EGÉSZSÉG

Jajj, úgy élvezem én a strandot…(x)

Hogyan vigyázzunk gyermekünkre a vízparton?

2011. június 20., hétfő 15:00

Ha nyár, akkor vízpart. Sokan vagyunk ezzel így. Ebben a már-már elviselhetetlen hőségben alig várjuk, hogy bepakolhassuk a családot a kocsiba, és irány a part! Nincs is jobb ilyenkor, mint együtt lubickolni a gyerkőcökkel.

Van azonban néhány dolog, amire érdemes odafigyelnünk, ha jönnek a lurkók is, pláne, ha természetes víz közelébe megyünk. Tapasztalatból mondom: elég egy óvatlan pillanat, és máris kész a baj.

Mire figyeljünk? A gyerekekre mindenképp… Egy pillanat alatt bajba sodorhatják magukat. Előfordulhat, hogy a játék hevében hirtelen elmerülnek, így mindig legyünk a közelben, hogy segíthessünk, ha szükséges!

Persze veszély a parton is leselkedik rájuk: játszadozás közben hajlamosak elcsatangolni újdonsült pajtásaikkal. Ezért fél szemünk akkor is mindig rajtuk legyen, ha épp nincsenek a vízben!

Legyünk óvatosak a napsütéssel is: 11 és 15 óra között, egyáltalán ne engedjük őket a napra, hiszen az ő bőrük még érzékenyebb, mint a miénk. Az UV-szűrős napszemüveg, a sapka és kendő pedig szinte kötelező kellékek, ahogy a naptej is.

Utóbbira érdemes külön is kitérni, mert a gyerekek bőrének másra van szüksége, mint a miénknek, ezért mindenképp érdemes az ő számukra ajánlott terméket választani. Ilyen például a NIVEA által forgalmazott Sun Kids Pure & Sensitive is.

Ha mindezekre oda tudunk figyelni, semmi nem zavarhatja meg a kikapcsolódást, és igazán emlékezetes pillanatokat tölthetünk együtt a vízparton.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta