Bagázs Közhasznú Egyesület

A Bagázs gyerekprogramjainak elsődleges célja a romatelepeken élő nagycsoportos és kisiskolás gyerekek felzárkóztatása, és egyúttal szüleik fejlesztése. A gyerekek hetente kétszer vesznek részt fejlesztésen: egyszer otthonaikban, szüleikkel közösen - ezáltal erősítve a szülő-gyerek, és a szülő-iskola kapcsolatát -, míg a Bagázs az iskolában kifejezetten a tananyag megértésében segít. A Bagázs programjait a helyi oktatási, nevelési, művelődési intézményekkel együtt, önkéntesek bevonásával valósítja meg.

Bagázs Közhasznú Egyesület
Bagázs Közhasznú Egyesület

A Bagázs programok a helyi oktatási intézmények pedagógusaival együttműködve
valósulnak meg. A program bemenetelekor pedagógiai felméréseket (Difer, Sindelar) használnak, és a későbbi hatást kontrollméréssel vizsgálják. A két részprogramon a gyerekek egyénileg vagy párban vesznek részt.

Iskolai és óvodai repeta: a gyerekek intézményi beilleszkedését, tanulmányi haladását segítve
önkéntesek bevonásával, a helyi intézményekben egyéni fejlesztés és korrepetálás zajlik. A foglalkozások alapvetően fejlesztő pedagógiai módszereket alkalmaznak, az egyes alkalmak menetéről a gyerekeket tanító pedagógus, a Bagázs munkatársai és az önkéntesek együtt döntenek.

Otthoni fejlesztés keretében a gyermekek lakóhelyén az otthoni játéktevékenységet, valamint a tanulmányi előmenetelt segítik elő. A foglalkozások során fontosnak tartják a szülő
bevonását a gyermekével való közös játékba, fejlesztésbe. A program itt is fejlesztő pedagógiai módszereken alapul.

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek