EGÉSZSÉG

A szüzességemet a nőgyógyászom vette el

2011. május 12., csütörtök 18:30 |

Minden nő életében van legalább egy kellemetlen történet, ami a nőgyógyászhoz köthető. Fájdalmas vizsgálatok, az esemény után tabletták kálváriája, de még szexuális molesztálás is van a repertoáron. Néhány kiábrándító történet következik.

A létező legkellemetlenebb műfajok egyike a nőgyógyász, egy olyan szükséges rossz, amit bármennyire is szeretnénk elkerülni, nem lehet. Ennek oka pedig nem mindig alaptalan. Alábbi történeteink bizonyítják, nőgyógyász terén nagyon mellé lehet lőni.

Fel sem tételezte, hogy szűz vagyok

„Életem első élménye örökre megalapozta a nőgyógyászokhoz fűződő viszonyomat: 14 éves voltam, amikor egy uszodai fertőzés miatt kellett először felkapaszkodnom a rémes vizsgálószékbe. Bár édesanyám felkészített arra, hogy mi vár rám, mégis remegtem és lélegzetem visszafojtva vártam, hogy mi történik. Érett tini voltam, a negyvenes éveiben járó orvos szerintem nem feltételezte, hogy egy szűz lány terpeszt a feje fölött. Amire emlékszem, hogy belém vágta a hideg eszközt és szétfeszített. Rettenetesen fájt. Biztos vagyok benne, hogy ott veszítettem el a szüzességem.” – meséli Tünde (38), aki mára egy három gyerekes édesanya, de a nőgyógyászoktól azóta is retteg.

A nőgyógyásznál tett első látogatás minden nő életében meghatározó, Linda (29) ma is emlékszik rá, ahogy nőgyógyásza az első vizit alkalmával megalázta. „Tini koromban egy barátnőm nőgyógyászához mentem el tablettát felíratni. Első alkalom volt. Olyan zavarban voltam, hogy majd elsüllyedtem. Alig bírtam kinyögni, hogy mit akarok. A doki megvizsgált, röhögött egyet és közölte, hogy olyan kicsi a méhem, mint egy 5 évesnek és az lenne a legjobb, ha teherbe esnék és kikapartatnám magam (ezekkel a szavakkal!), hogy utána majd lehessen rendesen is gyerekem (a logikát ma sem értem). Arra se volt erőm, hogy bőgjek. Valahogy kimenekültem. Anyukám másnap visszament balhézni, de nem mentem vele.”

Szexuális molesztálásra is van példa

A nőkben kialakuló szorongás és félelem gyakran nem alaptalan, bár ritkán, de a szexuális közeledésre is van példa. Juditot (29) például mind a mai napig hideg rázza, ha be kell jelentkezni a féléves szűrésre. Ennek az oka is megvan.

„Tizennyolc-tizenkilenc éves lehettem, amikor felkerestem egy pesti nőgyógyászt. A rutinvizsgálat után közölte velem a fiatal doki, hogy a melleimet is megvizsgálja. Levettem a felsőmet, először rutinszerűen áttapogatta őket, majd egészen közel lépett, elkezdte masszírozni őket, csípőjét a combomhoz dörzsölte, majd teljesen felizgult állapotban megkérdezte, hogy megcsókolhatja-e a melleimet. Azt hittem, ott helyben elájulok, ellöktem magamból, az anyját egészen meleg éghajlatra küldtem, majd elszaladtam. Azóta nem megyek olyan dokihoz, ahol nem csücsül egy asszisztens is.”

Az esemény utáni tablettával járó kötelező kálvária

Nem kell repedtsarkúnak lenni ahhoz, hogy esemény utáni tablettára legyen szüksége egy nőnek. A gyógyszer bevételéig vezető út azonban igen hosszú, gyötrelmes és megalázó. Tízből kilenc esetben biztos az. Tamara (36) utálattal emlékszik vissza élete első balesetére.

„Tizenhét voltam, amikor véletlenül bennem maradt a gumi. Az akkori barátommal iszonyatosan megijedtünk, hogy akkor most tuti terhes lettem, és pánikszerűen elkezdtünk 72 órás tabi után hajtani. Nem tudtuk, hogy vényköteles a szer, így első utunk a gyógyszertárba vezetett. Ott az ősz hajú, kövér gyógyszerész undorodva nézett rám, kifejtette, hogy nem kellene felelőtlenül összefeküdni mindenkivel, és akkor nem lenne baj, majd közölte, hogy vény nélkül nem adhatja ki a gyógyszert. Kérdeztük, hol lehet feliratni, mire azt mondta, hogy nem tudja. Mentünk hát az első kórház sürgősségiére, ahonnan megint elzavartak, mondván, hogy előbb nőgyógyászati vizsgálatra van szükség ahhoz, hogy felírják a tablettát, de a szakorvos nincs bent. Végül az interneten kerestünk orvost, ott találtunk egy sürgősségi pontot Budapesten. Ott a szokásos megalázó körítés mellett a nőgyógyásztól végre megkaptuk a receptet.”

Milyen gyakran jársz nőgyógyászati szűrővizsgálatra?

 • 955
  Évente egyszer, ahogy illik
 • 306
  Két-három évente
 • 230
  Egyszer már jártam ott
 • 345
  Nem merek, mert rossz emlékeim vannak

Nem arra van szükséged, hogy véres rongyként nézzenek rád

Az esemény utáni tablettához makacsul tapad a promiszkuitás gondolata; annak feltételezése, hogy valóban egy szerencsétlen baleset áldozata a nő, valamiért csak ritkán merül fel. Janka (29) sem szívesen gondol vissza ezekre a pillanatokra.

„Szerencsés vagyok, műtét meg más hentelésben nem volt részem, csak annyi, hogy sajnos többször kellett már életemben sürgősségi fogamzásgátlóért menni, és szinte mindig megalázó volt az egész. Egyáltalán nem szoktak kedvesek és segítőkészek lenni, pedig amikor őrülten be vagy szarva, hogy terhes leszel, olyankor pont nem arra van szükséged, hogy úgy nézzenek rád, mint a véres rongyra, meg mintha a fél várossal lefeküdnél. Egyszer például húsvétkor kellett beszereznem a tablettát, kinéztem netről, hogy a Baross utcai klinikán van ambulancia. Onnan elküldött a nővér, hogy én nem ide tartozom, menjek át az Istvánba. Átmentem, ahol közölték a nővérek, hogy minek küldtek ide a Barossból, amikor az ő dolguk lett volna receptet adni? Na akkor majdnem idegrohamot kaptam, hogy mit szórakoznak velem, mikor nekem minél hamarabb be kellene venni. Akkor jött egy orvos szerencsére, és persze ő is pampogott, de felírta.”

Nem urbán legenda

Mindenki hallott legalább egy olyan történetet, ami annyira hihetetlennek tűnik, hogy joggal tapasztják rá az urbán legenda címkét. Aztán amikor a kolléganő sápadt arccal meséli az előző esti nőgyógyászati vizsgálatot, elhiszed, ilyen tényleg van. „Egy volt kolléganőmet kesztyű nélkül vizsgálta meg a doki és az asszisztens próbált is szólni neki, hogy „Doktor úr!”, de az a másik kezével leintette.” – meséli Tímea (35).

Szülés körüli bonyodalmak

Szülés körüli rémtörténeteket is hallottunk már, de igazán talán csak akkor hisszük el, hogy tényleg van ilyen, amikor saját bőrünkön tapasztaljuk.

„Az egyik legjobb klinika leghíresebb orvosánál szültem. Szülés közben rám ordított, hogy ne ordítsak annyira, nem fáj az annyira, mire hangosan összevesztünk, mert káromkodni mertem, és kérte, hogy a jó istent előtte én ne szidjam, mert vallásos. Ezek után mivel negyedik nyomásra se tudtam kitolni a lányomat, fölém térdelt, vagyis a hasamba, melynek nyomát a lányom a nyakán és a popsiján mai napig viseli. Ezek után a következőt csinálta: felhívtam szülés után egy hónappal, hogy valami baj van, nem érzem jól magam, a tüneteket nem írnám le, mert magam is undorodom tőle, na szóval hívtam, erre mondta, hogy ezek teljesen normális tünetek, nyugodjak meg, nem kell bemennem vizsgálatra. Hála Istennek hallgattam a megérzésemre, és a szülés utáni megrázkódtatások miatt elmentem egy másik orvoshoz, aki tíz perc múltán kiemelt belőlem egy gézdarabkát, amit a szülészorvos bennem felejtett, és csak a szerencsének köszönhetően nem fertőződtem el annyira, hogy bele is haljak. Azóta egy nő a nőgyógyászom.” – írja Lia (37), aki, ha ma történne vele ugyanez, feljelentené az illetőt, de 24 volt akkor, örült, hogy egyáltalán túlélte a történteket.

Ezek után szerencsésnek mondhatja magát az, akin csak az asszisztens kellemetlen modora ejt sebet. Panni (28) mindössze annyiban volt vétkes, hogy a körzeti rendelőt választotta a magánrendelés helyett. „Szülés után egy évvel rákszűrésre mentem a körzeti rendelőbe, gondoltam ezért most nem fizetnék tizenötezer forintot a magánrendelésen. Az ukrán nevű és akcentusú nő megkérdezte, hol szültem és ki volt az orvosom, majd közölte, hogy menjek hozzá rákszűrésre is. Annyira megdöbbentem, hogy megköszöntem és kimentem. Nem csinálta meg a rákszűrést és én csendben eloldalogtam.”

Vizeletminta ránézésre

Olyan történetek is akadnak, amiket az idő picit megszépít, mosolyogni is tudunk rajta, de ha megpróbáljuk egy picit is belehelyezni magukat, egyből arcunkra fagy a mosoly, ahogy Réka (32) történetének olvasásakor is.

„Én elég sokáig csak magánrendelésre jártam, de egyszer elég szarul voltam, és viszonylag sürgős volt, hogy kiderüljön, mi a baj, és ebben benne volt egy nőgyógyászati beutaló is. A dokim szabin volt, úgyhogy mentem az SZTK-ba. Nem vicc, igaz sztori jön. Bementem pár óra várakozás után, mondtam, hogy mi van, mondták, hogy akkor pisiljek egy pohárba. Mondtam, hogy vizeletvizsgálat már volt, nem izgatta őket, mutattak egy ajtó felé és a kezembe adták a poharat. Benyitottam, és egy betonozott padlójú kvázi öltöző volt ott. Mondtam, hogy félreértés van, mondták, hogy nincs. Frankón a pohár felett egyensúlyozva ment a mutatvány, szörnyen szégyelltem magam. Kimentem, átadtam a nővérnek a poharat, ő megrázogatta picit (kesztyű nélkül!), körülbelül mint borkóstolás előtt, majd a nagyjából egy méterre álló mosdóba löttyintette, közben ezt mondta: kicsit gennyes. Ez volt a szakvéleménye. Mondták, hogy irány a vizsgálóágy, mondtam, hogy kezet mosnék, ha nem baj, megengedték, én meg azután szépen kisétáltam.”

Ezek után mindenki legyen nagyon hálás és becsülje meg, ha jó nőgyógyásza van.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.05.12 18:50:14Unreachable

  Ha jól számolom 19 évvel ezelőtt kinézték netről hogy hol rendel a doki? Szerintem én ezt most nem hiszem el(:

 • 2011.05.12 18:55:39ehhh

  mindenki ismerősének van egy barátja, aki már hallott szörnyű dolgokat, tehát minden nőgyógyász egy geci. Ha másra nem is, egymás utálatára buzdítani az embereket, arra jó az effajta "újságírás". Annak, aki már az elsőre is rettegve megy el, vajon mit mesélhetett az anyuka?

 • 2011.05.12 19:04:38dindl

  ha biztosra akartok menni szerintem akkor női nőgyógyászt kell választani. az tuti nem fog molesztálni, legfeljebb nem lesz mézes-mázos az emberrel. Bár én tudok olyat aki kedves és figyelmes. hozzá érdemes menni.

 • 2011.05.12 19:10:07Agatha

  Az én első nőgyógyász esetem az éjszakai ügyeleten volt... már késő lett volna az esemény utáni tablettához, úgyhogy a barátommal együtt mentem el. Talán ennek volt köszönhető, hogy velem a doki egyáltalán nem volt sem szemét, sem paraszt, meg úgy egyáltalán... megvizsgált, közölte, hogy azért görcsölök, mert túlzottan hátrahajolt a méhem, és a szüzesség elvesztése utáni hetekben előfordulhat, hogy egyébként is felborul valami odabent, de nem hiszi, hogy baba is lenne.

  Az éjszakai ügyeletekről egyébként is jó élményem van. A második legkellemetlenebb emberfaj, a fogorvos is hasonló emlék számomra, ahol nappal elhajtottak, hogy menjek át szájsebészhez a rókusba (azt se tudtam, hol van, nem értem oda időben), az éjszakai ügyelet meg egy gyakorlott kisöreg volt, aki fájdalom nélkül, egy perc alatt kihúzta a fogamat :D

  Nem kell itt minden orvost utálni. Bár tény, hogy vannak, akiknek jobb helyük lenne a hentesüzemben, esetleg a pornóiparban...

 • 2011.05.12 19:46:14ubu1

  Nem értem, miért gondolja mindenki azt, hogy a doki ki kell nyalja a seggét az esemény utáni tablettáért jelentkezőknek. Ez nem egy alapszolgáltatás; nem arról van szó, hogy az illető a legnagyobb elővigyázatosság mellett mégis elkapott valami bacit. A helyzet mögött egy szándékosan végrehajtott, közismerten kockázatokkal járó cselekedet van, amit legtöbb esetben az oda nem figyelés is kiegészít. Igenis tessék lesütött szemmel megjelenni a dokinál, elfogadni a nevelő célzatú intelmeket, és örülni, hogy a 21. században egyáltalán van ilyen eszköz.
  Volt idő, mikor ki kellett a gyereket hordani és utána egy életen át lesütött szemmel lehetett járni. Ennél jobb a helyzet, nemde!?

 • 2011.05.12 19:53:24penelope garcia

  14 éves lányt nem kíséri el az anyja a nőgyagyához????????
  Szép.
  Legalább első alkalommal ez KÖTELEZŐ.

 • 2011.05.12 20:14:26moccmacckó

  Még soha nem meséltem el senkinek, 16 éves voltam a falunkban két orvos rendelt, az enyém szabadságra ment. Meg betegedtem, fájt a fogam, fejem, és magas lázam volt.A helyettesítő férfi orvos megvizsgált , és húsz percen belül elküldte az ápolónőjét valahova a faluba máshova , a váróteremben többen voltak.Le kellett vetkőznöm teljesen , majd a vizsgáló asztalra felfeküdve -----utálom ezt a szót----felnyúlva megvizsgált.Azután a lába közé vett, és akkor simogatott, mire az ápoló nő vissza jött, már egy fogamat húzta, és az emberek a váróteremben mire végre elmentem, nagyon furcsán néztek rám.Árva voltam, Édesapámmal éltem akinek el sem mertem mondani mi történt velem, meg azt sem nagyon értettem mi volt ez, nagyon kislánykoromban halt meg az Édesanyám, össze voltam zavarva. Több évtizedig nem beszéltem erről senkinek.Ja és a magas vérsülyedésem ellenére sem mentem vissza, ma is meg van a mandulám, pedig már nagymami vagyok.A férjem soha nem hitte el , hogy szüzen mentem hozzá , de már nem érdekes, akit érdekel elmondhatom hogyan hívták az orvost, és melyik faluban történt, de a hozzászólások nem, mert ez az én történetem. Isten éltese a tisztességes orvosokat!

 • 2011.05.12 20:17:59Sárga Király

  Ubu1: és a nőnek, gondolom, azt is meg kell köszönnie, hogy megvehette az 5-10 ezres tablettát. Nem arról van szó, hogy hízelegjenek, hanem hogy elvégezzék a dolgukat - és hogy tartsák meg a véleményüket maguknak. Vagy egy abortusz később frankóbb lenne? Esetleg az orvos, gyógyszertáros eltartja majd a gyereket? Ha vegetáriánus vagy, ne menj hentesnek - ha erkölcscsősz vagy, ne menj nőgyógyásznak. Ennyi.

 • 2011.05.12 20:26:10Animacs (a Tyne folyó déli partja)

  Unreachable
  nekem is ez volt az első, ami feltűnt. ha 36 éves, akkor 75-ben született, vagyis velem egyidős. 17 éves koromban még nagyon nem volt elterjedve a net, kb. 20 voltam, mikor először hallottam, hogy egyáltalán létezik.

 • 2011.05.12 20:27:35acidx

  én múltkor beparáztam tabletta mellett, és elmentem 72 órásért. erre azt mondta az illetékes, "elfogyott a recept, tessék visszajönni holnap" - na kössz, csak épp a "holnap" az már késő...

 • 2011.05.12 20:57:03mildi

  nem elveszi a szüzességet, csak elszakítja azt a kis húscafatot. sztem.
  a szüzességemet az első barátom vette el. :)
  nem paráztam sosem orvostól, így a nőgyógyásztól sem. vmikor 7-8.-ban voltam először, anyám nem kísért. rendes volt, nem is emlékszem semmire.
  már felnőttként egyszer ijesztett meg nődoki, műtét előtti vizsgálatnál: fekszem a csikóban, húzza fel a kesztyűt, és a kisujja nagyobb, mint nekem a hüvelyk! elég rémült képet vághattam, mert azt mondta, gondoljak a barátomra. mondtam neki, ő nem így szokta kezdeni...nevetett. majd közölte, hogy lesz hüvelyi ultrahang is...

 • 2011.05.12 21:08:24envagyokemm

  Megint egy cikk, ami csak arra jó, hogy az amúgy is riadt lányokat , akik először mennének dokihoz, még jobban megrémítse. Biztos van ilyen, persze de közel nem annyiszor, mint ahogy azt a sok-sok ilyen írásból feltételezhetnénk. Ha valakinek rossz tapasztalata van egy dokival, keressen másikat. Találni fog jót, mert van.

 • 2011.05.12 21:24:05atlagjancsiba

  Kende Peter irt zorvosokrol...

 • 2011.05.12 21:28:31MikeBoy

  Ubu1:

  "A helyzet mögött egy szándékosan végrehajtott, közismerten kockázatokkal járó cselekedet van,"

  Csak csendben jegyzem meg, a szexről beszélsz. Tudod, amiről 100 emberből nagyjából 99 azt mondja, hogy a legjobb "dolog" a világon. :-)

 • 2011.05.12 21:33:56Rabyn

  Aztamindenit, ezek szerint én kivétel vagyok. Soha nem volt rossz tapasztalatom a dokikkal (egy füll-orr-gégésszel volt, aki két perc után közölte, hogy műteni kell az orrom... Később kiderült, hogy az allergiám miatt nem kapok levegőt...)
  De a nődokikkal mindig mázlim volt. Én az eseményutánit sem éreztem megalázónak. Az óvszer is el tud szakadni. Nézhettek rám rondán a rendelőben, nem érdekelt. Én tudtam, hogy egyikünk sem hibás.

 • 2011.05.12 21:59:59korte1975

  ez tipikus kelet europai szitu, ahol a ferfiak nagy resze szexualisan flusztralt. itt irorszagban ez nem tortenik/tortenhetne meg. ja, es en is ferfi vagyok :-)

 • 2011.05.12 22:02:09Desiderata

  Ez a cikk elenken hasonlitott arra,mint mikor a piacon a kofak kitargyaljak a remtorteneteiket :orvosokrol, halalrol,megesett lanyokrol...
  Divany/Poronty = tyukfarm!!!

 • 2011.05.12 22:22:06Murderface

  "...gyógyszerész undorodva nézett rám, kifejtette, hogy nem kellene felelőtlenül összefeküdni mindenkivel..."

  Hja, amikor bennszakadt a gumi, ilyen oltás velem és az akkori barátnőmmel is megesett, szegény csaj teljesen kikészült, amikor rátámadt a patikus pasas.
  Én meg kb. 25-30 ember előtt leüvöltöttem a fejét, hogy bennszakadt a gumi te vén perverz faszkalap, vagy valami hasonlóan kedves mondandóval :D A faszi köpni-nyelni nem tudott :D Persze akkor nem röhögtem rajta, inkább a fejét akartam letépni :P
  Kurva anyjukat az ilyen köcsögöknek.

 • 2011.05.12 22:25:17MikeBoy

  korte1975:

  OMG!

 • 2011.05.12 22:39:34alien

  most én úgy tudom, hogy a kesztyű a doki kezét védi a savas környezettől, amúgy nem tudom mi a különbség

 • 2011.05.12 22:40:13Norx

  Ez a sok fasság még egy jóérzésű keresztyén-konzervatív emberből is kihozná a trollot.
  Hülye picsák, azt, internet 92-ben - IBM XT-ken meg 286-osokon.

  Dugják fel a nőgyogyójukba a cikküket.

 • 2011.05.12 23:46:40Szeptim

  "röhögött egyet és közölte, hogy olyan kicsi a méhem, mint egy 5 évesnek és az lenne a legjobb, ha teherbe esnék és kikapartatnám magam, hogy utána majd lehessen rendesen is gyerekem"

  ez egy zseni! :DDDDDDD

 • 2011.05.12 23:48:00hikori

  17 éve valóban nem volt még lehetőség neten orvosok után nyomozni, de lehet, hogy egyszerűen csak elírták a csaj életkorát, és nem 36 hanem 26.
  Ettől még a történetek nagyon is lehetnek igazak. Olyannyira, hogy nekem is van olyan élményem, ami miatt évtizedekig nem mentem utána nőgyógyászhoz, egyszerűen képtelen voltam. Később hallottam, hogy a fickó, aki különben egy országosan híres személy volt, egy klinika élén (már nyugdíjba ment), látens homo, aki ott alázta, nyomorította a nőket, ok nélkül, ahol tudta.
  Az ilyen férfi orvosokat, akik nőgyógyásznak mennek, legalább egyszer fel kellene ültetni egy ilyen székbe, és megvizsgálni a prosztatájukat csak úgy barátilag. Talán kicsit jobban átgondolnák utána, milyen stílusban bánnak a nőkkel.

 • 2011.05.13 00:55:53lujo22

  @Unreachable: Nekem is épp ez bökte a szememet. Legalább hihetően füllentsen, mert 19 éve még net sem volt. :-)

 • 2011.05.13 01:07:11hikori

  kéne egy nick - lehet, hogy te járatosabb vagy a homo témában. Mindenesetre az az ember egy rohadt mocsok volt. Igazán örülhetsz, hogy neked nem volt részed ilyen "kitalált faszságokban". Ha jól sejtem, férfi vagy, így érthető, mit is érdekelnének a nők élményei. Könnyű lesöpörni az asztalról a témát, de attól még ott vannak a megalázott nők, olyan negatív élményekkel, amit egy férfi elképzelni sem tud. Talán néhány turkálás a valagukban hozzásegítené őket a nagyobb empátiához. :(

 • 2011.05.13 01:37:18_D_

  ubu1:

  A jó k**** anyádat. Az orvos azért kapja a pénzét bazdmeg, hogy tiszteségessen ellássa a munkáját nem azért, hogy riadt tini lányoknak erkölcssőszködjön.

  És igen, mint minden más szolgáltatást nyújtó embernek neki is kutya kötelessége lenne nyalni a kliens seggét.

  Egyébként meg ki vagy te, hogy megmondod mi az alapszolgáltatás és mi nem az egészségügyi tárcából eltartott orvosoknál?

  Pont a hozzád hasonló idióták miatt kell Magyarországon az állampolgárnak átverekedni magát az alul-fizetett alul-motivált alul-képzett egészségügyi dolgozók seregén egy szaros 72 órás tablettáért.

  Ugye nem gondolod komolyan, hogy mondjuk 1243-ban a tatárjárás után ha egy terhes lány igazán nem akarta megszülni a gyermekét akkor nem jutott hozzá bármilyen természetes terhesség megindítóhoz vagy egy kellemes hasbarúgáshoz? Ha nem így lenne, ebben az országban mindenki mongol és török lenne.

 • 2011.05.13 03:10:02Megköszönöd az italt,hazamész, kivered

  Nekem egy manager szuresen mondta az urologus, hogy valami baj van a prosztatammal es jarjak vissza prosztata masszazsra. Ketszer elmentem, aztan gyanus lett a noci, meg ez az egesz betegseg. A legxarabb az volt benne, hogy egyaltalan nem elveztem a dolgot, leginkabb ugy ereztem bepisalok.
  Szoval mindenki gondolja meg ketszer ezt a kezelest.

 • 2011.05.13 07:45:18Borcsika

  Egyszer nálunk is elszakadt a gumi, az orvosom szabadságon volt, máshoz meg nem szivesen mentem volna. Felhívtam a háziorvost, hogy esetleg nem ajánlana-e valakit a szakrendelőből, hogy felírja az esemény utáni tablettát. Mondta, hogy inkább felírja ő, ne menjek a nőgyógyászatra, mert bár 35 voltam akkor, 10 éve házas (és a férjemmel voltam amikor az eset megesett), nem kell, hogy rosszalló megjegyzéseket tegyenek. Elmentem hozzá, megkérdezte: "mit szokott bevenni ilyen esetben?" mondtam neki, hogy soha nem fordult még elő velünk ilyen, úgyhogy fogalmam sincs. Elővette a gyógyszerkönyvet, kikereste a legalacsonyabb hormontartalmú, de hatásos gyógyszert, és ingyen és bérmentve felírta.

 • 2011.05.13 08:05:17taffer

  _D_: "És igen, mint minden más szolgáltatást nyújtó embernek neki is kutya kötelessége lenne nyalni a kliens seggét. "

  Hát ez jelen esetben elég szerencsétlen megfogalmazás :)

 • 2011.05.13 08:44:13mammsi

  18. életévemben még szűzen mentem életemben először nőgyógyászhoz. Első kérdése az volt, hogy volt-e már testi kapcsolatom. Mikor közöltem, hogy még nem, akkor megnyugtatott, hogy ne féljek mert ezzel a vizsgálattal nem fogja elvenni a szüzességemet. Nem is tette meg, sőt ezt követően kezdtem először tampont használni és az sem vette el. Nagyon jól emlékszem rá mikor elvesztettem. Szerencsés lennék??? és nekem még csak normális nőgyógyásszal sikerült összefutnom. 46 vagyok és mint jeleztem 18 voltam először. Pedig nem csak budapesti tapasztalataim vannak és bőven az "átkosban" kezdődött...

 • 2011.05.13 09:22:32szerencsétlenflótás

  Akik ide irkálnak, nos megvan a véleményem. Ha valaki 14-éves eleve megkérdezik virgó-e, ha igen végbélen keresztül vizsgálják meg. Valami nagyon sántít ezekben a leírásokba.
  A taffer nak üzenem, otthon ajánlja fel a nyalást.

  OSTOBA brrrrrrrrrrr.

 • 2011.05.13 09:28:44koxi

  Nekem is pont ez tűnt fel. Hogy Tamara most 36 és 19 évvel ezelőtt a netről megnézték a dokit LOL

  Ennyi erővel akár én is írhatnék ide :-D

 • 2011.05.13 10:20:11tea fan

  ubu1

  "A helyzet mögött egy szándékosan végrehajtott, közismerten kockázatokkal járó cselekedet van, amit legtöbb esetben az oda nem figyelés is kiegészít."

  Szándékosan végrehajtott cselekedet, vazze, mintha bűn lenne. Azért meg szintén nem vagyok hajlandó összeszégyellni magam, hogy elszakadt az óvszer (szerencsére csak egyszer fordult elő sok év alatt), mert NEM voltam felelőtlen, és, ugyebár, nincs ráírva az emberre, hogy az volt-e.

 • 2011.05.13 13:49:25dpalmer

  Ahányszor idetévedek a díványra, CSAK ilyen kitalált szarokat olvashatok, amit még egy edzett Nők Lapja-olvasó tizenhat éves sem hisz el.

  36 éves a történet elmesélője és 19 évesen a NETEN kerestek nődokit. Áhán, télleg. '94-ben, amikor még a Szomszédokban is alig láttál Trabanton és Zsigulin kívül más autót az utcai jelenetekben. Ne röhögtessetek már.

 • 2011.05.13 14:23:34jeanli

  ubu1: te köcsög vagy


  A nőgyógyászok meg azért csinálják ezt, hogy kénytelen legyél elmenni a magánrendelésre. Az egész a pénzről szól.

 • 2011.05.13 16:39:25Almandin

  Mammsi, szerencsés vagy. Én már többféle orvossal futottam össze életem során, a tündéritől a bunkóig mindenfélével. Nőgyógyászból is többféléhez volt szerencsém (igazán bunkó csak egy volt köztük, a többség rendes volt, vagy "semleges"). A cikkben leírt esetek elég életszerűek, az ellentmondások valószínűleg inkább elírásokból származnak. A cím azonban nagyon szerencsétlen. A szüzesség ugyanis nem akkor vész el, amikor elszakad a szűzhártya. Hanem amikor először jár farok az illető nő hüvelyében. A férfiaknak is van szüzességük. Mindenesetre a nőgyógyásznak kíméletesen kell egy szüzet vizsgálni, hogy lehetőleg ne szakadjon be az a hártya (egyébként sportoló lányoknál is gyakran előfordul, hogy a testi igénybevételtől beszakad). Egy 14 éves lánynál meg eleve valószínű, hogy még szűz, ezért eléggé durva volt az adott nőgyógyász.

 • 2011.05.13 16:43:45Almandin

  A cím alapján én egy orvos és betege közt fűződő románcra vagy egy nemi erőszak-esetre tippeltem.

 • 2011.05.13 17:51:29kerecsen2010

  Először is, férfiak mellüzzék a commentet, mert pont annyit tudnak erről, mint a nők az urológiai vizsgálatról, csak a nőkben van empátia. Másrészt fiatal lányoknak első nőgyógyásznak kifejezetten ajánlom a női orvosokat. Engem is odavitt el anyám 14 évesen, csak hogy nézze meg, minden rendben van-e velem (állami gyereknőgyógyászati rendelés volt, de olyan korrekt, amit magánrendelésen várna el az ember). A következő nőgyógyászom is nő volt, egyéb okokból nem volt praktikus, ezért váltottam férfira. Na, ezekből egy volt olyan, akit igazán kedveltem, aki el is magyarázta, mit, miért csinál. Négy gyereke volt. Amikor szültem, mellettem vajúdott egy vallásos nő, aki azon az alapon választotta a dokiját, hogy az is vallásos, abortuszt nem is vállal. Hát befürdött vele. Szóval, nem könnyű jó nőgyógyit találni, és ehhez még rémtörténetek sem kellenek. Most a lányom miatt töröm a fejem, hova vigyem (nekem azt az éves rákszűrést elintézi az üzemorvos, de őt oda nem vihetem.)

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta