#ÉLETEM

Elegünk van a télből - 5 tavaszváró tipp

2011. február 10., csütörtök 07:50

Jó, tegye fel a kezét, aki nem várja a tavaszt! Lehet szeretni a telet is, de a február rendszerint az a hónap, amikor masszívan várjuk, hogy legyen már egy kicsit végre másik évszak. Nem, nem az őszre gondoltunk. Megszállott téltagadóknak, fázósoknak, és azoknak, akik szerint a karácsony utáni második héten véget kéne érnie a télnek: tavaszcsalogató tippek.

Természetesen nem tudjuk rövidebbé tenni a napokat, legalábbis nem szó szerint. De azért, hogy úgy tűnjön, mintha gyorsabban telnének a fénytelen napok, igenis tehetünk.

1. Határidő

Mindent üt. Semmi sem pörgeti fel annyira az időt, mint egy jófajta határidő. Vállalj be valami munkát március 15.-i leadással, úgy fognak telni a percek, mintha azok a manók hajtanák az idő kerekét, akik a fél pár zoknikat lopják. Előnye, hogy csinálsz valami hasznosat, hátránya a stressz, de majdnem akkora időkapu, mintha szülnél egy gyereket. Ez is lesz a második tippünk.

2. Szülj gyereket!

A gyerekeseknél az első öt évet úgy szippantja be egy fekete lyuk, mint egy a svájci részecskegyorsítóban bekövetkezett végzetes hiba. Kettő pislantás, és az újszülött beszél, hisztizik, jár, megnevettet, és alig hiszed, hogy már sulit kell keresni neki, pedig nemrég még azzal voltál elfoglalva, kinek a tanácsára hallgass, ha hozzátáplálásról van szó, közben diszkréten elfelejted a Jaffa szörpöt és a tízes csomagolású rágót, amit te kaptál a nagyszüleidtől. A gyerekkel repül az idő, készíts újszülöttet, nem csak ez a tavasz jön el pillanatok alatt!

3. Ültess virágokat!

Ha van erkélyed, teraszod, balkonod, esetleg kerted, a legjobb pillanatban vagy, hogy virágot ültess, vagy - ha eléggé megszállott vagy - saját konyhakertet alakíts ki. Ha az utóbbit választod, a februárod úgy repül el, mintha sosem lett volna, de ha beéred a virággal is, pláne, ha először vágsz bele, akor is szupergyorsan telik az idő, ahogy minden nap figyelgeted, mi történik a növényeddel. (Eleinte semmi, de minden nap meg fogod nézni.)

4. Szortírozd a ruháidat!

Februárban már kb mindenki belátja, melyek azok a ruhái, amelyeket nem hordott a télen (és tavaly sem). Ezeket rakd külön, és szervezz ruhacsere bulit a barátnőiddel! Az előnye, hogy a hétvégéből minimum egy napot elvisz a szortírozás (“jaj, nem akarom oda adni, olyan szép, dehát egyszer sem vettem fel”, kiveszed, visszarakod, új módokat eszelsz ki, hogyan viselhetnéd mégis... blah, rakd a kupacba), aztán egy szép, a szétcsúszás reményét is magában hordozó buli alakul a ruhacseréből, itt a nosztalgiázáshoz is kiváló képek készülhetnek a felhőtlen szórakozásról azokra az időkre, amikor a gyerek miatt repülnek nem csak a hónapok, de az évek is (ld. 2. pont).

5. Gondolj a tavaszi nagytakarításra!

A tavasz klassz, végre nem kell öt kiló pluszt cipelned magadon kabát-sapka-sál formájában! Viszont vár a tavaszi nagytakarítás!  Amíg elég hideg van ahhoz, hogy ne moss ablakot, addig a nagytakarítás is várhat. Biztosan van még néhány sorozat, amit még nem néztél végig a téli éjszakákon. Amikor pizzát rendeltél. Aminek a nyoma most még nem látszik a téli cucc alatt...

Folytatjuk

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.02.10 08:47:30fumerin

  Tehát ez a jó tavaszvárás?
  Gyerekszülés, takarítás, ruhapróba, napi és heti rend, virágültetés. :O
  Gyerek: minimum 7 hónapot kell rá várni, bukott tavaszi projekt "kezdőknek".
  Takarítás: Minden napos. Elég kiábrándító...
  Ruhák: lsd. takarítás.
  Virágültetés: még nem javasolt.
  Határidők: normális esetben az is mindenkinél be van osztva.
  *legyintés*

 • 2011.02.10 08:49:22snorbi

  Utólag mindig megbánom, hogy rákattintok a divany-os cikkekre. Sosem olvastam még értelmeset rajta.
  Honnan jönnek ezek a felületes baromságok????
  SOHA többet nem jövök ide, letiltom a router-ben ez az oldalt!

 • 2011.02.10 08:59:20Mr.KANE

  az a baj, hogy mind fumerinnek, mind snorbinak igazat kell adjak.
  így tehát *legyintek a routeremmel*

 • 2011.02.10 09:20:45Irise

  Buta és szürke tanácsok buta és szürke nőknek.

 • 2011.02.10 09:26:35Figyel Castro

  Májusban jön a gyerek, de én mondom, rá kellett készülni! :)

 • 2011.02.10 09:33:42magyar bucó

  Figyel Castro:

  Végülis az is jó tavaszváró tevékenység. :)

 • 2011.02.10 09:37:37NL19

  Nekem tetszett ez az iromány. Nem kell mindent olyan véresen komolyan venni... Irónia!

 • 2011.02.10 09:40:15édeskisvirág

  Kritikán aluli cikk .....a szülj gyerek témát nem is értem....most essek áldott állapotba és szüljem meg a babát mondjuk májusra :o

 • 2011.02.10 09:44:29pálmalevél

  Jajjistenem, hát ez egy tök jó, vicces, egyetlen-komoly-javaslat-sincs-benne-de-SZÁNDÉKOSAN cikk. Olvad a hó, keressétek meg a humorérzéketeket alatta. ;-)

 • 2011.02.10 10:09:36Álmos

  Megyek is gyereket szülni.

 • 2011.02.10 10:21:06fumerin

  pálmalevél:
  Akkor gondolom, hogy ezek a lehetséges helyek arra, hogy megtaláljuk a humorérzékünket?
  :D
  Én általában nem ásom el, mert a felsorolt tevékenységeket aktívan űzöm és ha nem lenne kéznél a humorérzékem hasonlóan béna tanácsokat tudnék adni!
  A képet(első) sem értettem igazán...nekem arról a nyár jutott elsőre az eszembe, de ígérem, ha találok hasonlóan virágzó rétet a közelben, akkor figyelmen kívül hagyom a hőmérő tényeit és pucérra vetkőzve beszaladok!

 • 2011.02.10 11:12:09Nadine

  Nyilván én is buta és szürke nő vagyok, de nekem kifejezetten tetszett a cikk... Azok közé tartozom, akik karácsony után két héttel már megőrülnek a téltől, tele a szekrényem használhatatlan ruhákkal, príma kis teljesíthetetlen határidőim is vannak (mondjuk, egész évre), de februárban már igenis ültetek virágmagokat kis tálkákban, és bűvölöm őket, mikor kelnek ki... A gyerekszülés nem fog ilyen pikk-pakk menni, de rajta vagyok az ügyön:) A filmnézésbeli restanciákat is jó lenne ledolgozni, ha jutna rájuk idő... Szóval, hajrá, tavaszvárók, nem kell olyan véresen komolyan venni a dolgokat (és magatokat):)

 • 2011.02.10 11:27:07Jimbo75

  Kéz feltéve, Én bizony nem várom a tavaszt, mert utána a rohadt meleg nyár jön, megint 40 fokkal és azt mindennél jobban utálom:)

 • 2011.02.10 11:53:39Figyel Castro

  Magyar bucó: már augusztusban a tavaszt vártuk :)

 • 2011.02.10 11:54:05hangaagi

  Mondjuk a második tipp eléggé hülye felfogást tükröz.
  Azért én így is várom a tavaszt:
  [link]

 • 2011.02.10 12:02:29z

  Akik hülyéznek akkor minden magyarórára bejártak régen?
  És olvasni szoktak?
  Mert nem kell nagyon pengének lenni szövegértésből ahhoz, hogy rájöjj, miről szól a cikk. Kb. arról, hogy a tavaszt siettetni ugyanannyira esélyes, mint szülni egy gyereket így hirtelen, de azért még elfoglalhatjuk magunkat. Direkt nem komoly, vagy valaki tényleg azért kattintott ide, hogy innen tudja meg, hogy kell időgépet építeni minden háztartásban megtalálható alapanyagokból?

 • 2011.02.10 12:15:38Gergő77

  Szerintem meg az várja február elején a tavaszt, aki augusztus elején az őszt. Mindent a maga idejében, a tavasz ideje MÁRCIUSBAN jön el! Télen meg a telet kell élvezni, bőségesen van szépség abban is, feltéve hogy nem téveszt szerepet az időjárás, mint most ezzel a +10 fokkal.

 • 2011.02.10 13:00:29szerella

  A kisgyerek a macskával tök jóóóó!

 • 2011.02.12 12:58:51cserike

  Aki ezt a cikket komolyan veszi, meg is érdemli. Aki meg érti, az jót mosolyog rajta!
  Mellesleg még néhány szerintem/nálam bejövő tipp, hogy átvészeljük ezt a pát hetet:
  - Kertbe/veteményesbe/balkonra ültetendők kiválasztása, tervezgetése, engem spec. mindig feldob a virágok látványa... még képen is!
  - egy jó séta a napsütésben
  - lehetőség szerint szolizás, szaunázás (nem félre olvasni!)

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta