EGÉSZSÉG HÍREK

Amerikában a sárgadinnye öl

2011. október 2., vasárnap 12:30

Coloradóból származnak azok a sárgadinnyék, amik az utóbbi tíz év legsúlyosabb ételmérgezési hullámát idézték elő.

Lisztéribaktriumokkal fertőzött sárgadinnyéktől halt meg tizenhat ember, és további hetvenkét megbetegedést regisztráltak Amerikában, eddig tizennyolc állam érintett - adta hírül a Healtland. Az egészségügyi hivatalnokok szerint tíz éve nem volt ilyen súlyos ételmérgezési ügy az államokban. (A három évvel ezelőtti szalmonellafertőzés kilenc halottnál megállt.) A lisztériabaktérium nagyságrendekkel durvább a szalmonellánál, és az ételmérgezések másik sztárjánál, az E. Colinál - mivel általában az idősebbeket, terhes nőket és legyengült immunrendszerrel rendelkezőket tudja megbetegíteni, sokkal nagyobb a halálozási arány. A legutóbbi lisztéria eset, 1998-ban 21 életet követelt. Mivel a lappangási idő több hét is lehet, a szakértők további megbetegedésekre számítanak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta