#ÉLETEM

Ki a legszimpatikusabb hazánkban élő külföldi?

2011. január 9., vasárnap 19:21

Agnieszka a bulizós, leendő fizioterapeuta, Faisal, a palesztin srác, aki szexuálisan túlfűtöttnek talál minket, vagy Joao, ki a suli helyett inkább az éjszakai életet választotta. Budapesten él még az olasz Vincenza, akit meglepett, milyen rámenősek a magyar lányok, Carlo, aki szerint a magyar ember szívesen marasztal, Bisan a szír önkéntes lány, és Ákos, aki Venezuelában nőtt fel, de Magyarországon érzi magát otthon. Ön kit kedvelt meg? Szavazzon!

A magyar fiúk nem flörtölnek

Az olasz Vincenza Guglielmi már majdnem két éve él Magyarországon, egy nemzetközi gyógyszergyártó cégnél dolgozik. Szereti a város látképét, Pest ezernyi arcát, a lerobbant underground, nosztalgikus kocsmákat. A legrosszabbnak a hajléktalanok helyzetét ítéli, mert úgy látja, a belváros szinte minden bérházában ott vannak. Szerinte a magyar emberek egyfelől nagyon büszkék a nemzeti értékeikre, a történelmükre és a kultúrájukra, ugyanakkor mégsincs az országnak jó marketingje. Úgy gondolja, a magyar lányok és fiúk flörtölési szokásai nem az olasz példát követik. Míg az olasz fiúk előszeretettel udvarolják le a lábukról a lányokat, addig hazánkban a lányok a rámenősebbek. “Lehet, hogy ennek az itteni fiúk passzivitása az oka, illetve, hogy a magyar lányok nagyon szépek. Olasz lányként így nem könnyű a helyzetem”- ismerte be.

A magyar nők szépek

Faisal Abu Ghaben palesztin egyetemista, aki egy éve él Magyarországon, az ELTE-n tanul angol irodalmat, és muszlimként próbál hazánkban boldogulni. Szerinte egy magyar vagy európai férfi olyan motivációk bűvkörében él, minthogy miként szerezze meg a menőbb kocsit, a szexisebb nőt, hogyan tegyen félre a Karib-tengeri nyaralásra. Azt is kiemelte, hogy mindenki azon ügyködik, hogy egy jobban fizető állást szerezzen magának például New Yorkban. A palesztin férfi gondolatai leginkább az elhunyt bátyja, a Korán szavai, a béke, és az öröklét kérdései körül keringenek. Faisal szereti az alkoholmentes sört, a BKV-t, a magyar nők szépségét, a toleranciát és azt, hogy a magyarok képesek szerények maradni.

A magyarok alapvetően nyitottak

Bisan, a szír önkéntes lány szereti a cigányzenét, a magyar konyhát, és a jól szervezett tömegközlekedést. “Olyan jó, hogy bármikor bárhonnan hazajuthatok. Nekem a legfurcsább Budapesten – pozitív értelemben - a Tűzraktér. Alkotóház, szórakozóhely és munkahely is egyben” - mondja Bisan. Épp chaten zárta le egy problémás otthoni kapcsolatát, mikor a Tűzraktérben odalépett hozzá Viljo, az észt önkéntes srác. Azóta együtt kalandoznak Budapesten. Esznek, isznak, beszélgetnek, dolgoznak, és koncertekre járnak, élvezik egymás társaságát. Bisan muszlim, de nem fanatikus. Úgy látja, a magyarok alapvetően nyitottak a más vallások és kultúrák felé.

A magyarok marasztalnak még egy italra

„A magyar emberek igazán nagyon kedvesek és segítőkészek. Sokszor már túlságosan is” – írta le első benyomásait Carlo Alonso. Szerinte a magyarok szeretnek beszélgetni, magukról mesélni, és van, hogy nehezen engednek el, csak azért is marasztalnak még egy, és még egy italra. A 32 éves brazil fiú csak nemrég érkezett hazánkba. "Szeretek csak úgy, úticél és térkép nélkül nekivágni a pesti utcáknak. A legjobb helyeket mindig egy kis sötét kapualj alatt lehet felfedezni. Ha valahova nagy, kivilágított jelek vezetnek, az biztos nem lesz olyan jó, mint ezek a felfedezésre váró, rejtett helyek.”- tapasztalta Carlo.

A Morrison’s egy húspiac

Agnieszka Markowska 23 éves, fizioterápiát tanul Budapesten, a Semmelweis Tudományegyetemen. Nagyon megszerette a városunkat. “Meghosszabbítottam az ösztöndíjamat, hogy még többször átsétálhassak a Margit hídon, és útközben borozgatva élvezzem a Parlament látványát." A Szimplát hangulatosnak, a Morrison's-t azonban olyannak látja, mint egy hentesboltot, ahol a fiúk a lányokat, mint a húst méregetik. „A BKV-ellenőrök szívatják a külföldieket, a magyarok általában szomorúak, és nem beszélnek angolul” - így foglalta össze a lengyel lány a véleményét fővárosunkról.

Ahol nincs közbiztonság, önzők az emberek

Farkas Ákos, a magyar származású, Venezuelában felnőtt fiú öt éve kezdett magyarul tanulni. Szeptemberben Budapestre költözött, mesterképzésre jár az ELTE-re, középkori magyar történelmet tanul, magyarul. Célja új forrásokat feltárni, és új irányból közelíteni a magyar történelemhez. Szabadidejében a középkori Magyarország történelméről szóló szócikkeket fordít magyarról spanyolra, hogy bővítse a Wikipedia anyagtárát. Ákos szerint Venezuelában diktatúra folyik, nagyon rossz a gazdasági helyzet, nincs közbiztonság, és ez önzővé tette az embereket. “Magyarországot tekintem a hazámnak. Bár Venezuelában születtem, és nőttem fel, úgy éreztem ott magam, mint egy földönkívüli”- mondja.

Budapesten az éjszakai élet a legjobb

A 24 éves, portugál Joao Rocha szintén egy éve él Budapesten. Joao első szemesztere egy érdekes órával indult az ELTE pszichológia szakán. Az előadó szerinte egy Indiana Jones stílusú biokémikus volt, Joao pedig az esszéje benyújtásakor inkább Belgiumban sörözgetett, hamar lemorzsolódott az egyetemen. Legtöbb idejét a Gödör környékén vagy a Mumusban tölti, sörözik, meccseket néz, néha pedig táncol az utcán, vagy autók tetején osonva igyekszik haza a budapesti hajnalban. ”Budapesten a sodró éjszakai élet a legjobb, a non-stop boltok és a klasszicista épületek. Az Arany Ászok a legjobb magyar sör, a Kőbányai se rossz, az építőmunkások söre, ami egy Szofival tökéletes párosítás”- állítja.


KOMMENTEK

 • 2011.01.09 20:48:57Lófasz Hadnagy

  "autók tetején osonva igyekszik haza"

  Anyád kocsiján gyalogolj végig, te faszszopó! És még büszkén el is mondja? Na, az ilyenekre aztán tényleg kurva nagy szükségünk van!

 • 2011.01.09 20:56:40:osbourne.

  Nem köll közterületen autót otthagyni. Nincs garázsotok ?

 • 2011.01.09 21:08:25Bambano

  no, leporoljátok a régi cikkeket, nincs téma?
  [link]
  [link]

  a többit nem keresem elő.

 • 2011.01.09 21:10:34csutakurfi

  Szimpatikus gyerek ez a Zsoáó! Csak el ne kapjam egyszer, hajnalban. :)

 • 2011.01.09 21:22:57ton-ton

  ...a sikerre való tekintettel ismétlés????...kérem vissza az előfizetési díjat!!!...

 • 2011.01.09 21:28:47kzolika

  Aztán csak óvatosan azzal az autók tetején való hajnali osonással. Van egy-két ismerősöm, akik szeretnek éjszaka az ablakból nézelődni és az ilyen kis utolsó szar, senki, szarcsimbók szétszívott gyerekeken gyakorolni a combozást, hogy a végén a taknyán csúszik hazáig.

 • 2011.01.09 21:56:59Ficak

  "Legtöbb idejét a Gödör környékén vagy a Mumusban tölti, sörözik, meccseket néz, néha pedig táncol az utcán, vagy autók tetején osonva igyekszik haza a budapesti hajnalban"
  Nem tudtam, hogy ki hiányzik még ide. Gratulálok neki, de a poszt írójának is. Íme a példakép.

 • 2011.01.09 22:08:53ortilio

  hát figy, ha nekem apu&anyu kitömné a trendin rongyos gatyám zsebét és valahol külföldön dekkolnék fél-egy évet akkor engem se nagyon izgatna semmi...
  Zsao bennünk él! :)))
  egyébként vegyültem pár erasmusossal itt Bpn, nem gyenge amit művelnek.....

 • 2011.01.09 22:20:16Lófasz Hadnagy

  Bulizzanak, érezzék jól magukat, szerezzenek jó benyomásokat Bp.-ről, az országról, meg rólunk, ezzel semmi baj. Itt mindenki ezen az autókon gyalogló, majd azt büszkén el is mesélő kisköcsögön akadt ki. A többit isten hozta, de egy ilyen szarmadzag takarodjon haza és az ottani autókon sétafikáljon.

 • 2011.01.09 23:01:55raszti

  hahahaha. nem ismertem magamra. ebből a sorozatból csak az autógyalázót olvastam korábban. ezek mind egy szűk körben mozognak. ebbe a körbe tartozó emberekről alkotott kliséseket életben kell tartani. egyébként a magyar fiúk passzivitása a magyar lányok többségének nagyon komoly szerepzavarából adódik.

 • 2011.01.09 23:07:46raszti

  egyébként csak így simán reklámozhattok dohányterméket? a szopiáne az egyik legjobb cigi. pedig jómagam a munkás reciprokát képviselem. egy nagy baj volt vele a múlt héten: simán kipöckölöm a parazsat. vagy én lettem erősebb, ami kizárt, vagy már megint variáltak vmit a gyárban.

 • 2011.01.09 23:09:42raszti

  természetesen a barnáról van szó.

 • 2011.01.09 23:19:15dukeekud

  Lófasz Hadnagy:
  Ha az utcan hagyod az autodat, mint a szemetet, akkor ne csodalkozz, ha valaki osszerugdossa, vagy neha felgyujtja. A haztartasi eszkozoket tessek otthon tartani, en se foglalom a kozteruletet a mosogepemmel, vagy hutommel.

 • 2011.01.10 00:05:25Agresszív Kamionsofőr

  dukeekud: KÖCSÖG!!

 • 2011.01.10 00:11:51raszti

  dukee neked érdekes a világnézeted. elképzelem ahogy jani felhozza a hetedikre. van még ötleted?

 • 2011.01.10 03:07:19Felhősaláta

  raszti...egyébként a magyar fiúk passzivitása a magyar lányok többségének nagyon komoly szerepzavarából adódik....:D ajánlom, minden magyar nő nézzen magába de rohadt gyorsan mert tele vagyunk magunk miatt passzív pasasokkal mi magyarok :D a többi igazán humoros volt tőled :D főleg a legutolsó :)
  dukeekud meg holdon él ahol teremgarázsa van amit egyedül bérel.
  Azt a kis sörös / cigis autókon szökellő portugált meg hazazavarnám, tanulni jött ide, de milyen szakon, pszichológián ? Igyál még egy sört és menjél haza elmélkedni. Mill losientos.

 • 2011.01.10 04:30:59VRbagoly

  szerintem a portugál gyerek trollfogónak lett berakva:)

 • 2011.01.10 06:57:19samot

  dukeekud!
  Te fizetsz a mosogéped utàn adot?Nem?Na làtod,ezért nem parkolhatsz vele az utcàn!Emeletes barom vagy!!!

 • 2011.01.10 07:29:03DestinyClassSpaceShip

  "Bisan muszlim, de nem fanatikus."

  Ebből a mondatból az érződik erősen, hogy szerinted minden muszlim fanatikus...

 • 2011.01.10 07:31:40Nem Máté

  "Bisan, a szír önkéntes lány"
  Ebből meg az látszik, hogy Szíriában olyan rossz nőnek lenni, hogy külön ki kell emelni, ha valaki önként bevállalja.

 • 2011.01.10 07:47:17baliquez

  Felsál Abugabin egy csírázó kis piszkosbomba. Takarodjon az ilyen haza elmélkedni a mártír bátyjáról meg a tömeggyilkos vallásáról, ha valamire nincs szükségünk az az import-terrorista. Azt is lecsukatnám aki beengedte.

  Üzenem neki hogy a magyar vagy európai férfi olyan motivációk bűvkörében él amiről egy hozzá hasonló begőzölt kis hithű fikagolyónak fingja sem lehet. Ha nem tetszik neki a rendszer akkor Izraelben robbantgassa fel magát, ne nálunk.

 • 2011.01.10 08:51:29ptk

  Átfutottam a cikket, és azért alapvetően nekem az jött le hogy szeretnek itt lenni, szeretik az országot, az embereket. Ha így nézzük azért ez pozitív. Az hogy ki hogy viselkedik, aki idejön, az őt minősíti nem minket.

 • 2011.01.10 10:00:35#szájbergyerek#

  Milyen érdekes, hogy egyik riportalany sem számolt be rasszizmusról vagy idegengyűlöletről, ahogy azt külföldön láttatni szeretnék a magyarokról...

 • 2011.01.10 10:42:24Nem Máté

  Majd lesz új véleményük a kommentek olvasása után:)

 • 2011.01.10 11:04:42bedtime story

  Szerintem is alapvetöen pozitív visszajelzésekröl olvashatunk feljebb. Ne legyünk már ennyire mindenben csak a rosszat meglátóak, léccilécci!

 • 2011.01.10 11:41:18Szarazinda

  Nekem az összes szimpatikus volt, kivéve a palesztint.

  Ez a közhelyáradat szánalmas és iszonyú álszent, a materialista, anyagias nyugati kultúráról, meg vele szemben az absztraktabb értékeket (még) megbecsülő, bár nyugaton jaj de lenézett muszlimokról. Nyugaton ma egyfelől a lenézés mellett van egy divat muszlimimádat is, másfelől az, hogy a muszlimok, vagy szűkebb értelemben az arabok (vagy még szűkebben a palesztinok) egy jottányival is absztraktabb morális megfontolások alapján élnének, mint a nyugatiak, hogy kevésbé lennének anyagiasak, az élet materiális oldalát hajszolók, az meg egyszerűen egy rohadt nagy mítosz.

  Az, hogy képtelenek a korrupt és elcseszett társadalmaikkal a normális fejlődésre, csak a frusztrációikat fokozza a nyugattal, a zsidókkal, Izraellel szemben, aztán megy a gyűlölködés, hogy mindenről ezek tehetnek, ők micsoda erkölcsi magasságokban élnek. Hát nagy francokat.

  Az csak a hab a torán, és egyenesen szörnyű hogy nyugaton a palesztinkendős alterglob huszonévesek ülnek a romkocsmákban, és szétfolynak az újbalos, romantikától. És ezek be is veszik a palesztin csávó rém eredeti meglátásait. Csak közben élvezik azt a szabadságot, amelyet a muzulmán társadalmak képtelenek megadni a tagjaiknak. Még nyomokban sem.

 • 2011.01.10 15:01:58Kulics

  @Szarazinda: korrekt amit mondasz, egyetértek.

 • 2011.01.10 15:31:31tejcsokoládé

  na, akkor még egyszer. olvastam néhány beszélgetés Zwack Izabellával, és személyesen is volt szerencsém összefutni vele. nekem ő a maximálisan szimpatikus 'külföldi'

 • 2011.01.10 15:39:38tejcsokoládé

  aki meg azért jön ide, hogy hónapokig hánnyon, meg az autók tetején mászkáljon, azt talán ki kéne toloncolni...

 • 2011.01.10 20:32:52Felhősaláta

  Szarazinda, nagyon rendben van amit írsz :) én egyébként több embert megkérdeztem évek alatt kíváncsiságból, miért a nyakában a kendő, és azt a választ kaptam, most ez a divat. :)) vagy egyéb hülyeségeket. Rózsaszínben is lehet kapni :D Biztos rossz embereket választottam :) mea culpa.

  Egyébként akad pozitívum a srácban pl utálja Moriszont és húspiacnak tartja , kedves helye a Normafa. Na :) Faisal, az alkoholmentes sör imádatod pedig senki sem hiszi el, érted ?

 • 2011.01.10 23:59:08Vuvuzela

  "Faisal, az alkoholmentes sör imádatod pedig senki sem hiszi el, érted ?"

  Én hiszek neki.

 • 2011.01.11 00:35:54robian

  raszti a barna a heroin

 • 2011.01.11 22:27:24patcsipalcsi

  Kíváncsi lennék ugyanilyen összeállításra, de olyan alanyokkal, akiknek nem tetszett/tetszik itt valami.
  Mert az, hogy szopkodják a házigazdák farkát, teljesen bevett viselkedés, mi meg jót büfizve hátradőlünk, hogy de kurvajóhelyen élünk.
  Pedig a kritikából lehetne tanulni az visz előre, nem ez az udvarias-klisés-europeerség.

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta