EGÉSZSÉG HÍREK

Túl kövér volt az abortuszhoz

2011. október 7., péntek 16:01

Nem akármilyen pech-sorozaton ment végig egy terhes angol blogger. Nem elég, hogy partnerévell úgy döntöttek, a nő kövérsége miatt nem tartják meg a magzatot, muszlim háziorvosára sem számíthatott, a női klinikán épp a súlya miatt utasították el. Azt a küret végül megtörtént.

Egy 36 éves, férjes, erősen túlsúlyos nő blogjában mesélte el, milyen kálvárián kellett végigmennie egy tervezett abortusz miatt.

Már voltak gyerekei, amikor újra állapotos lett. Kövérsége miatt nem akart kockáztatni, ezért úgy döntött - partnerével együtt -, nem vállalja a terhességet. Viszont félt konzultálni a háziorvosával, mert a doktor iszlám vallású volt, és attól tartott nem fogja őt beutalni egy terhességmegszakításra. Úgy döntött, egy másik városban rendelő orvost keres fel. Ez utóbbi nem volt elérhető, ezért a lakhelyétől három órányi egy olyan klinikára látogatott el, ahol terhességmegszakításokat is végeznek.

A klinikán a szokásos adategyeztetés során rákérdeztek a súlyára is. Elárulta, hogy 113 kiló, akkor rövid számolás után az ügyintéző közölte vele, ez az ő esetében 41-es testtömeg-indexet jelent, és csak 40-ig vállalják az abortusz elvégzését. Azonban ajánlott neki egy olyan orvost, akinél 43 a limit. Az új orvos a vizsgálat öt percében ötször hivta fel a figyelmét arra, hogy csöppet sem vékony. A mütét után az is kiderült, hogy olyan fogamzásgátlót írt fel neki, amely nem védi meg egy újabb teherbeeséstől, hiszen a túlsúlyos nőknek kombinált fogamzásgátlóra van szükségük.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta