KEDVENCEK

Esküvői bakik: A menyasszony madárijesztő

2010. március 9., kedd 14:36

brideNem egy helyes, természetesen szép lánnyal találkoztam, aki mindent magára aggatott a nagy napra. Ekkor gondolja azt minden jóérzésű vőlegény, hogy ha így látom meg először, biztos nem veszem el.

 

 

 

 

2. rész az esküvői mesterkurzusból.

Az első részben a nyári lagzik ellen kampányolt esküvői tanácsadónk.

A lányok egy részét a kelleténél jobban megrészegíti annak a gondolata, hogy - reményeik szerint - ez lesz az első és utolsó alkalom az életében, amikor gyönyörű ruhában, talpig sminkben, bámuló rokonok és ismerősök közt tölthet el egy teljes napot. Így, mivel amúgy is középső csoportos kora óta tervezgette ezt az eseményt, mindent magára akar aggatni, ami csak a műfajban elérhető. Nem egy helyes, természetes szépségű lánnyal találkoztam, aki izzó szemmel válogatta a ruhához a fátylat, hajdíszt, nyakéket, gyöngyös csokrot, plusz egy kis kristályt deréktájra. És ehhez jön még nemegyszer a póthaj, a csillogó műköröm és az erős smink.

Egy kiegészítő elég

No, ekkor gondolja azt minden jóérzésű vőlegény (magában, mert addigra túl van ő már mindenen), hogy: ha így látom meg, biztos nem veszem el. Nem véletlenül nem ilyen lányt kért meg. A mindenkori menyasszonynak jó tanács: legyél mértékletes, és mielőtt döntesz, nem baj, ha az esküvő egésze összeáll a fejedben. Ha zöld környezetben, romantikus alkalmat tervezel, inkább egyszerű, finom ruhát válassz, ha elegáns, díszített környezet lesz a körítés, oda jobban illik a csillogóbb, estélyiszerű modell. De kiegészítőből mindenképpen elég egy, nagyon indokolt esetben kettő. Vagyis vagy fátyol vagy nyakék, illetve vagy fejdísz vagy kitűző.

A sminket, hajat mindenképpen próbáld ki előtte (ne sértődj meg, ha pénzt kérnek ezért, sok lány kedvenc időtöltése, hogy menyasszonynak adja ki magát, és ezért sok szolgáltatónak rossz a tapasztalata) de azok is legyenek természetesek, visszafogottak.

Gondolkodj el azon, biztosan akarsz-e kontyot. Magyarországon még mindig esküvői frizura egyenlő puklis konty oldalt lehulló bongyorkákkal. Ha szép a hajad, és ráadásul hosszú is, akkor inkább mutasd meg. Egyáltalán, legyél természetes, hogy ne kelljen egy idegen nő bőrében feszengened a saját esküvődön.

 

Araakadémia tanács

Olyan ruhát válassz, amilyen te vagy! Közhelyes, de ez a legfontosabb szempont. Ha szende vagy, kislányos, olyat, ha buja hétköznap is, hát az esküvőn se viselj mást. Mindenből lehet egy hajszállal több, mint a mindennapokon, hiszen ez egy különleges alkalom, de ne bújj ki a bőrödből! Évek múlva is örülnöd kell, ha meglátod magad a képeken.

 

Szerzőnk esküvői tanácsadó

Araakadémia

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.03.10 12:44:30hervaivofely

  Ez nagyon szép írás egy hölgy tollából, én hadd tegyem hozzá férfi szemmel a praktikus oldalát is: valóban, egy menyasszony legyen gyönyörű élete legszebb napján, de legyen ugyanolyan fontos, hogy a ruha kényelmes és praktikus is legyen!

  Csak bele kell gondolni, a ruhát általában felveszi a menyasszony legkésőbb dél körül, majd fotózás, kikérő, búcsúztató, egyházi- és polgári szertartás, koccintás, nyitótánc, vacsora, mulatság, menyasszonytánc… Sokat kell a ruhának is kibírni, és sokat kell kibírni annak is, aki viseli!

  A legfontosabb a lábbeli (ez a vőlegényre is igaz). Legyen kényelmes, és lehetőleg ne aznap legyen először viselve! Célszerű előtte már legalább otthon „betörni”, abban az esetben, ha a pár vesz táncórákat, még jobb, ha már ott is a nagy napra szánt lábbelikben próbálkoznak. Jó, ha van egy kényelmes váltócipő végszükség esetére.

  Egy uszály csodálatos tud lenni a templomban, de igazi átokká tud válni, amikor indulna a mulatság, a menyasszony meg nem tud megszabadulni tőle. Otthon mindenképpen ki kell próbálni valakivel (célszerűen anyukával), hogyan lehet gyorsan, biztosan kezelni. Nem egyszer láttam már kétségbeesett kutatást a fodrok között gombok, csatok és egyéb csibészségek után (amik ilyenkor a nagy kapkodásban rendre le is szakadnak).

  Végszükség esetére ragtapasz (feltört sarokra), biztosítótű, fehér és fekete cérna (befűzve) legyen kéznél!

  Jó készülődést és sok boldogságot kívánok!

  Hervai Mihály
  baranyai vőfély és ceremóniamester
  http://hervai.hu

 • 2010.03.10 12:56:18Zsenge

  Olyan jó lenne ettől az "életem legszebb napja" közhelytől végre megszabadulni. Azt remélem, hogy legalább egy tucat ugyanolyan boldog napom lehet még, mint az esküvőmé.....

 • 2010.03.10 16:21:22scs

  Stílusos esküvői tanácsokra vágysz?
  Látogass el a http://weddingdesign.blog.hu/ -ra egyedi ötletekért

 • 2010.03.11 08:31:04VCsaba

  A lényeg, hogy nem kell a dolgokat túlbonyolítani. A hatalmas uszály tényleg jól mutat a templomban, de nehézkes benne mozogni, gyakran egy segítő is kell, aki tartja hogy ne akadjon bele semmibe. Kimondottan fárasztó pl. tánc közben az egyik kézen átvetve órákon át tartani. Ráadásul, mivel gátolja viselőjét a mozgásban, a kreatív fotózás lehetőségeit is kissé beszűkíti. Ha fontos a fotózás, érdemes olyan ruhát választani, amiben könnyen lehet mozogni. Példák kreatív fotókra: http://www.vargacsabafoto.com
  Érdemes végiggondolni azt is, hogy 8-10 órán keresztül kell majd viselni a ruhát, tehát nem mindegy, hogy mennyire passzol, könnyű viselni. Ugyanez vonatkozik az egyéb kiegészítőkre is.

 • 2010.03.24 18:38:57Házisárkány

  Emlékszem szegény nővérem úgy nézet ki az esküvőjén mint valami csipkébe csomagolt prosti.....a ruhája kritikán aluli volt.Pedig emlékszem,hogy lelkendeztem mikor megláttam a kézzel készült bécsi csipkét,amiből a ruháját varrta a leendő anyósa.A világ legrusnyább ruháját készítette belőle a "mesterszabó".A sminkes egy "barátnő" volt aki még a szemöldökét sem igazította meg neki,és úgy kimázolta Őt mint egy örömlányt-pedig a tesóm szempillaspirálon kívül nem nagyon használt mást addig,a szép hamvas bőréből sem látszott semmi a vakolattól.
  Mielőtt elindúltunk az esküvőre bementem hozzá,megkérdezte tőlem,hogy milyen vagyok?(egyébként én sem néztem ki jobban abban a förmedvény koszorúslány ruhában,amit az anyósától kaptam,csak hozzám a "barátnője" nem nyúlhatott)Szerintetek mit mondhattam volna Neki?Az igazság helyett azt mondtam,hogy olyan más vagy.....
  Hozzá kell tennem,hogy az anyós a földkerekség legjobb anyósa címért simán versenybe állhatna-csak ne tervezzen esküvői ruhát.....:o((megjegyzem ez több mint tizenöt éve volt)

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta