Mac-et használ vagy PC-t? Tök mindegy

Megvan az az Apple reklám, ahol a Mac-et egy laza fiatal pasi, a PC-t pedig egy hülye hajú kocka személyesíti meg? Éveken át futott több tucat  különböző verzióban. Például ilyenben:

Azon túl, hogy a reklámok az Apple-termékek erősségeit domborítják ki, azt üzenik nekünk, hogy jobb arcok vagyunk, ha Mac-et használunk. Azaz a Mac és a PC közötti választást a személyiség dönti el. Igaz lenne? Hát, nem. Legalábbis ez derül ki a Psychology & Marketing című szaklap januári számában megjelent kutatásból.

A vizsgálatban 108 Mac-et és PC-t használó egyetemista személyiségét hasonlították össze kérdőívek segítségével, és a kutatók azt is megnézték, hogy állnak a diákok a gépükhöz, és mit szeretnek benne. A vizsgálat legfontosabb eredménye, hogy semmi, de semmi különbség nincs a Mac-et és a PC-t használók személyisége között.

Az azonban kiderült, hogy a Mac-esek stílusosabbnak, menőbbnek, fiatalosabbnak és izgalmasabbnak tartják a gépüket, míg a PC-felhasználók választását inkább az ár befolyásolta, és az, hogy min lehet jobban játszani. Egyébként a PC-sek is elismerik a Mac stílusát, de nekik egyszerűen nem ez számít.

103918187

Bár a két csoport között személyiségbeli különbséget nem lehetett kimutatni, az kiderült, hogy általában nyitottabbak a kalandokra azok, kiknek a stílus prioritás, míg az árérzékeny vásárlókra jellemzőbb a szorongás, az aggodalomra való hajlam és az érzelmi instabilitás.

Bárhogy is, egy a lényeg: a számítógépválasztás nem karakter függvénye, emiatt senki sem jobb vagy rosszabb fej a másiknál.

sent from my MacBook Air

Oszd meg másokkal is!
Mustra