EGO

A vendéglátóiparban a leggyakoribb a szexuális zaklatás

Sákovics Diana 2014. május 26., hétfő 12:12

A magyarok fele éli meg stresszesnek a munkáját, derült ki a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet Munkahelyi stressz és stresszkezelés Kutatócsoportja által végzett felmérésből. A vizsgálatban több mint 13 ezer 18-60 év közötti magyar munkavállaló online kitöltött kérdőívét elemezték, és arra voltak kíváncsiak, hogy vajon mi a leggyakoribb munkahelyi stresszforrás itthon, és milyen területen a legkeményebb melózni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így találjon társat a neten

Sákovics Diana 2014. május 25., vasárnap 18:01

Egy friss Google-felmérés szerint a magyar internetezők 30 százaléka hiszi, hogy a net klassz hely az ismerkedésre. Azaz önök közül minden harmadik ember bízik az online társkeresésben. Ez az elképzelés pedig meglepően optimista, különösen ahhoz képest, hogy csak minden tizedik ember jár olyannal, akivel a neten jött össze. Meg persze ahhoz képest is, hogy online mennyire mások a kommunikáció, a flörtölés szabályai és mennyire más a közeledés szokásos menete, mint személyesen. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A pasijaimnak segítek, de közben az én életem szétesik

Kuna Gábor 2014. május 24., szombat 18:50

Első látásra teljesen különböző párkapcsolati problémákról számolt be két olvasónk az alábbi levelekben, amiket a Dívány Life coach sorozatának mailcímére kaptunk, ám a háttérben megbúvó okok nagyon hasonlóak lehetnek. A levélírók egyike a kapcsolatképtelenségtől szenved, szeretőként, a második helyre szorulva él egy reménytelen kapcsolatban. A másik kényszeresen segíti, egyengeti a partnere életét, majd csalódik, amikor hálátlanul elhagyják. Pszichológus szakértőnk szerint könnyen lehet, hogy mindkettejük gondja ugyanonnan, az önértékelésükben elszenvedett hiányból fakad.

shutterstock 122843509
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy nő is van olyan jó vezető, mint egy férfi

Sákovics Diana 2014. május 23., péntek 20:01

A nők éppen olyan hatékony vezetők, mint a férfiak, derül ki a Journal of Applied Psychology című szaklapban publikált metaanalízisből. A kutatók 99 adathalmazt elemeztek, melyek forrásai 1962 és 2011 között publikált és publikálásra váró kutatások, tanulmányok és könyvek voltak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Domináns a jobb agyféltekéje? Hazugság.

Sákovics Diana 2014. május 23., péntek 10:59

Nincs másfél kiló, ráadásul a mérete az elmúlt 5000 évben folyamatosan csökken. Olyan az állaga, mint a tofunak és elképesztő mennyiségű cukrot zabál. Na, mi az? Az agy, naná. Ennek a kicsi, de roppantul barázdált szervnek a működése régóta foglalkoztatja a tudósokat, és az elmúlt évtizedekben mind egyre többet és többet tudunk meg róla. Az például már megvan, hogy mi történik benne, ha szerelmesek vagyunk, ha szakítunk vagy éppen focit nézünk. Persze az egyre halmozódó információk ellenére bőven akad még felfedezendő titok, ahogy akad az aggyal kapcsolatban egy csomó népszerű tévhit is, amiket hiába cáfolnak évek óta a kutatók. Itt a három legismertebb. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 tipp élete legfontosabb beszélgetéseihez

