Hogyan készült? - 8. nap (x)

A Hogyan készült? című műsor péntek esti adásában nem csak az ételutánzatokról tudhattunk meg többet, de a Black Cabs, a legendás londoni taxik készítésének titkaiba is beleshettünk. Ma este 20 órától a Discovery Channel műsorán egy olyan összehajtható tárgy készítésével ismerkedünk meg, amely pillanatok alatt, a bőröndből kipakolva, praktikus közlekedési eszközzé válik.

' 60-as évek végi gőzös locomotive Brisbane-ből. Bár több feltaláló munkája is köthető a gőzmozdonyhoz, az ipar George Stephenson (1814) által épített mozdonyok mellett döntött
' 60-as évek végi gőzös locomotive Brisbane-ből. Bár több feltaláló munkája is köthető a gőzmozdonyhoz, az ipar George Stephenson (1814) által épített mozdonyok mellett döntött

A Hogyan készült? ma esti adásában megnézhetjük kinek készülnek a miniatűr bútorok, hogy rakják össze a kerti gőzmozdonyokat, és mi kell egy propeller vagy ventillátor hajtású légpárnás hajó elkészítéséhez. Mai negyedik tárgyunk pedig akár egy kocsi csomagtartójában is elfér, s kifejezetten praktikus, ha dugóban használjuk. Este 20 órakor a Discovery Channel műsorán kiderül mi ez.

Így készül:

♦ A vázat alkotó cső végét beszűkítik, és kis hornyot vájnak bele.

♦ Rákerül a csuklócsap, amit mágneses térbe helyezve ellenőriznek.

♦ A kamrába helyezett csuklócsapot, folyamatos forgatás mellett, finom szemcsékkel bombázzák.

♦ A váz első elemét egy keretbe rögzítik. Egy merevítő csövet illesztenek mellé a megfelelő szögben, majd összehegesztik a két darabot.

♦ Ahogy hűl és megszilárdul a fém, egymáshoz rögzíti a két részt.

♦ Az alsó konzolt az ívesen kivágott csővéghez hegesztik.

♦ A váz első és hátsó részét a csuklócsapoknál csavarozzák össze.

♦ Beszerelik a kormány szerkezetet, a villát és az első kereket.

♦ Felszerelik az agyváltóval ellátott hátsó kereket.

♦ Felcsavarozzák a lánckerekeket és a pedálokat.

♦ Felhelyezik a láncot a lánckerekek fogaira és összecsavarozzák a lánc két végét.

♦ Felszerelik a nyerget, s akinek úgy tetszik, már össze is hajthatja!

Ha tudod mi ez, azért, ha nem, és kíváncsi vagy, hogyan készül mindez képekben, nézd meg ma este 20 órától a Discovery Channel Hogyan készült? című műsorát!

Fotó: Leonard John Matthews

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek