Tőlünk Nektek - Élményakadémia

A Tőlünk Nektek Élményakadémia célja a nehéz helyzetből induló gyerekek és fiatalok élményeken keresztüli fejlődésének biztosítása, abból a célból, hogy képessé váljanak arra, hogy önállóan navigáljanak az életükben. A Tőlünk Nektek elsősorban hátrányos helyzetből induló fiataloknak szóló program, ami egy különleges tanulási folyamat. Miközben a fiatalok más nehéz körülmények között élő közösségnek segítenek, ők maguk kortárs vezetővé válnak és rengeteg pozitív változást indítanak el a környezetükben.

Tőlünk Nekktek Élményakadémia
Tőlünk Nekktek Élményakadémia

Tőlünk Nektek - Élményakadémia az élménypedagógia és tapasztalati tanulás eszközeivel olyan helyzeteket teremtenek, ami által az emberek megtapasztalják: több van bennük, mint gondolnák, képesek változtatni, kiutat találni és mutatni.
Fiataloknak élménypedagógiai programot nyújtanak, nehéz körülmények között nevelkedő fiatalokat mentorálnak, közösségépítő, személyiségfejlesztő foglalkozásokat tartanak gyermekotthonokban, és ifjúsági vezetőképzés is megtalálható a kínálatukban.

Hogyan hat mindez? Hátrányos életkezdéssel indulóknak új perspektívát nyit, erősíti a közösségi összetartást,  fejleszti az önbizalmat és a felelősségvállalás képességét, valamint az önálló életvezetéshez, munkavállaláshoz szükséges kompetenciákat, és új szemléletet hoz a hátrányos helyzetű település számára.

Segítő szakmában dolgozó szakembereknek belső erőforrásokra építő, élménypedagógiai tréningeket tartanak, az érdeklődő cégeknek pedig segítenek megvalósítani CSR céljaikat, miközben outdoor/indoor tréningjeiken ők is kipróbálhatják, amit a fiataloknak nyújtanak. Ezen a területen fő fókuszuk az együttműködés és kommunikáció fejlesztés, vezetői készségfejlesztés, teamcoaching.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek