Apró változások=boldogabb házasság?

Még a sziklaszilárd házasságokban is előfordulhat, hogy néha bizonytalannak érezzük magunkat: a gyakori veszekedések, vagy csak a szimpla hétköznapi problémák is súlyos bélyeget nyomhatnak a kapcsolatunkra. Egy rossz házasság negatív hatással lehet a szervezetünkre is, így nem árt arra törekednünk, hogy megmaradjon a szerelem, de legalábbis az összhang a kapcsolatunkban. Elsőre merésznek tűnhet a kijelentés, de apró szokások bevezetésével igenis jobbá tehetjük a házasságunkat.

"Ne gondolkodjunk nagy dolgokban, egyszerű szokások bevezetésével is sokat tehetünk a házasságunkért!" – állítja William J. Doherty, a Minnesota-i Egyetem professzora, írja a Women's Health. A professzor szerint ezek az apró, de létfontosságú változások boldogabbá, és egészségesebbé tehetik kapcsolatunkat.

1. Csináljuk együtt!

Ha saját szokásainkból közös szokásokat csinálunk, akkor még közelebb kerülhetünk a párunkhoz. Ha minden reggel az ágyban kávézunk, esténként sétálunk egyet, akkor szépen lassan kezdjük el a párunkat is bevonni. Nem csak a közösen eltöltött idő, hanem az újdonság varázsa is pozitívan fog hatni a kapcsolatunkra. 

shutterstock 274030400

2. Vezessünk be szex-éjszakát!

Egy jól működő kapcsolat egyik alapköve a kielégítő szexuális élet, amit a házasságban sem hanyagolhatunk el. Arról már írtunk, hogyan tarthatjuk fent a szexuális vágyat a házasságban is, de ha rendszerezzük az életünkben a szexet, az is pozitív lehet. Furcsán hangzik? Pedig hatásos! A professzor szerint izgatóbb, ha vannak együttlétre tervezett éjszakák: a várakozás csak még jobban felcsigázhat minket, ráadásul gyorsabban fog telni a hetünk is.

3. Ne féljünk a vitáktól!

Konfliktusba kerülni nem egy kellemes érzés, főleg ha a szerelmünkről van szó. Hajlamosak vagyunk kerülni ezeket a szituációkat, pedig akár jó hatással is lehetnek a kapcsolatunkra. Ha nem harcolunk, akkor meg sem próbáljuk – tartja a mondás, ami a párkapcsolati konfliktusokra is jellemző. Ne féljünk az esetleges vitahelyzetektől, hiszen ez egy jel arra, hogy mindegyik félt érdekli még a kapcsolat jövője. Persze az  értelmetlen párkapcsolati vitákat jobb megelőzni, mert rövid- és hosszútávon sem vezetnek sehová, ha pedig a viták mindennaposak, az bizony káros lehet a házasságunkra, és a testünkre is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra