KEDVENCEK

Mit tegyél, ha gyereked serdül, mégis el kell vinned az utazásra?

2009. május 2., szombat 16:54


Ha több célpontot érintesz utazásoddal, szánj minden helyre legalább 4-5 napot, hogy lányodnak/fiadnak legyen ideje megismerkedni a helyi tinikkel. Jót tesz nekik, ha a helyiekkel lóghatnak – és kicsit úgy is érezhetik: lerázták a szülőket.

autobanacsaladÜgyelj persze arra, hogy gyerekeidnél mindig legyen egy névjegy a hotel nevével és címével, hogy visszatalálhassanak.

A városnézések és egyéb kulturális programok végtelenül unalmasak a tiniknek. Ez alól talán csak London jelent kivételt – ezt a várost általában az idősebb és a fiatalabb korosztály is kedveli. Amikor megérkezel valahová, mindig nézz körül, vannak-e tinik a környéken. Ha nincsenek, biztos lehetsz benne, hogy gyerekeid utálni fogják a helyet.

Sokan találkoznak azzal, hogy serdülő gyermekeik egy nap nem akarnak többé a szülőkkel tartani a hosszú utazásokon, nyomorogva a kocsiban. Ha ilyesmi utat tervezel, szerezz be egy mini DVD-lejátszót a hátsó sornak, megéri.

A drága, elegáns éttermek látogatása nem túl élvezetes program ennek a korosztálynak. Főleg, ha olyan helyre viszed őket, ahol nyakkendőt is kell viselni. Ha étterembe akarod őket vinni, keress inkább egy helyi kisvendéglőt, az sokkal érdekesebb. Ha mindenáron elegáns étterembe kell menni, akkor ne tedd utazásonként egynél többször. Meglátod, hálásak lesznek.

Minden egyes serdülőkorú gyerekednek a teljes utazás időtartamára biztosíts saját mp3-lejátszót fülhallgatóval és korlátlan mennyiségű elemmel. Ez mindenki békéjének a záloga. Azt az utazás elején kösd ki, hogy ki mikor mennyi időre teheti be saját zenéjét a kocsiban.

Vigyél magaddal kártyát és társasjátékokat, csináljatok közös esti családi programokat!

Ha biztonságos környékre utaztál, és úgy érzed, gyerekeidnek nem eshet bántódása, engedd őket felügyelet nélkül fölfedezni a terepet. Beszéld meg azonban velük, hogy a naplementét tartsák tiszteletben, és addigra minden körülmények között legyenek a szálláson.

Ha van rá lehetőséged, vidd el gyermeked valamelyik barátját is az utazásra. Hagyd, hogy ő válassza ki, melyiket.

A legfontosabb: emlékezz vissza, tiniéveid alatt te hogy szerettél nyaralni a szülőkkel… Ha elég emlék beugrik, tudni fogod, mit tegyél, és mit ne…

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2010.03.01 16:47:05Annie

    mennyi ostoba sztereotípia... én tiniként is imádtam idegen városokat megismerni, de ha kilöknek azzal, hogy "menj, ismerkedj a helyi vadidegenekkel", nagyon nem tudtam volna mit kezdeni...

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta