Aludjon többet, ha jobb szexre vágyik!

Örömteli hírrel szolgálnak michigani kutatók a jobb szexuális élet után ácsingozó nőknek: aludni küldik őket, írja a CBS. Arról van szó, hogy egy rövid tanulmányt közöltek arról, mennyire fontos lehet a kiegyensúlyozott alvás a nők szexuális életében. 

A vizsgálat során a kutatók 171 női egyetemistát kérdeztek szexuális félelmeikről, depressziójukról és szorongásaikról. A résztvevőket ezután arra kérték: a következő két hétben vezessenek naplót arról, hogyan és mennyit aludtak, illetve mennyi ideig tartott az elalvás, majd be kellett számolniuk arról is, hogy az éjszakákat követően másnap éltek-e nemi életet. 

shutterstock 69618652

Azoknál a nőknél, akik párkapcsolatban éltek kiderült, hogy minden extra óra alvás javított a szexuális kapcsolatuk minőségén, és 14 százalékuk már eleve pozitívabban állt a következő naphoz, már ami a szexuális vágyat illeti. Borzalmasan meglepő módon ez azt jelenti, hogy azok a nők, akik átlagosan hosszabb időt töltöttek alvással, sokkal jobban élvezték a szexet, mint azok, akik alig aludtak. És ha ez még nem lenne elég, ez az eredmény korral, lelki állapottal, a fáradsággal vagy menstruáció idején sem változik.

Mindazonáltal még maga a kutatás vezetője, David A. Kalmbach, a michigani egyetem rezidense is elismeri, hogy a több alvás azért nem oldja varázsütésre a szexuális problémákat. „A szexuális problémák általában több összetevőből állnak. Ezek közé tartozik az általános hangulat, a kapcsolat minősége, a partner közreműködése, és most már azt is tudjuk, hogy az alvás minősége is számít. Szerintem nagyon fontos a nőknek és az egészségüggyel foglalkozó szakembereknek, hogy törődjenek a szex és az alvás összefüggéseivel."

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek