A tökéletes pár kedves, de azért a jó szex is fontos

A kedvesség a legfontosabb tulajdonság, amit keres leendő párjában egy komoly kapcsolatra vágyó 30 feletti szingli – derült ki az Elittárs friss kutatásából, amiben több mint 70.000 regisztrált tag vett részt.

Kedvesség mindenek előtt

A párkeresőket arra kérték, hogy értékeljék az egyes tulajdonságok fontosságát, amit a leendő párjukban keresnek. A válaszok alapján a nők 79 százaléka, míg a férfiak 65 százaléka gondolta úgy, hogy a kedvesség a legfontosabb. Salama Marine, az Elittárs pszichológusa szerint ez nem meglepő, hiszen a felmérésben részt vevő szinglik többsége már élt házasságban vagy igazán komoly kapcsolatban, így nem ismeretlen számukra a kedvesség hiányából fakadó kapcsolatromlás, elhidegülés. "A hosszú párkapcsolatban élőknél előfordul, hogy idővel csökken az egymás iránti tisztelet, így hajlamosak kevésbé odafigyelni egymásra. Ez persze folyamatosan mérgezi a párkapcsolatot." - mutat rá a szakértő. Egyébként nem csak a csökkenő tisztelet, hanem a folyton egymáson lógás is kikészíthet egy kapcsolatot.

shutterstock 565225414

Az összhang is nagyon fontos tényező

Bár kedvesség olyan személyiségjegyeket utasított maga mögé a ranglistán, mint az érzelmi összehangoltság, és a szexuális összhang, ezek is nagyon fontos alapjai egy egészséges kapcsolatnak. Ha szeretné kialakítani, vagy fenntartani a kielégítő szexuális életét, akkor itt, és itt olvashat bővebben a témában. A pszichológus szerint a külső megjelenés egyébként már kevésbé fontos, tudományosan is bizonyított, hogy a kedvesség és nagylelkűség a két tartópillére egy hosszú párkapcsolatnak. 

Ha bizonytalan kapcsolata komolyságával kapcsolatban, akkor ez a jel megnyugtathatja, viszont jó felkészülnünk a tipikus párkapcsolati problémákra is. Mindent összevetve pedig jó hosszú távú párkapcsolatban élni, hiszen rengeteg rejtett előnye is van.

Oszd meg másokkal is!
Mustra