Túl kövér volt az abortuszhoz

Nem akármilyen pech-sorozaton ment végig egy terhes angol blogger. Nem elég, hogy partnerévell úgy döntöttek, a nő kövérsége miatt nem tartják meg a magzatot, muszlim háziorvosára sem számíthatott, a női klinikán épp a súlya miatt utasították el. Azt a küret végül megtörtént.

Egy 36 éves, férjes, erősen túlsúlyos nő blogjában mesélte el, milyen kálvárián kellett végigmennie egy tervezett abortusz miatt.

Már voltak gyerekei, amikor újra állapotos lett. Kövérsége miatt nem akart kockáztatni, ezért úgy döntött - partnerével együtt -, nem vállalja a terhességet. Viszont félt konzultálni a háziorvosával, mert a doktor iszlám vallású volt, és attól tartott nem fogja őt beutalni egy terhességmegszakításra. Úgy döntött, egy másik városban rendelő orvost keres fel. Ez utóbbi nem volt elérhető, ezért a lakhelyétől három órányi egy olyan klinikára látogatott el, ahol terhességmegszakításokat is végeznek.

A klinikán a szokásos adategyeztetés során rákérdeztek a súlyára is. Elárulta, hogy 113 kiló, akkor rövid számolás után az ügyintéző közölte vele, ez az ő esetében 41-es testtömeg-indexet jelent, és csak 40-ig vállalják az abortusz elvégzését. Azonban ajánlott neki egy olyan orvost, akinél 43 a limit. Az új orvos a vizsgálat öt percében ötször hivta fel a figyelmét arra, hogy csöppet sem vékony. A mütét után az is kiderült, hogy olyan fogamzásgátlót írt fel neki, amely nem védi meg egy újabb teherbeeséstől, hiszen a túlsúlyos nőknek kombinált fogamzásgátlóra van szükségük.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek