EGÉSZSÉG HÍREK

A Facebook az alkoholizmust is leleplezi

2011. október 7., péntek 12:07

Évi 1700 főiskolás hal meg Amerikában alkohollal összefüggő problémákban, segíteni még sem tudtak rajtuk, mert nem mentek orvoshoz.

A Facebook profilon közzétett, és néha idegesítő beszámolók arról, hogy előző este ki mennyire csapta széjjel magát, és most mennyire másnapos, segíthetnek abban, hogy az ismerősök még idejében azonosítsák az alkoholproblémákkal küzdő fiatalokat, és segítséget nyújtsanak nekik.

Amerikában a főiskolás diákok komoly hányada számít kifejezetten problémás ivónak, akik azonban nem jutnak el a segítségkérésig, mert nem nagyon járnak orvoshoz, ha egyéb problémájuk nincsen - írja a Helatland. A Wisconsini egyetem egyik professzora, Megan Moreno szerint a közösségi média új felhasználási területe lehet az egészségügyi monitorozás, aminek segítségével megelőzhetőek lennének komolyabb bajok. Mopreno 307 profil vizsgálata alapján három csoportba osztotta a diákokat, a harmadikba kerültek azok, akik rendszeresen a normális mértéken felüli részegségekről osztottak meg képeket, beszámolókat. Később a diákokkal teszteket töltettek ki, és az eredmények igazolták a professzor előfeltevését: azok, akik a problémás ivók csoportjába kerültek, az utólagos teszteken 89%-ban mutattak alkoholproblémákat.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta