KEDVENCEK

Ha gyógyszert kell bevenni…

2009. április 29., szerda 15:56


Nagyon szerencsés az a család, ahol nem fordult elő megfázásos vagy fertőző betegség eddig. Kisgyerekeknél – akik már közösségbe járnak – ez szinte elkerülhetetlen.


Sajnos az otthoni környezetben nevelkedő babáknál is nehéz kizárni, hogy apa, anya vagy a látogatók ne hozzanak haza néha egy kis vírust is. Ha már megtörtént a baj, és orvoshoz kell fordulni, itt vannak azok a hasznos kérdések, amelyeket érdemes már a gyógyszer felírásakor/vásárlásakor feltenni:

arrow_orangeBiztos, hogy a gyógyszer a legjobb megoldás? Lehet-e olyan természetes gyógymódot használni, amely kiválthatja?

arrow_orangeMi a gyógyszer pontos neve, ki a gyártója, és mi a hatóanyaga? (Allergiás reakciónál ez lesz az első, amit kérdeznek majd, ha pedig bevált a gyógyszer, jó lesz megjegyezned!)

arrow_orangeMelyik tünetre ad megoldást a gyógyszer? (Főleg akkor hasznos kérdés, ha egyszerre több probléma áll fenn, pl.: láz, köhögés, orrfolyás.)

arrow_orangeMennyit kell adnod a gyógyszerből (pirulát, ml-t), naponta hányszor?

arrow_orangeMikor kell bevenni a gyógyszert? (Étkezés előtt, étkezés után, ha lázas, lefekvés előtt… stb.) Maximum mennyit adhatsz be belőle?

arrow_orangeMi a teendőd, ha túl sokat vett be belőle, vagy ha kimaradt egy adag?

arrow_orangeHonnan látod, hogy a gyógyszer használ, s mit tegyél, ha nem mutatkozik javulás?

arrow_orangeVannak-e ételek, amelyeket nem javasolt a gyógyszerrel egyidejűleg fogyasztani, javasolt-e a gyógyszeres kezelés alatt valamilyen diéta?

arrow_orangeMás gyógyszerekkel lehet-e együtt szedni?

arrow_orangeKérj részletes tájékoztatást a mellékhatásokról! Kérdezd meg azt is, mit tegyél, ha jelentkezik valamelyik?

arrow_orangeArra is kérdezz rá, hogy ha már volt a kicsinek korábban gyógyszerallergiája, akkor a most felírt szernél kell-e ettől tartanod.

arrow_orangeMeddig kell szedni a gyógyszert? Ha a tünetek már elmúltak, mi az a legkevesebb idő, amin belül nem szabad abbahagyni a gyógyszer szedését (antibiotikumoknál kiemelten fontos)?

arrow_orangeMennyibe kerül a gyógyszer, s van-e olcsóbb alternatívája? Mik a különbségek pontosan?

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta