no

Elegünk van a télből - 5 tavaszváró tipp

Jó, tegye fel a kezét, aki nem várja a tavaszt! Lehet szeretni a telet is, de a február rendszerint az a hónap, amikor masszívan várjuk, hogy legyen már egy kicsit végre másik évszak. Nem, nem az őszre gondoltunk. Megszállott téltagadóknak, fázósoknak, és azoknak, akik szerint a karácsony utáni második héten véget kéne érnie a télnek: tavaszcsalogató tippek.

Természetesen nem tudjuk rövidebbé tenni a napokat, legalábbis nem szó szerint. De azért, hogy úgy tűnjön, mintha gyorsabban telnének a fénytelen napok, igenis tehetünk.

1. Határidő

Mindent üt. Semmi sem pörgeti fel annyira az időt, mint egy jófajta határidő. Vállalj be valami munkát március 15.-i leadással, úgy fognak telni a percek, mintha azok a manók hajtanák az idő kerekét, akik a fél pár zoknikat lopják. Előnye, hogy csinálsz valami hasznosat, hátránya a stressz, de majdnem akkora időkapu, mintha szülnél egy gyereket. Ez is lesz a második tippünk.

2. Szülj gyereket!

A gyerekeseknél az első öt évet úgy szippantja be egy fekete lyuk, mint egy a svájci részecskegyorsítóban bekövetkezett végzetes hiba. Kettő pislantás, és az újszülött beszél, hisztizik, jár, megnevettet, és alig hiszed, hogy már sulit kell keresni neki, pedig nemrég még azzal voltál elfoglalva, kinek a tanácsára hallgass, ha hozzátáplálásról van szó, közben diszkréten elfelejted a Jaffa szörpöt és a tízes csomagolású rágót, amit te kaptál a nagyszüleidtől. A gyerekkel repül az idő, készíts újszülöttet, nem csak ez a tavasz jön el pillanatok alatt!

3. Ültess virágokat!

Ha van erkélyed, teraszod, balkonod, esetleg kerted, a legjobb pillanatban vagy, hogy virágot ültess, vagy - ha eléggé megszállott vagy - saját konyhakertet alakíts ki. Ha az utóbbit választod, a februárod úgy repül el, mintha sosem lett volna, de ha beéred a virággal is, pláne, ha először vágsz bele, akor is szupergyorsan telik az idő, ahogy minden nap figyelgeted, mi történik a növényeddel. (Eleinte semmi, de minden nap meg fogod nézni.)

4. Szortírozd a ruháidat!

Februárban már kb mindenki belátja, melyek azok a ruhái, amelyeket nem hordott a télen (és tavaly sem). Ezeket rakd külön, és szervezz ruhacsere bulit a barátnőiddel! Az előnye, hogy a hétvégéből minimum egy napot elvisz a szortírozás (“jaj, nem akarom oda adni, olyan szép, dehát egyszer sem vettem fel”, kiveszed, visszarakod, új módokat eszelsz ki, hogyan viselhetnéd mégis... blah, rakd a kupacba), aztán egy szép, a szétcsúszás reményét is magában hordozó buli alakul a ruhacseréből, itt a nosztalgiázáshoz is kiváló képek készülhetnek a felhőtlen szórakozásról azokra az időkre, amikor a gyerek miatt repülnek nem csak a hónapok, de az évek is (ld. 2. pont).

5. Gondolj a tavaszi nagytakarításra!

A tavasz klassz, végre nem kell öt kiló pluszt cipelned magadon kabát-sapka-sál formájában! Viszont vár a tavaszi nagytakarítás!  Amíg elég hideg van ahhoz, hogy ne moss ablakot, addig a nagytakarítás is várhat. Biztosan van még néhány sorozat, amit még nem néztél végig a téli éjszakákon. Amikor pizzát rendeltél. Aminek a nyoma most még nem látszik a téli cucc alatt...

Folytatjuk

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra