EGÉSZSÉG HÍREK

Tiltanák a köztéri dohányzást az USA-ban

2011. július 27., szerda 10:26

Egyre hatásosabb a dohányellenes lobbi: mostanra az amerikaiak 59 százaléka tiltaná a füstölést közterületen. Lassan, de folyamatosan csökken a dohányosok száma is.

A Gallup 2001 óta méri fel rendszeresen az USA lakosságának hozzáállását a dohányzáshoz. Idén először fordult elő, hogy a megkérdezettek többsége egyetértett a korlátozásokkal. Jelenleg az amerikaiak 59 százaléka ért egyet azzal, hogy ne lehessen rágyújtani közterületen. Az első ilyen felmérésen az ötlet csak 39 százaléknak tetszett, és sokáig nem is nőtt az arány, mert még az előző, 2007-esen is csak 40 százalék helyeselt.

A korlátozásokkal ellentétben a teljes körű tiltást nem tiltaná a lakosság, a válaszadóknak csak 19 százaléka gondolja úgy, hogy a cigarettának az illegális termékek közt a helye. A dohányosok aránya így is csökken, igaz lassan. 22 százalék vallja magát dohányosnak, ez legutóbb még 25 volt. A csökkenés azonban stabilnak tűnik, hiszen 1945-ben még a lakosság 45 százaléka dohányzott.

Ne maradj le semmiről!

Kapcsolódó anyagok:

Amerika holttestet tesz a cigisdobozra: egyre sokkolóbb minden kampány 
Élettelen test, sebhelyes száj, fekete tüdő: ilyen képekkel próbálják jövő ősztől még jobban elrettenteni a dohányzástól az embereket az Egyesült Államokban.
Leszoktat a cigiről a telefonos app 
A tüdőmentő lenmagolaj: 5 tuti tipp dohányosoknak 
A leszokás nem könnyű műfaj, ráadásul nem megy egyik napról a másikra. Íme néhány módszer, amivel hamarabb szabadulhatsz meg a reggeli krákogástól és egyéb kellemetlen mellékhatásoktól, mint a cigizéstől.
Legalább fél évet hagyj ki - mikor kéne leszokni a dohányzásról? 
Azt tanácsolom a pároknak, hogy legalább fél évvel a gyermekvállalás előtt, és ne közvetlenül előtte hagyják abba a dohányzást - mondta a genetikus.
Az emberek többségének elege van a dohányfüstből 
A megkérdezettek 80 %-a betiltaná a dohányzást a vendéglátóhelyeken, de azt, hogy a kocsmákban, bárokban sem lehetne rágyújtani, már jóval kevesebben támogatnák.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta