Megnyílt az első magyar selfness központ

Egy kutatásból kiderült, a magyarok sokkal egészségtudatosabbak, mint gondolnánk, és az is kiderült, hogy az alternatív gyógymódokban egyre többen hisznek.

Magyarország és Közép-Európa első, komplex selfness szolgáltatásokat nyújtó központja nyílt meg Dabason. A selfness olyan életmód, amelyik a test, a lélek és a szellem egyensúlyának megteremtésére, illetve a saját magunkkal, belső énünkkel való kapcsolat kialakítására irányul.

Ide tartoznak az önismeretet és személyiségfejlődést elősegítő terápiák, de már kialakult tünetek kezelése esetén is javasolnak megoldást a természetgyógyászat és egyéb alternatív gyógymódok alkalmazásával. A szolgáltatások kiegészítéseként a nyugati orvoslás is megjelenik (nőgyógyászat, bőrgyógyászat, urológia). Ehhez a szemlélethez tartozik, hogy a betegségek lelki okait is fel kell tárni, és a betegségmegelőzést már gyerekkorban el kell kezdeni.

A megnyitó előtt a Human Labor Selfness  Központ vezetősége egy reprezentatív közvélemény-kutatást végzett a régió lakosainak a prevencióval, illetve az alternatív gyógymódokkal kapcsolatos fogyasztói szokásairól, illetve a leggyakoribb betegségekhez fűződő viszonyukról. A kutatásból kiderült, hogy a válaszadók 80%-a a betegségek kezelésén túl, a megelőzésre is gondot fordít, és egyre többen hisznek az alternatív gyógymódok hatékonyságában.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek