KEDVENCEK

Szuperpasit akarok!

2009. november 25., szerda 06:16

mintapasi-kicsiMr. Tökélyre túl sokan pályáztak, úgyhogy alulmaradtam, de eldöntöttem, ha egyszer fiam lesz, a mintapasim szakasztott mása lesz – csak a program végrehajtása közben esett le, hogy a férfi eleve férfinek születik.

cikk-tipus-altalanos

Alig voltam huszonnégy, amikor végre egy olyan pasival hozott össze az élet, amilyenről mindig is álmodtam. Egyszerre volt erős és gyengéd, nett és sportos, vicces és megfontolt, ráadásul nehéz volt eldönteni, hogy a parketten, a tatamin vagy az ágyban mozog jobban. Egyedül élt, magáról gondoskodott. Főzött, mosott, takarított, de nem úgy, mint egy nő, hanem mint egy férfi. Különös bája volt annak, ahogyan a csepptálcára pakolta az elmosott edényeket, és hogy egy héten kétszer tojást vacsorázott. Látszott rajta, hogy a mamája mindenre megtanította, de közben ízig-vérig férfi maradt. 

 

mintapasiMinta a Mr. Tökély

Ám Mr. Tökélyre túl sokan pályáztak, úgyhogy életemben először alulmaradtam. De a szakításunkkor úgy éreztem, ha fiam lesz, azt szeretném, hogy férfiként úgy viselkedjen, úgy viszonyuljon a nőkhöz, mint az én „nagy Őm”.

Persze azt is tudtam, hogy a feladat oroszlánrésze rám hárul. Mert az anya-fiú kapcsolat a későbbi partnerkapcsolatok tükörképe. De csak abban voltam biztos, hogy miként nem szeretném neveli a pici fiamat. Például úgy, ahogy műkörmös barátnőm, aki első osztályos kisfának körmeire gyakran festett különböző állatfigurákat. És egyszersem szól rá, amikor a szőke hajú, kékszemű fiúcska a szupcsi, köszcsi szavakat használja.

Továbbá az is világos volt számomra, hogy a porosz nevelési módszer sem lesz száz százalékban az enyém. Mert a másik barátnőm, férje jelenlétében nem futhatott hároméves kisfiához, amikor az elesett. Mondván, ő aztán nem fog anyámasszony katonát nevelni. És akkor is visszavitték a saját szobájába, ha az apróság sírva könyörgött, hogy hagy maradjon, mert rosszat álmodott. Ám azon jót röhögtek, ha a kissrác nővére babáit a hajuknál fogva vágta a földhöz. Mert egy igazi fiú nem szereti a babákat.

Szóval ez volt a helyzet a közvetlen környezetemben. 
 

Az első intimjelenetünk

Aztán megszületett az én leendő mintapasim. Az első hónapokban ugyanúgy gondoskodtam róla, mint annak idején a nővéréről. Mert csecsemőkorban semmi, de semmi különbség nincs fiú és lány között. Ám alig múlt egyéves, amikor elkezdtem azon gondolkozni, hogy miként is kezdjem a szuperpasi-programot, látván, hogy a kisfiam odatotyog a fürdőszoba ajtajához, és le sem veszi a szemét borotválkozó édesapjáról. Csodálatát csak tovább fokozta, amikor egy pöttynyi hab kerül bababőrére. (Ettől a naptól kezdve minden nap az apjával borotválkozik). 

Aztán azt is észrevettem, hogy a játékos kosárban az autók után kezdett kutatni és a labdához már legelőször is a lábélének belsejével ért hozzá.  De kedvenc pasis viselkedése az én kétéves fiamnak – és esküszöm, hogy senkitől nem látta – az volt, ahogy parányi, zömök, kicsi ujjaival lefejtette a pólóm, majd a melltartóm pántját, és nyálas ajkaival megpuszilta a vállam. Aztán amilyen gyorsan levetkőztetett, olyan gyorsan felöltöztettet. Szeméből áradt a csibészség. 
 

A férfi férfinek születik

Az első ilyen „intimjelenetüknél” jött számomra a megvilágosodás: a férfi úgy lesz férfi, hogy annak születik. És nem válik belőle puhapöcs, mint ahogy macsó állat sem, ha megfelelő példát lát a szeme előtt. 

Ezért, ha a nővére épp a körmeit mázolja, elmagyarázom, hogy neki inkább borotválkozni kell majd, ám ha a Barbie-t a hajánál fogva tartja, az ölébe fektetem és eljátszom, hogy az fáj a babának. És soha, de soha nem viszem vissza az ágyába, ha sír vagy a szülei közelségére vágyik, mert egy leendő mintapasinak is szüksége van az érzelmi biztonságra.

És ki tudja, talán húsz év múlva lesz egy kislány, aki könnyei közt megfogadja, hogy egy olyan kisfiút szeretne majd, mint az én saját nevelésű szuperpasim.

 

cikk-tipus-linkek

Ők nem élik át a szülésnek, születésnek azt a pillanatát, amikor ég és föld összeér, de bátrak, amiért nyíltan vállalják: nekik nem kell gyerek. | Gyereket soha!

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta