Közterem

A Közterem célja, hogy az osztályból valódi csapat váljon. A program egy osztálytermi szinten, az adott osztállyal - 3. évfolyamtól az érettségiig tartó korosztállyal - megvalósuló tréningsorozat, melynek során a diákok olyan csoportos együttműködést igénylő helyzetekben vesznek részt, melyek segítségével kulcsfontosságú szociális készségeik fejlődnek, mint például a win-win szemlélet, a hatékony kommunikáció, és a konfliktuskezelés, miközben a csoportkohézió is erősödik az osztály tagjai között. Így válik az osztályból valódi csapat.

Közterem foglalkozás
Közterem foglalkozás

A Közterem a csapatra, együttműködésre ösztönöz. A foglalkozásaikat együttműködést igénylő helyzetekre építik, melyek segítségével fejlődnek a gyerekek kulcsfontosságú szociális készségeik, mint például a win-win szemlélet, a hatékony kommunikáció, és a konfliktuskezelés, miközben a csoportkohézió is erősödik az osztály tagjai között. Így válik az osztályból valódi csapat.

Osztályoknak egy félévben minimum 6x45 percben tartanak Közterem foglalkozásokat heti, kétheti, vagy tömbösített módon. Módszereik között a tréning, a szituáció, a társasjáték és a vita is megtalálható. A programba 3-12. évfolyamos osztályok jelentkezését várják, nem csak osztálytermi foglalkozásokra, hanem akár osztálykirándulások programelemeként is. 

Pedagógusoknak tájékoztató és szakmai workshopokat tartanak, hogy első kézből ismerjék meg a Közterem foglalkozások céljait és tartalmát, miközben saját élményben is megtapasztalhatják az osztályokban is alkalmazott módszereket. A workshopokon lehetőség van az osztályokban jelentkező problémák, esetek  szakmai megvitatására, gyakorlati kérdések, kihívások megbeszélésére.

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek