Mathias Corvinus Collegium - Fiatal Tehetség Program

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Program célja a kiemelkedő képességű felső tagozatos diákoknak tehetséggondozó képzés nyújtása, ami kiegészítheti az iskolai oktatást. A program teljesen ingyenes a résztvevőknek, hogy a szociokulturális háttértől függetlenül segíthessék a tehetségek kibontakozását. Törekednek, hogy a náluk végzett fiatalok széles látókörrel, nyitottsággal és kritikai gondolkodással rendelkezzenek, és később aktív szerepet vállaljanak saját közösségükben.

Mathias Corvinus Collegium - Fiatal Tehetség Program
Mathias Corvinus Collegium - Fiatal Tehetség Program

Az MCC Fiatal Tehetség Program oktatási rendszere élménypedagógiára épül, játékosan, gyakorlatközpontúan ismertetjük meg diákjainkkal napjaink fontos tudományterületeit. Szombati képzéseinken ezért olyan témakörök kerülnek terítékre, mint az egészségtudatosság, a médiaismeretek, a pénzügyi tudatosság vagy épp a jövőkutatás. Emellett szakembereink révén személyiségfejlesztő foglalkozásokat szervezünk diákjainknak: ilyen a tanulásmódszertan, a stresszkezelés, az érzelmiintelligencia-fejlesztés vagy a testkép kialakításával kapcsolatos képzésünk.

A képzési alkalmak között diákjaink e-learning-rendszerünk révén mélyíthetik el tudásukat, illetve tekinthetnek meg oktatóvideókat.

A foglalkozásaink saját központjainkban zajlanak minden városban, ahol inspiratív környezettel, kényelmes oktatási bútorokkal és infokommunikációs eszközökkel tesszük élménnyé a nálunk töltött időt. A diákok mellett fontosnak érezzük a szülők támogatását is, így a Szülők Akadémiája rendezvénysorozatunkkal segítjük őket.

Oszd meg másokkal is!
Mustra