Gyulai Bence 2014. május 21., szerda 18:04

Önnel is megesett már, hogy miközben valami nagyon fontos témát próbált megbeszélni valakivel, zavarba jött, hadoválni kezdett a másik reakciói láttán? Az alábbi tanácsok épp az ilyen alkalmaknál segítenek. A tippeket két olyan szakértő (Dr. Carrie Wilkens és Dr. Nicole Kosnake) állította össze és tette közzé a Lifehackeren, akik főként szenvedélybetegségekkel foglalkoznak, illetve segítséget nyújtanak a függőséggel küzdők családjának. De mint ők is mondják, nemcsak ilyen extrém esetekben jön jól, ha tudjuk, hogyan kell úgy előhozakodni egy kényes témával úgy, hogy a beszélgetés ne fulladjon vitába, a címzett pedig megértse, amit közölni szeretnénk vele. Az alábbi tippek az összes olyan esetben hasznosíthatóak, amikor valami fontosat kell közölnie valakivel, olyasmit, ami valószínűleg erős érzelmi reakciót vált majd ki a másikból, sőt, esetleg önből is. A kulcs a pozitív kommunikáció – ez ugyan elég elcsépelten hangzik, de az alábbi hét tipp tényleg nagyon sokat segíthet egy nehéz helyzetben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tovább él, akinek van célja

Sákovics Diana 2014. május 20., kedd 21:46

Éveket adhat hozzá az életéhez, ha úgy érzi, van célja. Hogy az a fű lenyírása holnapután vagy a jogosítvány megszerzése egy éven belül, teljesen mindegy – a lényeg, hogy legyen. Hogy honnan tudjuk? Egy, a Psychological Science című szaklapban nemrég publikált tanulmányból, amiben 7000, 20 és 75 év közötti amerikai nők és férfiak fizikai, illetve mentális egészségét mérték fel a kutatók. Kétszer. Az első és a második adatfelvétel időpontja között 14 év telt el, és kiderült, hogy azok, akiknek volt céljuk az életükben, valószínűbben élték túl kortársaikat, ráadásul az általános rosszkedv sem kínozta úgy őket. 

shutterstock 132054533
Fotó: Shutterstock
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért fúrják egymást a nők a munkahelyen

bh 2014. május 19., hétfő 17:20

Elsőre mindössze rosszindulatú feltételezésnek tűnhet, hogy a nők állandóan vetélytársat látnak egymásban, és az életük minden területén jelen van a féltékenység és az intrika, csakhogy néhány kutatás is készült a témában – amik alá is támasztják az előbbieket. Az eredmények szerint ugyanis a női kollégák szolidaritás helyett legtöbbször inkább egymás ellen fordulnak. Utánajártunk, mi lehet ennek az oka.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elhízott? A szégyen és a sóvárgás tehet róla.

Sákovics Diana 2014. május 18., vasárnap 19:29

Átkozottul kéne egy kis csoki. Mogyorós. Nem, marcipános. Fekete. Vagy jó a tejcsoki is, mondjuk nugátos. Csak egy kevés. Annyira szépen eszem mostanában, és olyan kemény volt ez a nap. De jól nyomtam. Vagy nem. Szomorú vagyok. Dühös. Nem tudok dönteni. Egyedül vagyok. Épp semmi dolgom. Ez az én időm, az én pillanatom, az én két percem. Kényeztetés kell. Öröm. Megérdemlem. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Anyám azt ordította, úgyis kurva lesz belőlem

Kuna Gábor 2014. május 17., szombat 16:15

Hiába szerzett jogi diplomát, ügyvédként nem mert dolgozni, inkább elment takarítani, mert úgy vélte, gyakorlati angol nélkül okosabb, ha abba vág bele – írja a Dívány tanácsadó sorozatának e-mail címére küldött levelében olvasónk, aki élete minden területét befolyásoló kishitűsége, elégedetlensége miatt kért segítséget. Mert azzal ugyan tisztában van, hogy az önértékelési hiánya a gyerekkori élményeiből, illetve a szülői szeretet és elfogadás hiányából fakad, nem tudja, miként oldja meg a helyzetet. De egyáltalán mi az önértékelés? És mit kellene tennie olvasónknak ahhoz, hogy talpra tudjon állni? A kérdésekre a tanácsadó sorozat szerzője, Kuna Gábor pszichológus válaszol.

shutterstock 155850467

Mi az önértékelés?

Néha keverjük az önbizalommal, rokonértelmű szavakként használjuk őket, ami hiba, mert bár összefüggenek, különböző jelentéseket hordoznak. Ezért fontos, hogy először tisztázzuk a két fogalmat. Az önbizalom mértéke azt mutatja meg, hogy mennyi belső erővel rendelkezünk, mennyire bízunk magunkban olyan helyzetekben, amelyek megmérettetéssel, erőfeszítéssel járnak. Megfelelő önbizalommal felvértezve egy nehéz helyzet előtt állva is el tudjuk hinni, hogy képesek leszünk helytállni, jól teljesíteni. Az önbizalom mértéke élethelyzetenként (például munka, párkapcsolatok, tanulás) változó lehet. A sorozatosan elszenvedett kudarcok átmenetileg károsíthatják, de tanulással, gyakorlással, pozitív tapasztalatokkal és sikerélményekkel gyorsan fejleszthető.

Az önértékelés ennél mélyebb dolog. Meghatározza, hogy alapvetően pozitívnak vagy negatívnak értékeljük magunkat, képességeinket és tetteinket, és azt is, hogy mit érhetünk el életünk bármely területén. Aki alapvetően jónak, értékesnek, elfogadhatónak, szerethetőnek tartja magát, az képes lesz elhinni és elfogadni, hogy mások is így gondolnak rá. Az énképünknek pozitívnak, az önértékelésünknek megfelelő szintűnek kell lenni ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, egyenrangú párkapcsolatokat építsünk fel, hogy az életünk bármely területén kihozzuk magunkból a maximumot, és a képességeinknek megfelelő teljesítményt érjünk el. Az önértékelésünkben elszenvedett hiány számtalan módon akadályozza a boldogulásunkat. Méltatlan, egyenlőtlen párkapcsolatokban találhatjuk magunkat, hiszen tudattalanul úgy érezzük, nem érdemlünk többet. Elkallódhatunk, tehetetlenül sodródhatunk, elveszhetünk saját életpályánkon, elvesztegethetjük magunkat, hiszen belenyugszunk, nekünk csak ennyi jár. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sportoljon most, hogy ne butuljon el később!

Sákovics Diana 2014. május 16., péntek 11:42

Minél aktívabb valaki fizikailag 25 éves korában, annál jobban vág az agya középkorúan, számolt be a The New York Times egy nemrég végzett kutatás eredményéről. 

A Minnesotai Egyetem professzora, David R. Jacobs és kollégái egy harminc éve folyó koszorúér betegséget tanulmányozó vizsgálat adatait vették alapul, és a 2747 résztvevő önbeszámolóit és laboratóriumi leleteit átnyálazva arra jutottak, hogy sportolni kell. Persze csak akkor, ha nem akarjuk idejekorán elfelejteni a neveket, a szavakat vagy éppen azt, hogy hová tettük le a cuccunkat. A vizsgálat eredményei pedig azt mutatják, hogy a mentális hanyatlás akkor tolható ki a legnagyobb valószínűséggel, ha fiatal korunkban már aktívan teszünk a fizikai egészségünkért. 

shutterstock 147680771

Vágyik a penge agyra, de már lecsúszott arról, hogy a húszas éveiben legyen fitt? Nem gond, így sincs minden veszve. A kutatás egy másik tanulsága ugyanis az, hogy a fiatalságukat mulatozásra és tespedésre fecsérlő emberek (üdv a klubban!) agya is fejleszthető, mindegy, milyen életkorban vágnak bele a sportba. A tanulság tehát, hogy sohasem késő elkezdeni a sportot, és ha már egyszer nekikezd, az legyen inkább ma, mint holnap. Úgy könnyebb lesz. 

Ezért hisz el minden baromságot, amit olvas

Sákovics Diana 2014. május 15., csütörtök 19:31

Sikeres volt a génterápia Alzheimer ellen. Ha hobbija van, a munkában is jobban teljesítAz anyatejtől kevesebb lesz a gyulladás. A férfiak arcán látszik az IQ, a nőkén nem – csak néhány cím az elmúlt havi tudományos-hírtermésből, és mind egy-egy friss kutatás eredményeire hivatkozik. De vajon honnan tudjuk, hogy igazak-e ezek az eredmények? Hisz ön ezeknek egyáltalán? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hipochondria: a tünet, ami meg is betegíthet

Steiner Kristóf 2014. május 14., szerda 17:56

Édesanyám óriási hipochonder volt. Amint fájt a feje, rögtön elbúcsúzott a családtól, hogy biztosan agyrákja van, és még el is morzsolt néhány könnycseppet, ahogy lejátszotta magában, hogyan búcsúzunk majd el tőle a halálos ágyán. Úgy képzelte, az elköszönést majd valami nagy bölcsességgel zárja, mint mondjuk, hogy minden ember más. Mondjuk, ez igaz is, hiszen minden ember más és más kvalitásokkal bír, ám van néhány dolog, amiben nagyon hasonlítunk. Egyformán képesek vagyunk arra, hogy az akaraterőnkkel és a pozitív gondolkodásunkkal meggyógyítsuk a testi-lelki nyavalyáinkat, és persze mind simán bebeszélünk magunknak bármilyen betegséget úgy, hogy a rossz gondolatokkal szó szerint életre hívjuk a leépülést.

A mama hipochondriája nagyon mókás is tudott lenni – még a legapróbb fájdalmakat is úgy értelmezte, mint valamilyen rejtélyes kórságot –, ám az már cseppet sem volt mulatságos, amikor egyik pillanatról a másikra baromira felment a vérnyomása, végül pedig kapott egy agyvérzést, ami három nap kóma után elvitte – messzire.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jobban jár az életben, ha egyszerű neve van

Sákovics Diana 2014. május 13., kedd 14:05

Könnyen kiejthető neve van? Mázli. Így önt valószínűleg megbízhatóbbnak és kedvelhetőbbnek tartják felületes ismerősei. Itt az újabb bizonyíték arra, mennyire torznak látjuk a világot. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Stressz nélkül több töltelékszót használunk

gr 2014. május 12., hétfő 10:24

Sokakat feszélyez, ha nagy nyilvánosság előtt kell megszólalniuk: a jól összeszedett, higgadt és gondosan begyakorolt szövegből hirtelen zavaros, érthetetlen massza lesz, amitől nemcsak az előadó, de a közönség is zavarba jön. Tony Buchanan, Saint Louis Egyetem pszichológia professzora és kollégái csaknem száz embert kértek fel egy kísérlethez, hogy megvizsgálják, pontosan hogyan befolyásolja a stressz a nyilvános szereplést.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megszívja, aki laptopra jegyzetel

Sákovics Diana 2014. május 11., vasárnap 18:53

Éppen túl vagyok egy költözésen, és ezzel együtt egy hónap adminisztrációs szíváson, hogy lehessen – többek között – áramom, netem és lakcímkártyám. Az elmúlt hetek legfontosabb tanulsága pedig az volt, hogy a tolltól is el lehet szokni. Évek óta nem kellett ennyit írnom kézzel, és rettentően béna is lettem benne. Mivel kizárólag a klaviatúrát ütöm naphosszat, a tollat már megfogni is fura, és logikusnak tűnik, hogy a jövőben egyre kevesebbet fognak kézzel írni a gyerekeink is. Egy friss kutatás szerint azonban ez nem feltétlenül jó. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 gyakorlati tipp az otthonról dolgozáshoz

Gyulai Bence 2014. május 10., szombat 18:58

Aki nap mint nap bejár egy szörnyű irodába dolgozni, az valószínűleg úgy képzeli el, hogy az otthonról dolgozás maga a mennyország. Ám ha ön próbált már huzamosabb ideig a saját lakásában/lakásából munkát végezi, akkor pontosan tudja, hogy az előnyök mellett komoly hátrányok is vannak, amik sokak számára idővel olyan súlyossá válhatnak, hogy visszakéredzkednek egy bejárós munkahelyre. Egy két hónapos vizsgaidőszakot sem könnyű otthon tanulva normálisan végigcsinálni, és az nagyjából ugyanez a szituáció. Ennek a cikknek a szerzője több mint nyolc éve dolgozik úgy, hogy az év kb. egyharmadában van csak ott fizikailag, ahol a kollégái, az év fennmaradó részében pedig otthonról, interneten keresztül küldi a munkát – például ezt a cikket is. Hosszú évek tapasztalatai és a szakértői tanácsok alapján a következőket lehet ajánlani azoknak, akik bevállalják az otthonról dolgozást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A düh ösztönös, romboló, de rosszabb, ha bennragad

Sákovics Diana 2014. május 9., péntek 19:49

Hirtelen jön, egy pillanat alatt elborítja az agyat. A halánték lüktet, a szív dobog, ezerrel fújtatunk, az izmok megfeszülnek, energia önti el a testet, rombolni akarunk. Ez a kegyetlen energia mindenkiben ott van csecsemőkortól kezdve, és minden kultúrában könnyedén felismerik. Ennek a súlyától szenved Charlie Sheen és ettől lesz dr. Bruce Bannerből Hulk. Kitalálta már, mi az? Naná, hogy a düh. De mit keres ez bennünk egyáltalán? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A stressz mindig rossz? Francokat.

Sákovics Diana 2014. május 8., csütörtök 20:29

A stressz roppant népszerű fogalom lett, az elmúlt tizenöt évben lelkesen használjuk is a mindennapi életben felbukkanó nyomorúságok magyarázatára. És ahogy az a népszerű fogalmakkal lenni szokott, úgy a stresszről is rengeteg tévhit kering a közhiedelemben. Az Amerikai Pszichológiai Társaság a hat leggyakoribbat gyűjtötte össze

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magán változtasson, ha már a narcisztikuson nem tud

Kuna Gábor 2014. május 7., szerda 21:19

Mindannyian ismerünk nehéz embereket, akikkel együtt élni, hosszú távú párkapcsolatot fenntartani bizony komoly meló. De a legfárasztóbb és a legkárosítóbb az, ha egy narcisztikus személlyel hoz össze bennünket a sors. De egyáltalán milyen tulajdonságai vannak egy narcisztikus embernek, és mit csináljunk, ha már vele vagyunk? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha van hobbija, a munkában is jobban teljesít

Sákovics Diana 2014. május 6., kedd 16:45

Mindenkinek kellene egy hobbi. Egy kreatív hobbi. Legalábbis, ha jobban akarunk teljesíteni a munkában. A Journal of Occupational and Organizational Psychology című lap aktuális számában megjelent tanulmány szerint ugyanis azok az emberek, akiknek van aktívan művelhető hobbijuk, jobban végzik a munkájukat is. (A sorozatnézés nem ér. Akkor sem, ha aktívan eszik közben.)

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért fáj olyan átkozottul a szakítás

Sákovics Diana 2014. május 5., hétfő 21:29

Mert bizony tényleg átkozottul fáj. Rendes, kínzó testi tünetekkel jár: zúgó fejjel, gyengeséggel, hányingerrel, remegéssel, összeszoruló mellkassal. De miért? Hogyan? Hiszen igen, persze iszonyú dolog – főleg akaratunkon kívül – elveszíteni valakit, akit szeretünk, aki addig nap mint nap velünk volt, akivel megosztottuk az életünket. Aztán elmegy, marad az üresség, marad a magány, de mitől fáj közben így a testünk? És mi ez a tébolyult sóvárgás a másik után, a kifordulás önmagunkból, a düh, a dráma és a durcáskodás folyamatos, véget nem érő köre? Ezt mi az ördög csinálja? A szakítás neuropszichológiája következik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Használja az erősségeit, ha boldog akar lenni

Sákovics Diana 2014. május 4., vasárnap 18:23

„Mit gondolnak, ki elégedettebb az életével: egy lottónyertes vagy egy paraplégiás, akinek lebénult a lába?" – kérdezi TED-es előadásában Dan Gilbert, a Harvard pszichológia professzora. Már a kérdés is badarságnak hangzik, nyilván sokkal jobb az élet egy csomó lóvéval, mint bénult lábbal. Ám ha így gondoljuk, tévedünk. A pszichológiai kutatások szerint három hónappal a pénz megnyerése, és hat hónappal a bénulás után ezek az emberek épp annyira elégedettek az életükkel, mint korábban voltak.  

A boldogságnál ugyanis hosszú távon nem számítanak sem az anyagiak (amennyiben a létminimum felett élünk), sem az egészség, és nem számítanak a sikereink sem. Az elért eredményeinknek ugyanis csak időszakosan örülünk, és agyunk máris újabb és újabb elérendő célokat tűz ki maga elé. Az élettel való elégedettséghez az sem elég, ha jók az adottságaink, ha megússzuk a nehézségeket, szerencsétlenségeket, ahogy egyszerűen mázlistának lenni is édeskevés. A kutatásokból kiderül, hogy az életünk külső feltételei alapján a hosszú távú boldogságunknak csupán 10 százaléka jósolható be, a maradék 90 azon múlik, ahogy az agyunk működik, ahogy feldolgozza a világot. Ahogy Csíkszentmihályi Mihály, a pozitív pszichológia egyik alapítója fogalmaz: „annak ellenére, amit a legtöbben hiszünk, a boldogság nem egyszerűen történik velünk. A boldogság olyan dolog, amiért mi magunk teszünk.”

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tíz gyakorlati tipp, amivel feldobhatja az életét

Gyulai Bence 2014. május 3., szombat 18:29

Ha arra keressük a választ, hogy hogyan tehetjük az életünket gazdagabbá és értékesebbé, hogy miként lehetünk pozitívak és sikeresek, akkor a tanácsok általában afelé visznek, hogy építsük fel a harmóniát, engedjük el a stresszel teli dolgokat – azaz lépjünk túl a negatívumokon. Ez valóban lényeges is, de ott van a ló túloldala, ahová nem érdemes átesni. Kényelemre és harmóniára vágyunk, de ezekbe bele is lehet süppedni, és a túlzott ellazulás nem visz előre. Ráadásul létezik az ún. jó stressz is, amire igenis szükség van. Mert a harmóniából, a komfortzónából néha ki kell lépni, hogy az ember tanulhasson a világról és benne saját magáról.

Egy profi life coach, Dr. Judith Tutin állította össze az alábbi tízes listát arról, milyen gyakorlatokat érdemes időnként elvégezni (úgy is fogalmazhatunk, hogy milyen kihívásokat érdemes időnként felvállalni) ahhoz, hogy az élet ne váljon észrevétlenül kellemes lábvízzé, hanem meglegyen benne a fejlődéshez és érzelmi gazdagodáshoz szükséges izgalom. Az amerikai life coach eredeti listáját néhány olyan ötlettel egészítettük ki, amik itthon, Magyarországon is könnyen megvalósíthatók. Ha úgy érzi, az életére ráfér egy kis pezsdítés a nyár közeledtével, pipáljon ki az alábbi pontokból mondjuk hetente egyet!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Partnere pontosan tudja, jó-e önnek a szex

Sákovics Diana 2014. május 2., péntek 08:58

Méghogy a férfiak nem értik a nőket, meg hogy a nők nem tudják, mit éreznek a pasik! Persze, lehet, hogy így van, de a lényeget mindkét nem pontosan vágja: vagyis mindannyian tudjuk, mennyire elégedett partnerünk a szexuális életével. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés