#ÉLETEM

Hogyan kérték meg a kezed? Írd meg nekünk és nyerj!

2011. január 20., csütörtök 16:05

Csak bámultam a képernyőre, de akkor már előttem térdelt ő, és feltette a kérdést, amire minden nő vár - mondta Erika, akinek - most már férje - DVD-n kérte meg a kezét. A közelgő Valentin nap alkalmából nyereményjátékot hirdetünk olvasóinknak, és várjuk a vicces, kreatív, megható, romantikus, komédiába illő, vagy más okból emlékezetes lánykérési történeteket.

A lánykérések nagy része évfordulókon és ünnepeken, leginkább karácsonykor történik. A férfiak nagy része nem kimondottan romantikus alkat, ezért ha elérkezettnek látja az idő, egyszerűen teszi fel a kérdést: leszel a feleségem?

Fotó: Joe Philipson
Fotó: Joe Philipson

A Meglepkék.hu-val és a Romantikatérkép.hu-val  közös nyereményjátékunkon a vicces, különleges, emlékezetes, vagy épp komédiába illő lánykérések történetét kutatjuk, de mielőtt a nyereményre rátérnénk, a hangulat kedvéért idézünk egy valós történetet.

Szerencsére akadnak ugyanis olyan nők, akik pasija ötletet is visz a nagy kérdésbe. A Pécsett élő 35 éves Erika például az alábbi élményéről számolt be a Díványnak.

Nem vettem észre semmit

"Egy teljesen átlagos téli estén történt, néhány héttel karácsony előtt. Késő volt, éhes voltam és már nagyon fáradt. Mire hazaértünk, megérkeztek a barátaink is, de fel sem tűnt a kései látogatás. Beszélgettünk, közben a fiúk becsempésztek egy DVD-t a lejátszóba. Természetesen még mindig nem vettem észre semmit" -  mondja Erika, aki ezután a televízió képernyőjén elsőként barátnőjét látta meg, méghozzá a Híradóban.

"A képernyőn feltűnt a barátnőm, aminek nagyon megörültem, mert még sohasem láttam őt, bár sok éve dolgozik az Universitas Televíziónak. A látottak egy híradóra emlékeztettek, kommentekkel, képekkel, összekötő szöveggel. Aztán egyszer csak pisszegtek a többiek, csendet intettek, s bár nem értettem, mitől fontosabb a következő hír az összes többinél, hiszen karácsonyi bevásárlásról esett szó, a rohanásról és keresgélésről, amiből ilyentájt az embernek pont elege lesz."

Fotó: Glen Loos-Austin
Fotó: Glen Loos-Austin

Dőlt rólam a víz

"A következő kép a sűrű hóesésben egy utcán sétáló fiatalembert idézett, aki néhány másodperc után nagyon kezdett hasonlítani a páromra, Szilárdra. Ugyanaz a cipő, kabát, a bárhonnan felismerhető járás, aztán elhangzott a neve, a képernyőn egy közeli felvétel, és hogy - mekkora szerencse - ő már megtalálta, amit keresett. Aztán feltűnt egy ékszerbolt kirakatának képe, az ajtaján kilépő fiú, kezében egy kis dobozzal." – meséli történetét tovább a pécsi nő.

"Abban a pillanatban elkezdett dőlni rólam a víz, a torkomban dobogott a szívem: Ez hogy lehet? Jól látok? Híradó egy érdekes véletlennel? Vagy mégsem? Cikáztak a gondolatok a fejemben, ömlöttek az agyamba a kérdések, de sok időm nem volt gondolkodni, mert a Székesegyház lépcsőjéről hangzott a kinyilatkoztatás Szilárd kezében a kis ékszeres dobozzal: Nagyon szeretlek, és veled akarom leélni az életem!"

"Csak bámultam a képernyőre, de akkor már előttem térdelt ő, és feltette a kérdést, amire minden nő vár: Leszel a feleségem?" Erikának tavaly júliusban volt az esküvője, s mint meséli, hasonlóan romantikus volt, mint a lánykérése.

A történet azt igazolja, hogy akadnak még vagány, vicces, és még romantikus férfiak is.

Írd meg a saját történeted és nyerj egy romantikus pikniket!

A közelgő Valentin nap alkalmából nyereményjátékot hirdetünk olvasóinknak. Írjátok meg nekünk saját lánykérésetek történetét a dívány@dívány.hu emailcímre. A legjobb történetek beküldői között kisorsolunk egy két személyes romantikus pikniket, amelyet a Meglepkék.hu ajánlott fel. A nyertest február 14. előtt értesítjük.

Címlapfotó: Trevin Chow

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.01.20 17:31:10Nűnű

  Mibe estél? Teherbe?

 • 2011.01.20 17:50:43jkk29

  Főiskola elvégzése után, Veszprémbe vettek fel Egyetemre. A páromml elterveztük, hogy megnézzük a várost, hogy hová is fogok járni. Szép tavaszi idő volt. Kérte hogy pakoljak be meleg ruhát meg kabátot is a hétvégére. Kicsit őrült ötletnek gondoltam és persze nem is így pakoltam.
  Második furcsa dolog hajnalban ért mikor a párom rettentő nagy izgalomban sietetett, hogy gyorsan induljunk. Félálomban voltam így nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, bár nem értettem miért kell ilyen korán Veszpérmbe indulni. Egy taxi várt a kapuban.
  Meglepődve már megvoltam, de sok információt nem kaptam, hogy mi is történik most. Aztán a reptéren a párom feltette a kérdést:
  Na hová utazzunk? Párizs, London? Tenerife?
  London – vágtam rá.
  Remek. Oda van jegyünk. - jelentette ki könyedén és nemsokára már repültünk is London felé.
  Londonban egy csodaszép kis szállás és belevetettük magunkat a városnézésbe. Természetesen a Londoni idő nem volt annyira tavasziasan meleg, így értelmet adott volna a meleg ruha bepakolásának, ami sajnos nem történt meg.
  Romantikus vacsora és séta még este is. Még a gyanú szikrája sem volt, hogy lánykérés lesz ebből az útból.
  Másnap reggel ismét városnézés sok-sok élmény. Aztán délben felszálltunk egy emeletes busz tetejére. Majd mikor a Trafalgar tér elejére értünk párom odaadta a fényképezőt egy utasnak, hogy fotozzon le minket a busz tetején mögöttünk a várossal. Csakhogy ő nem mellém állt és átkarolt, hanem letérdepelt elém és egy csodaszép gyűrűvel megkérte a kezem.
  Kimondtam az igent ugyan, de aztán megszólalni sem bírtam egy órán keresztűl.
  Persze a buszon nagy tapsvihar és hasonlók. Mikor magamhoz térten akkor az első mondatom egy nőhöz méltóan a következő volt:
  - Ha ezt tudtam volna hajat mosok. ..

 • 2011.01.20 17:59:13Sirid

  jkk29: ez nagyon aranyos :)

 • 2011.01.20 18:49:11theof

  barbie83 grat egy ilyen trollposzt biztos teleszemeteli majd ezt az oldalt. Én egyszer az életemben le fogok térdelni egy nő előtt hiszen arra kérem hogy az élete hátralévő részében engedelmeskedjen nekem. De te a világért se tedd.

 • 2011.01.20 18:55:15jkk29

  juj de ideges valaki.
  Ha majd elváltunk megkövetlek. Nem tudom mit értesz pár évnek. Ez nyolc éve történt.
  És ha valakinek nincs apja már?
  Fejlődj picit a világgal! És ne jelents ki olyanokat amikben nem lehetsz biztos.

 • 2011.01.20 19:27:55Angyi /BlueManné Közterületi Hídnéző Angyalka

  theof, ENGEDELMESKEDJEN?????

 • 2011.01.20 20:20:30GrG

  Angyi: átvitt értelemben értette....

 • 2011.01.20 20:21:42GrG

  Barbie83: te olyan hülye vagy, hogy fáj. A férfi azért térdel le, hogy megadja a tiszteletet a NŐnek.
  Neked ezek szerint nem fontos ez, nyilván mert nem vagy NŐ csak egy hülye picsa.

 • 2011.01.20 20:30:50Megszűnt Felhasználó

  Theof...szép védőbeszéd, de ez az engedelmeskedjen dolog meglepett. Szerintem ezt felejtsd el!
  Barbie83, csatlakozom az előttem szólókhoz. Persze, szép gesztus, ha a fiú az apától kéri el a lányt, de nem az apa fogja vele leélni az életét, úgyhogy neki igazán nincs beleszólása. Amúgy meg a stílusod nem nőhöz méltó...csak szólok.

 • 2011.01.20 21:04:06theof

  nem kell halálosan komolyan venni de azért érdekelne melyik feleség utasítja vissza a férje vezetését. Nincs ebben semmi rossz.

 • 2011.01.20 21:15:23Angyi /BlueManné Közterületi Hídnéző Angyalka

  szerintem nem engedelmeskedik a feleség a férjnek, és nem engedelmeskedik a férj sem a feleségnek, hanem közösen döntenek, kompromisszumokra készen.
  egy kutya, na az engedelmeskedik.

 • 2011.01.21 03:08:45hullámpapír

  Hát, egyszer az életben a férfi is térdelhet a nő elé :))

 • 2011.01.21 08:33:54Figyel Castro

  barbie83-és ha nincs apa? És nem elváltak... Jó a térdelős, pedig én se vagyok az a nyaálas alkat.
  Engem egyébként a 10. évfordulón reggel meglepetés síelésre vitt, de nem számítottam semmi ilyesmire, ennyi idő után... Szerencsétlenkedtünk, mert nekem az volt életemben a második síelős napom. Délután aztán, amikor már magasabb pályára is fel mertünk menni...

  Hullámpapír: :))))))kész vagy.

 • 2011.01.21 09:19:55kudarc

  theof, frissítsd magad kicsit. Ez az engedelmesség dolog legutóbb kb. a nagyszülők fiatalkorában működhetett, ma már másképp mennek a dolgok. Ha engedelmességet vársz el, akkor szerezz egy kutyát.

 • 2011.01.21 11:06:15Ricoka

  Kedves Barbi83,

  A stílusodat és szókincsedet tekintve el tudom képzelni, hogy a te esetedbe te térdelsz le kizárólag.
  Ami a lánykérést illeti - megtiszteltetés egy NŐ-nek, ha a párja letérdel és igen felemelő érzés tud lenni. Kb. 1 hónapja történt meg velem és igen megtisztelő, hogy így történt meg. A giccses üdülőhely...stb. - tudod, akik így vágnak bele a lánykérésbe, az életüket is így szeretnék élni, különlegesen - egymásnak - egymásért. Édesapám áldását kértük utána, és nem az engedélyét, ahhoz már elég felnőttek vagyunk, hogy ezt magunktól is eldönthessük.
  És tudod a "térdencsúszkálás" ...stb a NŐT illeti meg, te nyilván nem tudod ez mit jelent. Az, hogy van 2 cici - 1 ... stb...attól legfeljebb nőnemű vagy, NŐ távolról sem. Nőnek lenni egy fogalom, megtiszteltetés...tudni kell viselkedni, beszélni ...nőként. És amikor nőneműek szájából - tollából hasonlót olvasok, mint amivel előrukkolsz - csak reménykedem, hogy nem lesz utódod, akinek hasonló "magasröptű" nőiséged (?!?) átadhatod. El nem tudom képzelni, hogy FÉRFI ilyen nőneműt akarjon társának...ha pasi lennék valószínűleg sírva menekülnék a környékedről ...mintsem térdet hajtsak előtted...tudod azt ki kell érdemelni...

 • 2011.01.21 23:11:38theof

  azért nem lenne jó ha csak egy kutyát tudnék rávenni hogy engedelmeskedjen. Én nem értem mi ez a felháborodás hiszen mindenki szinte folyamatosan engedelmeskedik. És az is egyébként teljesen érthetetlen hogy ez a szó pejoratív jelentésű az emberek számára. Ha én valakinek engedelmeskedek nem azt jelenti hogy én egy töketlen leuralt szerencsétlen vagyok, pusztán azt hogy van bennem annyi alázat a másik iránt hogy megteszem amit kér. Legutóbb a középiskolában láttam olyan lányokat akiket ha felszólított a tanár felelni kiakadt azon hogy vele ez történik és nehogy már a tanár mondja meg neki hogy neki mikor kell felállni és felelni. Én megértem hogy a díványt felszabadult okos felvilágosult nők olvassák, (meg nagy-ritkán én) akik senkinek nem tartoznak elszámolással vagy engedelmességgel, de azért ha objektíven hajlandó valaki szemlélni az életét rájön hogy az élete nem más mint engedelmesség ha másnak nem akkor a saját önzőségének. Én abban az ódivatú szar haszontalan dologban hiszek hogy az engedelmesség szép erény, legyen szó házastársi engedelmességről, vagy bármilyen más ember iránti engedelmességről.
  Bocs.

 • 2011.01.21 23:29:33mária magdolna

  Hát barbie83 stílusa valóban erős, de van aki így érzi.. Én szerintem kiröhögném, ha valaki letérdelne elém. Nálunk lánykérés megvolt 3 hónap együttjárás után. Szex után még rajtam feküdt, amikor megkérdezte: Hozzám jössz feleségül? Én meg igent mondtam. 9 éve vagyunk házasok, igazán boldogan.

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta