KEDVENCEK

Esküvői bakik: Sértődések a lagzi miatt

2010. április 2., péntek 14:40

vendegekNálunk az a szokás, hogy a szertartásra hívjunk meg jó sok embert, hogy lássák, mennyi barátunk is van, majd egy pohár vízzel sem kínáljuk őket. Esküvői szakértőnk szerint akik a vacsorára nem hivatalosak, azokkal is bánjunk jól. Esküvői mesterkurzus 6. rész

Az előző részben a lagzi italellátásáról esett szó.

Magyarországon még a legtöbb esküvőt két kategóriába sorolják a kedves meghívottak. A násznép egy része csak az esküvői szertartásra, önkormányzatba, templomba, más részük a vacsorára is hivatalos. Ezzel mélyen nem értek egyet. A barátod, távoli rokonod kiszakított több órát az életéből, szépen felöltözött, megköszöntött téged, aztán egy pohár víz nélkül útjára bocsátod, ez a legkevésbé sem elegáns.

Mennyi barátunk van

Nálunk még az a szokás, hogy a délutáni eseményekre hívjunk meg jó sok embert, hogy lássák, mennyi barátunk is van, elvárjuk, hogy feldíszítve, boldogan mosolyogjanak a csoportképen, de aztán annyira sem tiszteljük meg őket, hogy méltóképpen megköszönjük a részvételt. Igen, drága mulatság egy esküvő, és minden újabb pohár pezsgő és sajtos pogácsa súlyosbítja a helyzetet, tudom.

Ezzel együtt egy okosan megszervezett mini állófogadás nem terheli meg vészesen a költségvetést, és sokkal több előnyöd származik abból, hogy a vendégeid értékelik majd az eleganciádat, mint hogy ez az összeg esetleg hiányzik a nagy egészből. Kigazdálkodható, hidd el.

Araakadémia tanács

Legyen az esküvőtök egy igazi ünnep, és ha az, ünnepeljetek együtt mindannyian. Ha már meghívtál valakit, az azt jelenti, hogy fontos neked, és gondolom azt szeretnéd, ha te is fontos lennél neki. Az állófogadást szervezheted a templom vagy önkormányzat előterébe, és tényleg nem kell, hogy többről szóljon, mint egy kis üdítő, falatkák és esetleg egy kis édesség. Nyáron jópofa és nem drága megoldás kiállítani egy fagylaltoskocsit, ahhoz remekül passzol a pezsgő, némi ásványvíz, és már meg is van a vendéglátás. Egy kis figyelem, ennyi az egész.

Szerzőnk esküvői tanácsadó

Araakadémia

 

cikk-tipus-linkek

Esküvői bakik: ne a pár cipelje a boroshordót!

Esküvői bakik: ne a barátnő adjon tanácsot!

Esküvői bakik: ne kínozd a vőlegényedet!

Esküvői bakik: A menyasszony madárijesztő

Esküvői bakik: Ne nyáron menjünk férjhez!

 

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.04.03 14:11:08LaMemoire.hu

  Az egyik legkedvesebb figyelmesség amit valaha láttunk esküvőn, az egy idén januári ifjú pár ötlete volt: A templomi szertartás után forraltborral, és sültgesztenyével kedveskedtek a templomkertben a vendégeknek. Nagyon hangulatos, igazán egyedi, és az évszakhoz illő kedvesség volt.

  D. Nagy Kriszta
  www.lamemoire.hu
  Esküvői Fotó- és Filmstúdió

 • 2010.04.03 19:38:10Musca

  Ez leírva nagyon szépen hangzik, de amikor már minden fillérnek helye van, akkor az alternatíva már nem az, hogy megvendégeld a szertartásra érkezőket, hanem, hogy egyáltalán meg tudod-e hívni őket! Az ember szeretné a barátaival megosztani az örömét, de a mai világban a vacsorára azoknak csupán töredékét tudja "befizetni" az ifjú pár.
  Ebben az esetben ez az írás (épp esküvőt szervező szemmel) fájó és dühítő. Ámbátor lehet, hogy csupán (?!) annyi a mi hibánk, hogy a szüleink (és egyéb rokonaink) nem gazdagok, és alkalmazotti fizetésből mi kuporgatjuk össze az esküvőre-valót.

 • 2010.04.03 20:24:53oiduft

  Mi se dúskáltunk a milliókban, de azért összejött 25 ezer forint arra, hogy azt a másik 100 embert is megvednéágeljük meleg teával és pogácsával a februári templomi esküvőnk után, akiket nem tudtunk vacsorával is vendégül látni. Ezt valahogy fontosabbnak tartottuk, mint a virágdíszt az autón vagy a templomban, vagy a pazar dekorációt az étteremben. Egyik se volt. A vendégeink azonban sokáig emlegették, milyen kedves gesztus volt tőlünk az a kis állófogadás a gyülekezeti teremben, és hogy a templomi hideg után milyen jól esett a meleg tea. Nem is eszélve arról, mennyivel jobb volt a fűtött helyiségben fogadni a gratulációkat a szeles templomudvar helyett.

 • 2010.04.04 15:53:24Nűnű

  Én nem nagyon szoktam olyan esküvőre menni, ahol tudom, hogy lagzi is van, de oda meg nem hívtak. Ha nincs lagzi, vagy csak nagyon-nagyon szűk körű (ahol mondjuk az unokatestvérek már nincsenek ott), az még belefér, olyan esküvőre elmegyek.

 • 2010.05.12 07:34:01hegyilany

  Akkor nem kell meghívni egy csomó embert a szertartásra, ilyen egyszerű... Szerintem alap, hogy a meghívottakat meg is vendégeljük.

  Mi sok barátot hívtunk a lagzira (egy részük a hivatalos ceremóniára is eljött), nagyon egyszerű kaja volt (bográcsozás), de hatalmas buli reggelig. Sosem értettem, mi a jó abban, hogy ugyan a koszorúslány ruhájának színéhez passzol az asztaldísz, de az ifjú pár és násznép feszeng.

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta