A mikrohullám asztmát okozhat

Újabb elemmel bővült az a lista, ami az elektromágneses sugárzás számlájára írható betegségeket tartalmazza.

Az alacsony frekvenciájú elektromágneses hullámról régóta tudható, hogy szerepe van bizonyos rákok, immunrendszeri és reprodukciós problémák kialakulásában. A Kaiser Permanente kutatási részlegében végzett kutatás szerint az asztma kialakulásához is köze van a hullámoknak.

Azért az asztmát helyezték a fókuszba, mert az ebben szenvedők száma az utóbbi években jelentősen megnőtt, a tudósok tehát okkal feltételezték, hogy valamilyen környezeti hatás lehet a jelenség mögött. A kutatásban résztvevő anyákat ellátták egy műszerrel, ami a környezetben levő elektromágneses sugárzást méri, majd az így kapott adatokat összehasonlították a már megszületett gyerekek egészségügyi problémáival - számolt be a kutatásról a Healtland.

Az eredmény szerint azok a gyerekek, akiknek az anyja a legnagyobb mennyiségű sugárzásnak volt kitéve, háromszor akkora eséllyel kaptak később asztmát. A háztartási gépek közül a kutatók nem tudtak kiemelni kevésbé vagy inkább veszélyeset: minden közönséges elektromos háztartási gép egyformán teljesített. Éppen ezért nagyon fontos, mondta a kutatás egyik vezetője, Dr. De-Kun Li, hogy a terhes nők legalább azokat a veszélyforrásokat zárják ki, amit meg tudnak tenni: ne álldogálljanak a mikrohullámú sütő előtt, és ha hajat szárítanak, akkor vigyázzanak, hogy a készülék ne kerüljön közel a magzathoz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek