KEDVENCEK

Mégsem halt meg a legöregebb kutya

2009. szeptember 5., szombat 05:21

berni-pasztorMégsem pusztult el a világ legöregebb kutyája, aki - mint kiderült - emberi korban nem is 150, hanem 175 éves, és nem tacskó, hanem berni pásztor.


Bejárta a hír a világot, hogy a legidősebb kutya, a Channel névre hallgató tacskó huszonegy éves korában elpusztult. Ezt a hírt hallotta a Südwestrundfunk bajor rádióban Verena Wulf is, aki a legalább huszonöt éves Penny nevű berni pásztorkutya gazdája. Egy a rádiónak adott interjúban elmondta, Penny fülében tetovált dátum utal születési idejére. Az eb 1986-ban került az Allgäu környékén fekvő Ronsbergben élő családhoz. Az állatorvos akkoriban másfél évre becsülte a korát.

 

Johannes Pohl állatorvos abban az évben nyitotta meg a praxisát, és mint elmondta, Penny volt az egyik első páciense. A rendelője pincéjében még mindig megvan a kutya 1986-ból származó kartotékja.

 

A matuzsálem berni pásztornak manapság már nehezére esik a járás, gyakran a látással és a hallással is gondjai vannak. Pohl szerint azonban Pennynek nagyon erős a szíve, és még eléldegélhet egy darabig. Az élemedett korú kutyus még mindig rendszeresen indul önálló sétára, egyedül haza is talál, majd a család macskájával közös kosárban szundít el.

 

A berni pásztor egyébként a bernáthegyihez hasonló fajta, testes, békés és rendkívül tanulékony eb. A kanok marmagassága 64-74cm, a szukáké 58-66cm, testtömegük: 35-50kg. A berni pásztor általában 8-10 évet él!

 

Kutya és az örök vadászmezők:

Meghalt a legöregebb kutya » 147 éves volt a megboldogult tacskó

Hatalmas dán dog költözött el » Elpusztult a két méteres óriáskutya

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2010.01.20 14:03:19mooneye

    Ezt az emberi kort ezt ne már, nem lehet átszámítani, jézusom... :( Elhiszem, hogy nem szakembereknek szól, de azért nem kell direkt butítani :/

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta