Évente átlagosan harminc kiló cukrot eszünk, pedig hazavágja a testünket

Évente több mint harminc kiló cukrot fogyasztunk el, annak ellenére, hogy a cukor káros hatásai közismertek. Néhány teljesen egyoldalú tájékoztatást adó oldalon, remek terrornak használható infót találtunk.

Próbáld ki ezt a kísérletet: ne egyél cukrot egy hónapon keresztül. Nehezebb mint, gondolnád és nem csak azért, mert a cukormegvonás tünetei miatt csak édes kaját kívánsz, hanem azért is, mert nagyon nehezen lehet olyan ételt találni, amelyben nincs cukor. Azt hiszed, a saláta cukormentes? Nézd meg, miből készült az öntet. Fagyasztott borsó? Még abban is lehet hozzáadott cukor. Ha kibírod egy hónapig nélküle, kezdd el újra enni és figyeld meg, hogy érzed magad.

A cukor antitápanyag

A legtöbben a téli ünnepek körül betegszünk le. A bejglimérgezés és a január elsejei morzsaparti után az immunrendszerünk az elfogyasztott tehervonatnyi cukortól kapja legnagyobb gyomrost. Lendon Smith szerint a cukor a liszttel együtt antitápanyag. Miért? Mert a cukor és a fehér liszt kimerítik a szervezet tápanyagkészletét, amelyre az immunrendszernek van a legnagyobb szüksége, és szó szerint kiürítik az ásványi anyagokat – kalciumot, krómot, magnéziumot és cinket a testből. Ráadásul a cukor lelassítja a fehérvérsejtek mozgását, ezért azok nem tudnak idejében eljutni a fertőzött gócpontokra.

Idegrendszer és emésztésgyilkos

A cukor táplálja a candida gombát. Ez az a gombafajta, amely vészesen elszaporodhat egy kiadós antibiotikum vagy szteroid-kúra után, amikor a gyomor természetes egyensúlya felborul. A candida fertőzés tünetei az ételallergia, fejfájás, levertség lehetnek. A gomba kedvenc étele a cukor és a fehér liszt, ezért nem árt, ha ezeket kitiltod az étrendedből. A cukor kimeríti a B-vitamin készletet, ami pedig lényeges az idegrendszer működéséhez. Hiányában megváltozik a viselkedés és a felborul a hormonháztartás. Emellett savasítja a testet, amiről sokan azt állítják, elősegíti a gyulladásos betegségek kialakulását. A cukor és az üres kalóriái a túlsúly, rossz fogak, cukorbetegség, szívbetegség, rák és csontritkulás kialakulásának esélyét növeli. Csökkenti az emésztést elősegítő enzimek kiválasztását is, ami allergiához vezethet.

További rémségek

Tisztában vagyunk vele, hogy a cukor egészségtelen és ezerféleképpen árt. Nem csak a testünkre káros, de még a gondolkodást is befolyásolja. A cukorrohamot és levertséget sokan megtapasztaltuk, tehát egyszerűen azt tanácsoljuk, hogy próbáld meg visszafogni az édességet. A további borzongáshoz itt van még egy adag szörnyűség, amelyet a cukor okozhat:

1. A cukor hozzájárul a depresszióhoz, stresszhez és a gyerekeknél a hiperaktivitáshoz.

2. A cukor roncsolja a veséket.

3. A cukor felgyorsítja az öregedési folyamatot.

4. A cukor elhízást, fejfájást, magas vérnyomást okozhat.

És még száz egyéb okot találtok Dr. Nancy Appleton oldalán, amiért nem jó cukrot enni. Ez az oldal pedig akkor jöhet jól, ha cukormentes diétát keresel.

Oszd meg másokkal is!
Mustra