit más motivál. A legérdekesebb talán Farmiga, aki küldetésnek tekinti, hogy megtalálja az államok legjobb kecskeondóját.

Egyre jobban hódít az egészséges táplálkozás, és egyre többen választják a helyi alapanyagokból készült ételeket, a szerves anyagokból felépülő étrendet és nem utolsó sorban a saját termesztésű zöldségeket. A legújabb divat a legismertebb külföldi celebeket is hatalmába kerítette.

Fotó: Kris Krüg
Fotó: Kris Krüg

Kell egy ház, lenn az óceán partján, majd ha végleg visszavonultam

A vidéki életformát előnyben részesítő színésznők között szerepel Gwyneth Paltrow is, aki énekes férjével, Chris Martinnal egyelőre nem tervezi, hogy a londoni otthonuktól megváljanak. Azonban a színésznő a Reutersnek úgy nyilatkozott, hogy el tudja képzelni: egy napon majd ő is a vidéki életet akarja élvezni. „Az álmom, hogy legyen egy birtokom Nashville-en kívül, és legyen egy ökofarmom a városon kívül.”

Gwyneth Paltrowtól nem áll távol a környezet védelme sem. Kezdeményezései között szerepel az is, hogy mindenki saját maga készítse el a gyermekének szánt bébiételt, de a húsmentes életmód népszerűsítését, valamint a növényvédőszerektől mentes bioalapanyagok használatát is szorgalmazza.

Talán Elizabeth Hurley a legelszántabb ebből a csapatban, hiszen nemcsak egy 400 hektáros angliai birtokkal büszkélkedhet, de egy olyan gyorsétterem hálózatot is útjára indított, amelyben csak természetes, ellenőrzött alapanyagokból készült ételeket lehet venni. Mielőtt Hurley fejére képzelnünk egy glóriát, a treehugger.com figyelmeztet, a színésznő rossz szokásai közé tartozik a féktelen káromkodás.

Majd kiülök a partra, bármikor ez jó

Vera Farmiga sem hagyható ki a sorból, akinek neve többek között a Tégla című filmből lehet ismerős. A színésznő és férje, Renn Hawkey New York-i birtokukon töltik idejük nagy részét, ahol nőstény angórák és núbiai kecskék tenyésztésével foglalkoznak. Az eldugott kis farm egyetlen hátránya, hogy nincs áram a házban. Vera Farmiga a vidéki életforma iránti motivációját így fogalmazta meg. „Előző életemben pásztorlány voltam.” Hozzátette, hogy egyfajta önellátó életmódot szeretne kialakítani, és az adott vidék természeti kincseiből szeretne élni. Farmiga olyan feladatokat is ellát, amelyek homlokegyenest eltérnek a Hollywoodban megszokottaktól. „Küldetésnek tekintettem, hogy az államokban megtaláljam a legjobb kecskeondót.”

A Nőstényördög című filmben látható Roseanne Barr a figyelmet a kecskékről az egzotikus helyszínekre irányította, egészen pontosan a hawaii makadámia ültetvényekre. Megosztotta közönségével a fehér csokoládés makadámia süteménye receptjét, valamint a birtokon szerzett élményeit is. „A pompás és ragyogó növényzet, a végtelen tenger, az eső frissítő ereje, melytől minden vizes és illatos: ez a mennyország egy szelete, remélem mindenki megtalálja ezt a boldogságot ott, ahol éppen él.”

Fotó: Trey Ratcliff
Fotó: Trey Ratcliff

Majd lassabban élek, mint azelőtt bármikor

De Reese Witherspoontól sem áll távol a vidéki életstílus. Az InStyle magazinnak 2009-ben a következőket nyilatkozta. „Csirkéket nevelünk és uborkát, valamint paradicsomot termesztünk”- majd hozzátette, hogy imádják a farmot, gyermekeivel gyakran töltik az idejüket kaliforniai birtokukon. Barátja, Jake Gyllenhaal nemrég arról számolt be, hogy a vegetáriánus étrendet részesítik előnyben, és azokban a boltokban vásárolnak, ahol helyben termesztett alapanyagokat árulnak. A természethez való visszatérés igénye tehát nemcsak a hétköznapi emberek szintjén ismert, de még a legnépszerűbb hírességek is luxust hátrahagyva, a vidéki élet romantikáját választják.

Oszd meg másokkal is!
Mustra