EGO

Szakmát váltanék, de 40 leszek, nem kellek sehova

Révész Renáta Liliána 2015. június 14., vasárnap 13:23

Az életközépi válság a 30-as, 40-es éveink természetes krízise, melynek hátterében a valódi énünk kiteljesítésének vágya, önmagunk mélyebb megismerése áll. A harmincas éveink általában az életünk újraértékeléséről szól, negyvenen túl pedig hajlamosak vagyunk megkérdőjelezni addigi életünket, és komoly érzelmei viharok közepette erős keresésbe fogunk: kutatjuk, mi is kell nekünk valójában. A kutatás számos területet érinthet a párkapcsolattól kezdve, a munkán, az identitáson, a spirituális, vallási kérdéseken át az ideológiai kérdésekig. Ez a kutatás különösen intenzív és nehéz például azoknál, akik életük korábbi szakaszaiban nem valósíthatták meg vágyaikat, álmaikat.

Ebben a cipőben jár olvasónk is, az épp életközépi szakaszban lévő két gyerekes családanya, akinek küzdelme középpontjában a munkahelyváltás, a megfelelő szakma keresése, megtalálása áll. Sikerülhet-e 40 évesen megvalósítani, amit mindig is szeretett volna?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magas EQ-val egészségesebb, viszont rosszfej lesz

mzd 2015. június 14., vasárnap 12:48

A készségeink rendkívül fontosak: elég csak megnézni az álláshirdetéseket és láthatjuk, hogy a legtöbb helyen méretes listába gyűjtik, mivel kell rendelkeznie az optimális jelöltnek. Most már nem elég, ha precízek vagyunk, tudunk csapatban dolgozni, de azért önállóan is megálljuk a helyünket – legalább ennyire számít az érzelmi intelligenciánk is. Hiszen akiknek magasabb az EQ-ja, azok jobban dolgoznak, kevesebb egészségügyi problémájuk van és általában véve elégedettebbek az élettel is. Azonban mint mindennek, ennek is van árnyoldala, tudtuk meg a The Atlantic-tól. És hogy mégis mi? Hát, a kutatók szerint van összefüggés aközött, hogy megértjük és aközött, hogy kihasználjuk az embereket

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az álom az a hely, ahol a halottaink rejtőznek

Sákovics Diana 2015. június 12., péntek 21:03

Hatvanezer óra. Körülbelül ennyi időt töltünk az életünk során álmainkban, ennyi idő megy el arra, hogy a fantáziánkat és a valóságot egy egy új, furcsa, néha bizarr, néha félelmetes, néha csodálatos egyvelegbe gyűrjük az agyunkban. Persze ez nem azt jelenti, hogy az életünk végén hatvanezer órányi álomemlék vibrál bennünk, hiszen az álmaink többségére nem emlékszünk. A kutatások szerint a gyakran álmodók is csak 5,2 álomra emlékeznek hetente, és olyanok is akadnak, akiknél már félévente egy álomfoszlány is ritkaságszámba megy. De miért fontos egyáltalán emlékezni az álmainkra? Mit adnak nekünk ezek az emlékek? Krystine Batcho amerikai pszichológiai professzor hat pontban szedte össze, hogyan hatnak az életünkre az álmaink.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bántottak, száz kilósra híztam bánatomban. Mit tegyek?

Kuna Gábor 2015. június 11., csütörtök 16:34

Sokan szenvednek a testsúlyuktól, levélírónkat is épp ez zavarja: 24 éves korára 100 kilónál is többre hízott, és hiába igyekszik, nem tud lefogyni. Korábban egy fiú bántotta, zaklatta, és úgy gondolja, ez az élmény lehet a problémái alapja. De hogyan lehet feldolgozni egy múltbéli sérelmet? Hogyan szabadulhatna meg a súlyfölöslegétől? Igyekszünk segíteni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A cinikusok megszívják az életet

etelka 2015. június 9., kedd 13:05

Ha ön cinikus, rossz hírünk van: kevesebbet keres, mint optimista társai – derül ki az Amerikai Pszichológiai Társaság most publikált jelentéséből. Nem kevés pénzről van szó, akár 300 dollárral (83000 forinttal) is kevesebb ütheti a markát azoknak akik gunyorosan tekintenek az életre. „A cinikusok többet betegeskednek, nem bíznak annyira a képességeikben és kevesebbet is keresnek " – magyarázta a tanulmányról beszámoló Shape.com-nak Alisa Bash, Beverly Hills-i pszichológus. Az igazi károkat azonban az okozza, hogy kevéssé bíznak meg a többi emberben, ezért nem könnyű együtt dolgozniuk másokkal. És mivel gyakran sugároznak maguk körül negatív energiát, ezért mások sem szívesen dolgoznak velük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bambuljon füves tetőkertet, ha fáradt!

mzd 2015. június 7., vasárnap 10:52

Érdekes megállapításra jutottak kutatók: elég 40 másodpercig bámulni egy fűvel borított tetőkertet ahhoz, hogy élénküljön az összpontosítási képességünk. Ráadásul a PSYBlog szerint ezzel a mentális zavarok is csökkenthetőek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Életközepi válság, avagy a negyvenesek krízise

Révész Renáta Liliána 2015. június 7., vasárnap 09:05

Ha harmincas évei végén, negyvenes évei elején jár, és úgy érzi, élete bizonyos területein akár száznyolcvan fokkal is változtatna, mert attól érezné jól magát, ne ijedjen meg: ezzel nincs egyedül. A jelenséget életközepi krízisnek nevezik, és elsőként Carl Gustav Jung svájci pszichiáter foglalkozott vele. De mi is ez? Elmondjuk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mosolyogjon, ha újabb kapcsolatokra vágyik!

Sákovics Diana 2015. június 6., szombat 20:55

Tudjuk, hogy a pasik lelkesen próbálják felszedni a mosolygó nőket, amit a nők persze pontosan tudnak, nem véletlen, hogy flörtrepertoárjuk egyik fontos eleme a mosolygás. Az azonban egyáltalán nem mindegy, milyen az a mosoly. A kutatók ugyanis kétféle mosolyt különböztetnek meg (éppen úgy, mint a nevetésnél): azt, amikor csak a szánk mosolyog és azt, amikor az egész arcunk felderül. Az előbbi egy ún. társasági mosoly, amit a szociális kapcsolataink gördülékenyebbé tétele és azok erősítése miatt, tudatosan alkalmazunk, míg az utóbbi – a Duchenne-mosoly – általában őszinte és szívből jövő örömöt fejez ki. Na, ez az, ami segíti az új kapcsolatok kialakítását. 

shutterstock 112021145
Távolról sincs vége, olvasson még »

A mellrák a nőiességet is felfalja

Sákovics Diana 2015. június 5., péntek 10:18

Évente közel 600 ezer új emlőrákost diagnosztizálnak a világban, ez az összes női daganatos megbetegedés 18 százalékát teszi ki. Magyarországon ez a leggyakoribb rákos megbetegedés, és a halálozás tekintetében is az első helyen áll. Nem véletlen, hogy az orvostudomány akkora hangsúlyt fektet a megelőzésére, korai diagnózisára és kezelésre, de – ahogy minden súlyos és krónikus betegség esetében – itt is kiemelten fontos foglalkozni a betegség lelki hátterével. Mert van neki. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A családtípus, ami termeli az evészavarosokat

Kuna Gábor 2015. június 3., szerda 11:40

Mindannyian szeretünk jókat enni. Lehet, hogy néha túlzásba is visszük – gondoljanak csak a legutóbbi karácsonyukra vagy húsvétjukra! Sokszor nem az éhség miatt, inkább szórakozásból, a társaság kedvéért eszünk, vagy azért, hogy kicsit megvigasztaljuk magunkat. Nincs is ezzel semmi baj, míg kordában tudjuk tartani. Majd sportolunk vagy újévkor böjtölünk egy kicsit. De mi történik azzal, akire ellenállhatatlan rohamokban támad a falási vágy? Mi a baj vele? Csak az akaratereje kevés, és elég lenne, ha csak egy kicsit összeszedné magát? Vagy netán pszichoszomatikus betegséggel küzd, amivel igenis nehéz megbirkózni, és hosszú út vezet a gyógyulásig? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kreatívkodna, de nem megy? Nosztalgiázzon!

Sákovics Diana 2015. június 2., kedd 13:50

A múlton való rágódás, a hamis nosztalgia általában káros a lelkünknek: csökkenti a jelen erényeit, beleragaszt a múltba, megakasztja a fejlődésünket, a jövőnket. Nem így a valós, klassz élmények felidézése. Egy friss kutatás szerint ezek pozitív hatással vannak a jelenünkre: nyitottabbak leszünk az új tapasztalatokra, optimistábbá, kreatívabbá és hajlamosabbá válunk arra, hogy új célokat tűzzünk ki magunk elé. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 dolog, amivel jobbá teheti az életét

Sákovics Diana 2015. június 1., hétfő 20:44

A pszichológia csodás tudomány. Nemcsak azért, mert mentális betegségeket kezel, problémák megoldásában segít, nemcsak traumákon, kríziseken képes átvezetni, de hozzájárul ahhoz is, hogy boldogabb emberek lehessünk, jobban alkalmazkodjunk a világhoz, könnyebben megtaláljuk benne a helyünket, önmagunkat – és hogy összességében szebb legyen az életünk. Az elmúlt húsz évben a pszichológusok lelkesen kutatták, mitől is leszünk boldogok, hogyan hat a boldogság a testünkre, az egészségünkre, de tudományosan bizonyították a hála, az áhítat a megbocsátás pozitív erejét, és gyakorlati tanácsokkal szolgáltak arra is, hogyan tehetjük tudatosabban jobbá a mindennapjainkat. A Huffington Post pedig most összeszedte a pozitív pszichológia elmúlt évtizedének legérdekesebb kutatási eredményeit. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nők jobban emlékeznek arra, hogy emlékezni kell

Edicsek 2015. május 31., vasárnap 09:57

Prospektív emlékezetnek azt a memóriafajtát nevezik a pszichológusok, melynek köszönhetően anélkül emlékszünk dolgokra, hogy arra bárki vagy bármi emlékeztetne bennünket. Hogy egy hétköznapi példával éljünk: ilyen az, amikor egyszer csak beugrik, hogy hazafelé be kell menni a boltba tejért. Most kiderült, ebben a nők már hivatalosan is sokkal jobbak, mint a férfiak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szia, nagyi! Képzeld, meleg vagyok.

Steiner Kristóf 2015. május 30., szombat 21:40

A legtöbb meleg számára a coming out, azaz az előbújás (a szexuális irányultság felvállalása) a közeli családtagok előtt is meglehetősen nehéz feladat, ám itt még nem ér véget a sor: miután a szülők előtt felvállaltuk a felvállalnivalót, egy csomó új kihívással nézünk szembe. Tesók, barátok, haverok, régi szerelmek, szomszédok – csupa olyan ember, akikkel egy ponton vagy megtörténik a nagy beszélgetés, vagy egyszerűen csak hagyjuk, hogy maguktól rájöjjenek.

Az utóbbi kategóriába tartoznak a nagymamák és nagypapák is – ennek oka pedig általában az, hogy a család legidősebb tagjai rendszerint nincsenek kirobbanó formában. És hát senki sem igazán szeretné magára vállalni, hogy egy coming outtal az egekbe küldje a vérnyomásukat, mások komolyan elhiszik, hogy szívrohamot, vagy szélütést okozna nekik a csalódottság érzése. „Nem akarom felzaklatni vele” – ez a tipikus hozzáállás.

Nemrég hasonló történettel keresett meg egy fiatal férfi olvasónk is, ám kérésére a levelét nem teszem közzé. Elég annyi, hogy szívesen beszélne őszintén a nagymamával, és mutatná be neki a pasit, akit szeret, de attól fél: ha visszajut a nagymamához a hír vagy magára ismer a cikkből, menten szörnyet hal. Ezt pedig én se szívesen venném a lelkemre – bár hozzáteszem, senkiről sem hallottam még, aki holtan rogyott össze, miután egy kedves családtagról kiderült, hogy meleg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, kik posztolják a legtöbb kicsimmelnyaralós fotót

mzd 2015. május 29., péntek 18:01

A közelgő nyár nemcsak a meleg idővel jelent egyet, hanem azzal is, hogy lassan elárasztják majd a Facebook hírfolyamát a „párommal horvátba" típusú nyaralós fotók – tehát azok a képek, amelyekre egyébként senki sem kíváncsi. Bár elsőre úgy tűnhet, az ilyen jellegű képeket posztoló emberek határtalanul boldogok, egy új kutatás szerint nem feltétlenül azok, viszont alacsony az önbecsülésük – olvasható a Refinery oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Figyeljen oda jól, mit vesz fel reggel, a teljesítménye múlhat rajta

Sákovics Diana 2015. május 28., csütörtök 20:18

Szép dolog azt mondani, hogy a külsőségek nem számítanak. Még szebb dolog ezt valóban el is hinni, de sajnos ez épp olyan, mint a korlátlan szeretet: jól hangzik, de ösztönösen nem megy. A külsőségek, pontosabban a külső megjelenés fontos, nemcsak mások megítélésében, de abban is, hogyan látjuk önmagunkat, hogyan gondolkodunk magunkról, a világról. Az öltözködés pszichológiája következik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 érv, hogy miért jó introvertáltnak lenni

S-W. Zsó 2015. május 27., szerda 18:59

Félénkek, unalmasak és be vannak gubózva – mondják gyakran az introvertált emberekre, hiszen nem sok mindent mutatnak meg magukból. Ám ez a feltételezés leginkább azoknak a kultúráknak a téves megítélése, ahol túlságosan felértékelik a nyitottságot és a bőbeszédűséget, ráadásul a rámenősséget tartják a sikeres élet kulcsának. Összegyűjtöttünk néhány érvet, amik igazolják, hogy az introvertált emberek nemhogy nem antiszociálisak, de kimondottan érdekesek, intelligensek és ezért bizony vonzóak is.

Introverzió és extraverzió

Carl Gustav Jung A lélektani típusok című könyve a személyiség legfőbb tényezőjeként bevezette és széles körben népszerűvé tette az introverzió és az extraverzió fogalmát. Jung szerint az introvertáltakat a gondolatok és az érzések belső világa, az extravertáltakat pedig az emberek és a tevékenységek külső világa vonzza. Az introvertáltak a körülöttük zajló eseményekről általuk alkotott jelentésekre koncentrálnak; az extrovertáltak pedig belevetik magukat ezekbe az eseményekbe. Az introvertáltak akkor töltődnek fel energiával, ha egyedül vannak, az extrovertáltak pedig akkor merülnek le, ha nem élnek elegendő mennyiségű társas életet.

„Persze ezek nem abszolút jellemzők: Carl Jung pszichológus szerint nem létezik tisztán introvertált vagy tisztán extravertált személyiség, hanem mindenki valahol a két végpont között, de az emberek többsége a spektrum közepén helyezkedik el, ők az ambivertáltak" – írja Lars Larsen, az Aarhus Egyetem pszichológus professzora a Science Nordic oldalán. Ha ön még nem töltötte ki a Jung gondolatain alapuló, a legtöbb egyetem és óriáscég által alkalmazott Myers–Briggs személyiségtesztet, itt megteheti.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jobban megy a munka, ha csobog a kispatak

Divany.hu 2015. május 26., kedd 14:58

Csobogó víz, madárcsicsergés, a szél megnyugtató susogása – ön is jobban érzi magát, ha hallja maga körül a természet hangjait? Nem véletlen. Vannak azonban dolgok, amiket nem elég éreznünk, be is kell bizonyítanunk, ezért aztán olyan konferenciák jönnek létre, mint például az Amerikai Akusztikai Társaság pittsburghi rendezvénye, ahol a Rensselaer Politechnikai Intézet munkatársai bemutathatták kimutatásaikat a fenti témára vonatkozóan. A kutatók nem kisebb evidenciára találtak bizonyítékot, mint hogy a természetes hangok irodai környezetben történő lejátszása képes javítani az ott dolgozók hangulatán, és növelni azok megfigyelőképességét, írja a medicalnewstoday.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Előre tudni, ki képes letenni a cigit

mzd 2015. május 24., vasárnap 17:26

A dohányzásról történő leszokás egyre gyakrabban előkerülő téma: kollégáink is próbálkoznak vele több-kevesebb sikerrel, most pedig a Refinery-n futottunk bele egy érdekes cikkbe, ami a káros szokással felhagyó emberek agyáról szól, és mint kiderült, már a leszokási szándék előtt is kimutatható, kinek sikerül majd a leszokás és kinek nem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sokszor megvert, kitépte a hajam. Meg tud változni?

Kuna Gábor 2015. május 23., szombat 18:45

Írtunk már a párkapcsolati erőszakról és végigvettük már az áldozatszerep veszélyeit is, de most újra megtesszük, mert életmentő lehet. Levélírónkat folyamatosan veri, szóban, tettleg és szexuálisan is bántalmazza drogfüggő párja. Sokat szenvedett már, mégis azt kérdezi: van még remény? Adjon neki még egy esélyt? Segítünk eldönteni.

shutterstock 154876505
Távolról sincs vége, olvasson még »

Diétázna? Olyan étrendet válasszon, amit szeret is!

mzd 2015. május 22., péntek 16:44

A fogyásban számos dolog képes akadályozni önt, éppen ezért nemrég jó pár tippet adtunk, hogy miként tudja felvenni a harcot a felesleges evéssel. Azonban vannak olyan helyzetek, amikor egyszerűen képtelenség betartani a diétát – a PSYBlog pedig nemrég épp ennek járt utána, és forradalmi felfedezésre jutottak. Mint kiderült, olyan étrendet kell választani, amit nemcsak betartani, hanem élvezni is tudunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Másfél év a New York-i pokolban, szexrabszolgaként

Steiner Kristóf 2015. május 22., péntek 00:18

Tavaly ősszel jött a hír: elfogtak és azzal gyanúsítanak három magyar férfit, hogy a neten fiatal, meleg fiúkat kerestek, majd kicsalták őket az Egyesült Államokba. A jelentkezők itt tudták csak meg, hogy nemhogy pénzt nem keresnek majd, de munkáltatóik azt is elveszik tőlük, amijük van. A szabadságukat, a méltóságukat, a testi-lelki épségüket – és ki tudja, még mit, ha nem sikerül időben megállítani őket.

Roland azt mondja: egyike azoknak a fiatal férfiaknak, akiket Á. Gábor, B. Viktor és V. András szexrabszolgaként futtatott. A 23 éves férfi másfél évet töltött el így, és bár ma már biztonságban van, az emlékektől azóta sincs nyugta. Éppen ezért döntött úgy, hogy felemeli a hangját. Habár sosem találkoztunk, minden bátorságát összeszedve felkeresett, hogy kimondja a kimondhatatlant.

01
Fotó: Roland, Facebook

Bevallom, gombóc volt a torkomban, amikor feltettem a kérdéseket Rolandnak, ugyanakkor azt is tudtam: mindenről beszélnünk kell. Akárhány történetet, újságcikket olvastam kiszabadított, pincékben vagy épp gyanús belvárosi lakásokban fogvatartott emberekről, újra és újra felmerült bennem a kérdés: hogyan képes egy ilyen traumát átélő áldozat visszailleszkedni a való életbe. Szívből hiszem, hogy a kommunikáció – még akkor is, ha fájdalmas témákat boncolgatunk – a legjobb gyógyszer, ráadásul azzal, hogy a személyes pokoljárásainkat másokkal is megosztjuk, talán elérhetjük, hogy mások hasonló helyzetben átgondoltabb döntéseket hozhassanak. Ebben a szellemben beszélgettünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 dolog, amiért nagyon pocsékul viseljük a válást

Sákovics Diana 2015. május 21., csütörtök 19:08

A szakítás átkozottul fáj. Különösen, ha olyan embert veszítünk el, akivel az életünket, a jövőnket terveztük, akivel hosszan együtt éltünk, akivel gyereket vállaltunk, családot alapítottunk. Ilyenkor nemcsak a szeretett személy után maradt űr sajog, de gyászoljuk az álmainkat, a terveinket is, a jövőt, amit nem sikerült együtt felépítenünk: kínoz a kudarc élménye is. Egy szakítás után állítólag minimum fél év kell ahhoz, hogy jobban legyünk a bőrünkben, de ha belegondolunk, ez az egyetemistákra alapozott kutatási eredmény hiperoptimista. 

Az ugyanis helyzetenként és egyénenként változhat, hogy valójában mennyi időre van szükség a talpraálláshoz. Vannak, akik egész jól átvészelik ezt a megterhelő időszakot, és akadnak olyanok, akik nagyon nehezen kezelik, nehezen viselik a történteket, akiknek tartósan csökken az élettel való elégedettsége, akiknek megromlik az egészsége. Egy friss kutatás szerint az emberek 15-20 százaléka tartozik az utóbbi csoportba. De vajon miért ők?

válásmonit

Bella DePaulo szociálpszichológus a fenti kutatás nyomán összeszedte azt az öt legfontosabb tényezőt, ami a válást legrosszabbul viselő embereket jellemzi. Ezek azonban nem okok, nem ezek miatt olyan nehéz a szakítás. Mindössze annyit tudunk, hogy akinek húzósabb a talpraállás, az valószínűbben jellemezhető az alábbiakkal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, miért az anyja hasonmását választja csajának

mzd 2015. május 19., kedd 16:03

Megesett már önnel, hogy amikor a pasija hazavitte bemutatni a szülőknek, azzal kellett szembesülnie: a leendő anyós konkrétan úgy néz ki, mint ön? Igen? Akkor szólunk, nem ön az egyedüli, aki így jár, ezért is vizsgálták finn kutatók ezt a jelenséget. Az Women's Health híre szerint 70 nőt és férfit válogattak össze a szakértők, hogy aztán arcelemzésnek vessék alá őket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A lelki rugalmasság tanulható, fejlessze a gyereknél!

Sákovics Diana 2015. május 18., hétfő 18:24

Szülőnek lenni a világon a legkeményebb feladat. Reménykedünk abban, hogy jól csináljuk, hogy azt adjuk a gyerekünknek, amire szüksége van, hogy olyan képességekkel, tudással látjuk el, mely hozzásegíti majd a boldog, sikeres élethez – bármit is jelentenek ezek a fogalmak nekünk, és bármit is jelentenek majd neki. Azt azonban, hogy elég jó szülők vagyunk-e, nem tudhatjuk, hiszen csak évtizedek múlva, csak felnőttkorában derül ki, hogy jól szerettük-e, hogy jó-e, elég-e, megfelelő-e, amit gyerekkorában adtunk neki.

shutterstock 209834554

Szerencsére azonban a pszichológia fejlődésével egyre többet tudunk, értünk meg abból, hogy mire van szükség a boldog élethez, és ezt a tudást a gyereknevelésben is felhasználhatjuk. De ahhoz, hogy valaki boldog lehessen, hogy jól érezhesse magát a bőrében, szükség van arra is, hogy képes legyen megküzdeni a nehéz helyzetekkel, képes legyen jól alkalmazkodni a változó körülményekhez, a stresszhez, a traumákhoz: szükség van a rugalmasságra, az ellenállóképességre.  

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

  • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
  • Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.
  • Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.
  • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!

Hirdetés