KEDVENCEK

Fél évszázad a csimpánzokért

2010. április 6., kedd 10:02

kiscsimpi32010. április 3-án ünnepelte 76. születésnapját Jane Goodall, a nemzetközileg elismert főemlőskutató. Ez év július 15-én pedig 50 éve lesz, hogy a világhírű tudós Tanzániába utazott, hogy megváltoztassa az emberiség és az állatvilág kapcsolatáról kialakult elképzeléseket.

Jane Goodall a tanzániai Gombe Nemzeti Parkban kezdte meg minden idők leghosszabb terepkutatását, melyek a mai napig tartanak. Eredményei folyamatosan gazdagítják a csimpánzokól való ismereteinket. A kutatónő több mint 30 éve alapította a Jane Goodall Intézetet, mivel elkötelezett híve az állatvilág kutatásának a természet védelmének és az emberi közösségekben folyatatott környezeti nevelésnek. Az Intézet környezeti nevelési hálózata, a Roots & Shoots, vagyis Rügyek és Gyökerek az 1990-es évek eleje óta bíztatja az iskolásokat, hogy mindennapi tetteikkel változtassanak környezetükön.

Az 50 éves jubileum alkalmából Dr. Goodall 2011. májusáig egy világkörüli rendezvénysorozat keretében tart előadásokat, Magyarországra várhatóan 2010 végén látogat. A hazai szervezet, a Rügyek és Gyökerek Egyesület tevékenységével kapcsolatos további információk a www.janegoodall.hu oldalon olvashatók.

Greenfo.hu

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta